• 1996 yapımı edward yang filmi. aynı yılın berlin, singapur ve nantes film festivallerinde çeşitli ödüller almış. 22. ist. film fest. kapsamında yer alan edward yang bölümünde gösterilen filmlerden. yang abi gene işleri karıştırmış, her şeyi içiçe sokmuş, onları bir kez daha karıştırmış. ama bunu gayet iyi başarmış. bütün karmaşık ilişkiler, farklı psikolojiler gayet yerli yerinde ve inanılmaz bir değişkenlikle verilebilmiş.
    festivalde bugüne dek gösterilen en iyi yang fimli. festival komitesi büyük ihtimalle yang'ın filmlerini yükselen bir eğri tadında yerleştirmiş. ancak bu garip bir durma yol açımış durmda. festival seyircisi ilk gördüğü yang filminden sonra adm beddualar etmeye başlamıştı. ki bazı sinema yazarları bile filmden çıkmamak için zor tuttular kendilerini. şu anda emek sinemasının önünde, 19 seanslarından önce sayısız kişi elindeki yang biletlerini satmaya çalışıyor. ve salon, akşam seansı olmasına rağmen inanılmaz derecede boş. oysa yang abi gitgide kendi tarzını kabul etiriyor, bu yılki festivalin kaçırılmış dahisi olmayı o hak ediyor. bir dah da edward yang filmi yok işte o kadar.
  • (bkz: yi yi)
  • "halbe treppe" (yolun yarısında) adlı alman filmine bilet kalmadığı için izlediğim bir edward yang eseri. istanbul fim festivali tanıtım kitapçığına dikkatli bakmadığım için tayvan'a gelen fransız genç kızı görünce "aa, virginie ledoyen tepkisini verdim. 16 nisan 19.00 seansında emek sineması'nın dörtte üçünü boş bırakmayı tercih eden festival izleyicisi önyargılarının kurbanı oldu. kendilerine filmin ana repliği olan "ok, no problem..." demeli.
hesabın var mı? giriş yap