• messier katalogu'nun otuzüçüncü cismi. triangulum galaksisi. samanyolu'nun da içinde bulunduğu yerel grubun bir üyesidir. komşusu andromeda'ya oranla çok küçük olmasına rağmen bütün uzay içinde ortalama büyüklüğe sahip bir spiral gökadadır. 5.7 kadirlik görünür parlaklığı ile ancak karanlık bir gecede şehir ışıklarından uzak yerlerde seçilebilir.
  • samanyolu'nun da icinde bulundugu yerel galaksi kumesinin en buyuk 3. uyesi olan galaksi.

    sarmal yapidaki galaksi 2.400.000 isik yili uzaklikta olup, yaklasik 40.000 isik yili capinda ve 5.000.000.000 gunes parlakligindadir.
  • rus psp hacker grubu degil, dark_alex'in bizzat kendisidir.
  • psp hususunda sony'ye her türlü ayarı veren insan topluluğu.sony "benim psp kırılmaz dedi",kırdılar; "slim çıkacak kesin kıramazsınız" dedi,kırdılar;"ulen kırsanız bile içinde umd olmadan çalışmaz" dedi,çalıştırdılar.şu alemde rusya'dan iki gruba hayranlık duyarım;bir rus kızları,bir de bu m33 insanları...
  • (bkz: march 33)
  • (bkz: m83)
  • üçgen (trianglum) gökadası olarak da bilinir ve samanyolu'nun da içinde bulunduğu yerel grup'taki en büyük 3 galaksiden biridir.

    büyük, güzel ve görkemli bir galaksi olmasına rağmen, andromeda galaksisi'nin gölgesinde kaldığı için pek bilinmez. m33'te, kardeşleri samanyolu ve andromeda'dan farklı olarak, olağanüstü miktarda yıldız oluşumu gerçekleşmektedir. ayrıca andromeda'nın uydularından biri olduğundan şüpheleniliyor. eğer böyleyse, andromeda m33 gibi devasa bir uydu galaksiye sahip olarak samanyolu'na bir gol daha atmış demektir.

    şunun güzelliğine bakar mısınız lütfen:
    http://www.robgendlerastropics.com/…33colornmm.html
  • nedense andromeda kadar bilinmeyen, kitaplarda, dergilerde, ekranlarda kendine yer bulamayan bahtsiz gokada.

    halbuki bunlar 3 kardesler; samanyolu, andromeda ve ucgen. bir de bunlarin 40-50 tane yegeni falan var, cuce gokada deniyor. bu cuce gokadalarin kimisi henuz ayri eve bile cikmamis, buyuklerinin etrafinda donuyor falan. gerci nihayetinde butun hepsi virgo kumesinin merkezi etrafinda donuyor ya, neyse.

    bu arada evrende 100 ila 200 milyar arasinda gokada oldugu tahmin ediliyor.
  • ngc katalog numarası 598 kodu ile gösterilen, samanyolu ve andromeda'yı da içine alan lokal grubun üçüncü büyük gökadasıdır. üçgen biçimi nedeniyle triangulum ismi verilmiştir. maddesel yapısı gereği sarmal bulutsu olarak nitelenir. yaklaşık uzaklığı 3milyon ışık yılıdır. triangulum galaksisini, 1850 yılında yapısına uygun "sarmal bulutsu" şeklinde tanımlayan ilk kişi lord rosse'dur.
  • yerel kümede üçüncü büyük galaksi. namı diğer triangulum galaksisi.
    olası çarpışmada kombo yapabilecek karakterdedir.
hesabın var mı? giriş yap