• maarifetli vakıf.
    cemaati beğenmeyip de cemaatin yolunda gidenlerin öykündüğü misyonerlik işleri için kılıf.
  • biz bu filmi fetö'de izledik, hiç de beğenmedik.
  • hatırlatalım,
    yurtdışında el konulan fetö okulları bu vakfın bünyesinde.
  • mevcut iktidarın (bkz: akp) altı sene önce tbmm'de kabul ettirdiği kanunla, kuruluş sermayesini milli eğitim bakanlığı'ndan yani verdiğimiz vergilerden karşılayarak kurduğu; 2018-2022 döneminde ise aktarılan toplam kaynağın 1.8 milyar tl olduğu vakıftır.

    --- burası çok önemli ---

    türkiye maarif vakfı'nı kurmak üzere çıkarılan yasa, vakfa geniş mali olanaklar tanıyor. türkiye maarif vakfı, hazine'den, kamu kurumlarından, uluslararası kuruluşlardan, bağış, yardım alabiliyor. özel sektörden aldığı bağışlar yüzde 100 vergiden muaf oluyor. şirket kurup şirketlere ortak olabiliyor.

    vakıf yöneticileri 72 yaşına kadar görevde kalabiliyor, diplomatik pasaport taşıyabiliyor. mütevelli heyete ödenecek huzur hakkını milli eğitim bakanı belirliyor.

    çiğdem toker'in hazine ve maliye bakanlığı'ndan çıkardığı verilere göre; türkiye maarif vakfı'na bütçeden 2018 yılında 102.8 milyon tl, 2020 yılında 259 milyon tl, 2021 yılında 1 milyar 77 milyon tl kaynak aktarıldı. bu yılın dört aylık bütçe gerçekleşmelerine göre ise toplam 346 milyon tl aktarım yapıldı. (şubat ayında 100 milyon, mart ayında 96 milyon, nisan ayında da 150 milyon tl)

    toplama bakıldığında, bütçeden 2018-2022 döneminde vakfa aktarılan kaynak 1.8 milyar tl. bu tutar, yeni cumhurbaşkanı kararı ile milli eğitim bakanlığı bütçesinden 2022 için yükseltilen 1.8 milyar tl'ye denk. kolombiya'dan, moritanya'ya faaliyet gösteren vakfa kamudan aktarılan toplam tutarın 3.6 milyar tl'nin çok üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

    haberin son kısmı çok güzel toparlanmış, ellerine sağlık çiğdem toker:

    "ilköğretim okullarının ihtiyaçları için -yasak olmasına rağmen- velilerden zorla bağış toplanan bir sistemde, yurtdışındaki okullar için faaliyet gösteren bir vakfın milli eğitim bütçesini sorgulamak meşrudur.

    baktım ama internet sitelerinde faaliyet raporlarını bulamadım.

    türkiye maarif vakfı gelir ve giderlerini kamuoyuyla paylaşabilir mi?"

    --- burası çok önemli ---
  • "bütün dünyada faaliyet gösterebilecek bir vakıf statüsünde çalışacak. dünyanın her yerinde bu vakfın, oranın sosyal, siyasi, hukuki şartlarına uyum gösterebilecek esneklikte yerel uzantıları da olabilecek bir yapı. adı maarif vakfı. yani maarif bizim kültürümüzde özellikle komşularımızda, arapça konuşan ülkelerde, yabancılık çekmeyecek bir isimlendirme olduğu için, yine çok kapsayıcı irfana gönderme yapması itibarıyla da bence çok anlamlı olacak bir isimlendirme."
    nabi avcı

    başında bulunduğu kurumun adından dahi rahatsız bir kimsenin, vazife ve mükellefiyetlerinden uzaklaşıp, kaçak göçek yapılanmalarla misyonerlik yapma isteğinin ürünü.

    aklı olan yapmaz. kim bilir belki de kendi aklı değildir.
  • milli eğitim bakanlığı bütçesinden 241 milyon tl kaynak ayrılmış olan vakıf.
  • paralel yönetim aygıtı.

    (bkz: yeşilay)
    (bkz: devlet dairelerinin yerini vakıfların alması)
  • üst düzey görevlilerinden birinin oğlu olan kafası hiçbir sikime çalışmayan arkadaşımı görevli ayağına ülke ülke gezdiren vakıf. yalnız içtiği içkileri story olarak atamıyor eskisi gibi. *

    tanım: israf.
  • 2020 yılı için milli eğitim bakanlığı bütçesinden 684 milyon tl kaynak ayrılmış olan vakıf.
  • cemaat, fetö, hizmet, paralel vs. her ne diyorsanız artık, bunların vatana millete bir hizmeti. tabi ki başarılı olabilirlerse. sırf bu elemanların okullarını kapattılar denmesin diye böyle bir organizasyona gidiliyor. sonuç hayırlı olur gibime geliyor ama...

    merak ettiğim bir konu var ama; 90 yıldır doğudaki illerimize doğru düzgün öğretmen gönderemeyen devletimiz, afrika'da veya dünyanın başka istikrarsızlıklar içinde olan ülkelerine, açlık olan ülkelere, savaş olan ülkelere nasıl öğretmen gönderecek? malumunuzdur ki; doğuya giden öğretmenlerin çoğu bir şekilde yüksek lisans veya eş durumu falan diye birkaç yıl içinde bölgeyi terk etmeye çalışıyorlar. tecrübeli öğretmen bulmak pek kolay olmuyor oralarda.
hesabın var mı? giriş yap