• rahatsız etmeye kaldığı yerden devam ediyor. öyle güzel ince ince taşşak geçiyor ki muhattaplarına acıyor insan (:
  • genel olarak tarzı sözlükteki beğenilen ırkçı, devletçi, faşizan vs. entrylerle ince ince taşşak geçmek (ama taşşak geçerken de bir nevi yapısökümü yapmak) şeklinde olduğu için, önce muhattap aldığı entryleri okumak lazım. yoksa o ironileri anlamak mümkün olmaz ve tam karşıtı olduğu düşünceler kendi düşünceleriymiş gibi bir yanılgıya düşülebilir.

    o değil de olm adam zaten çok az yazıyo, iyi şu ortamdan soğutacaksınız valla..
  • "insanı entri girerken iki kere düşündüren yazar. bazen, darbe sonrası neslin ahvalini ve hayatlarımızın kısırlığını anlatmaya, insanların onun yazdıklarına bakıp da, hala sözlüğü zırvalarıyla dolduruyor olmaktan utanmamalarından başlamalıyız diye düşünüyorum." demiştim bir zamanlar, benzer birisi için. aha da copy paste yaptıran yazar.
  • kendisini ( yeniden ) bulmuş olmaktan memnunum... okuduğunuz her seferinde eline, zihnine sağlık diyeceğiniz bir yazardır

    (bkz: #43952596)
  • sözlük faşistlerine "yav he he" demek yerine oturup uzun uzun, dolu dolu ders veren sözlük kişisi. ırkçılıktan beyin damarları tıkanmış ahmaklara şefkatle, sabırla doğru yolu gösteren ulvi şahıs. tanımam, ama iyi çocuk diyebilirim.
  • sozlukteki uzun entry gorunce son paragrafa sicrama aliskanligimi degistiren okunası okutulası yazardir.
  • kendisine şu sanatımı hediye etmek istediğim güzide sözlük yazarı, okuması en keyifli insan.

    (mausle çizerken atım ichabod içeri girip evde darı kalmadığından bahsetti. konuyla en kısa zamanda ilgileneceğimi belirtip beni yalnız bırakmasını istedim ve işime döndüm. yaklaşık dört ya da on dört saniye sonra ichabod'un gitmeyip kapıdan beni izlediğini fark edince irkilip ona döndüm. sessizce bana bakıyordu. "evet, ichabod?" dedim kaşlarımı çatarak... önce yere baktı, sonra sessiz ancak dertli bir ses ile kişnedi sakince.... hani böyle, sanki; "iiğğhnnhii" gibi tiz bir kişneyiş. bu "iiğğhnnhii" ile ne demek istemiş olabileceğini düşünürken ichabod gitmişti bile. konuyla en kısa zamanda ilgilenmem gerektiğine karar kılıp işime geri döndüm. mausle şaka olmazdı zahir)

    buyrun efendim; http://sketchtoy.com/62076034
  • aylar once kendisine ait bir yazısını yazmak istemistim asagıya, neden sonra okuyanları bol demek ki fazla oylandı.
    anladıgım kadarıyla sevenleri kadar sevmeyenleri de var.

    adam yazıyor arkadas ve iyi de yazıyor, he sırf senin gibi dusunmuyor diye okumamak kotulemek sacma.

    soz gider yazı kalır derlerdi iste boyle;

    nasil derler.. verba volent scripta manent

    buyurun eskilerden

    "bak geldin aklıma, yine asabım bozuldu. ben vardım evet. ama orada değildim. ben neresiysem orası değildi. ekinoks. anlam üretim merkezimize hoşgeldiniz. bir el atın şuna bir şeyler atfedelim. vasfedelim. vehmedelim. fehmedelim.

    ...

    acı yaratmaz, tezahür eder.

    istemediğiniz halde birinin sizin bilincinize vardığı olmuştur. çoğunlukla siz farkında olmadan gerçekleşir bu. farkında olsaydınız farkında olmazdınız bunun nasıl olduğunun. far kedin. kapılarımız lolomatik değildir. hallac çarptı, tozumu alın.

    ...

    hazır asabım bozulmuş, tarihin bir yönü yok diyorlar. bana da öyle geliyor. tarih kayboldu. en başından beri deli dana gibi salınıyordu ortalıkta, kafasını sağa sola toslaya toslaya aptal oldu. sonra dün baktım mesela dün olmuş. başım ağrıyor sık sık, stresten dediler. çok yalnızım dedim şeytana. olur öyle dedi. sonra başımı okşadı. uzun zamandır böyle merhamet görmemiştim. sonra gözümü açtım, beni bırakıp gitti şeytan. çok ağladım. uyuyakaldım. uyandığımda bir baktım başımı okşuyor, meğersem gitmemiş, kahvaltı hazırlamış. ama bu sefer ben gittim. arkamdan ağladı mı bunu hiçbir zaman öğrenemeyeceğim. çünkü aradım bulamadım tekrar.

    bu tarih çıkmaz sokak abicim. bu böyle bi boka varamaz. geçtim doğrusal lineer filan olmamaklığını, en ufak bir izan yok lan. helezon var. hezeyan bunlar. heyelan oluyor. benim şeyhim senin şeyhini döver. bizim başımızın etrafında bir nur halesi vardır, harelenir durur. verdik parasını, kaç aura ödedik bilemezsin. o kadar ciddi olamıyorum ki, beklemekten utandığımı çaktırmamaya çalışmaktan yoruldum. mevzu ben değilim abicim...

    ... zaten derdim başımdan aşkın. aşkın başımdan dert. hohohoh. sana şiir yazdım zannettin değil mi? yanıldın her zamanki gibi. sen kimsin, tezahür et bi hele.

    biri ağlayınca diğeri susmuyor, o da yalan. bu tarih çok kalabalık, işini bitiren çıksın gitsin abicim, bekleme yapmayın, trafik yoğun, gençlerin önünü kapatmayın.

    bu tarih haddinden hızlı gidiyor gibi, yetişemiyorum.

    (seni özleyeceğim şeytan abi)

    biri benim önümü kapatsın.

    sana aldırma demiştim.

    canım acıyor."
hesabın var mı? giriş yap