• turkiye'de cokca basa gelen durum. efendim,suya zam gelir,gidaya zam gelir,elektrige zam gelir,kiraya zam gelir,petrol urunlerine zam gelir,telefona zam gelir,internete zam gelir,tekel urunlerine zam gelir,otobuse zam gelir,vapura zam gelir,harclara zam gelir.ama maas yerinde seyreder. sirket sahiplerinin cevabi hazirdir. kriz vardir,bok pusur vardir. 6 ay once rahat rahat yasadiginiz para su an ay ortasinda biter. kufredilesi , kafa goz dalinasi bir durumdur.(bkz: sozlukte cinnet gecirmek)
  • yavaş yavaş ölmeye hazırlanın demek oluyo sanırsam. 'nasılsa paranız yok yemek neyin de yiyemeyin, kaditiniz çıksın, somalililere dönün' de alt anlamı olabilir tabi...
  • beni yakinda arabesk sarkilar dinlemeye itecek bir durum bu. avrupa yakasinda bir milyardan asagiya düzgün bir ev kalmamisken, hatta artik bazi yerlerde oturulmayasi evler bile bir milyar olmusken, sigaraya zam- dogalgaza zam- elektrige zam- sebzeye zam -meyveye zam -telefona zam -elektroniğe zam -ayakkabiya kazaga dona sütyene ona buna bile zam gelince seytan diyo al bi raki eline, kökle müzigi, sarhoş ol, öl.
  • ortalama maaş alan bir insan için
    aslında kazanılan paranın giderek sadece işe gidebilmeyi sağlamasına doğru emin adımlarla yaklaştığını gösterir
  • ücretle fiyatın arasındaki farkı bilmeyenler için gayet sıkıntılı bir olay.
  • akp nin ilk günden beri uyguladığı politika. "enflasyon tek hane tek hane" derken suya atılıp yavaş yavaş pişirilen ıstakoz kıvamına geliyor olmamız ayrı bir ilginçliktir.
  • 2016 yılı mart ayında açıklanan zammımla oluşan tutardan hala maaş almaktayım. zira çok sevgili şirketim henüz zamları açıklama gereği hissetmedi. 2016 mart'tan beri hemen her şey en az %15 civarı artış yaşadı. dolar, euro ayrı bir dünyaya göç etti. enflasyon bile %13 civarı yanlış hatırlamıyorsam. bu ay kirama da zam gelecek ve böylece hayatımda zam görmemiş hiç bir ürün olmayacak. dandik nivea deodorant bile 9.90'dan 10.90'a çıktı bu zamanda. resmen %10'dan fazla zam gördü.

    gözüken maaş zammının açıklanması ise en az 2 ay daha sürecek ve öngörüler %4-6 civarı olacağını göstermekte.

    şimdi ben küfretmeyeyim de kim küfretsin canısı?
hesabın var mı? giriş yap