• yanlış olan nedir anlamadım herhangibir konudan hapse atılmamak için hiç konuşmamak gerekiyor herhalde
  • davada mahkum edilen vatandas maasini vergileriyle odedigi doktordan hizmet alamayip bunu yuzune vurdugunda maasini vergileriyle odedigi hakimden maasini vergilerimle oduyorum dedigi icin ceza aliyor. o hakim de maasini vergilerimle oduyorum isini dogru durust yap lafini hak ediyor ama onu da dese kimbilir ne kadara cikacak cezasi.

    halk icinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi lafini ikinci yarisini keserek kirpik anlamis ve devleti halk icin degil, halki devlet icin goren bir mahkeme kararidir. devlet, tum bagli organlariyla, tum calisanlariyla, doktoru, ogretmeni, cumhurbaskani, bakanlari, belediye baskanlari, valileri, memurlariyla halk icindir. ve evet hepsinin ama hepsinin maaslarini vergilerimizle oduyoruz. hepsinin makam arabalarini, belediyelerin bininci kaldirim ihalelerini, refujlerdeki lale ihalelerini, ucaklari, helikopterleri, saraylarin elektrik faturalarini. hepsini ama hepsini eksiksiz biz oduyoruz.
  • türkiye'ye yakışan olay. hakim elbette bu kararı verecek çünkü kendi maaşında bizim vergilerimizle ödeniyor. şu halk verginin nasıl bir şey olduğunu ne haklar doğurduğunu anladığı gün yükseleceğiz.
    özel hastanede de ses edersin, devlet hastanesinde de. bir tarafta nakit ödüyorsun diğer tarafa da maaşından, yaptığın harcamalardan vs. kesilen vergilerle ödeme yapıyorsun.
  • bu cümle kalıbı ülkemize yabancı değil. zira bu ithamı polise çok yaparlar. ayrıca doktorun yerinde olsam hasta yakının maaşına etki ettiği vergiyi hesaplar yüz katını verir siktir git hadi derdim. bu itham suç değil suç olsa polise dendiği içinde cezalar olurdu. bu olayda olsa olsa çarpıtma ve gerçekleri saklama vardır. bunlarda çok ciddi suçlardır.
  • demek ki neymiş. senden fazla vergi veren birine bu lafı etmeyecekmişsin.
  • suç olanın "seni çok pis yaparım" şeklinde tehdit etmek olduğunu düşünüyorum. haber metnini okumayanların lapin gibi başlığa atlaması ise paha biçilmez tabii.

    edith piaf: yanlış anlamalar olmuş. adamın tehditten ceza aldığını iddia ettiğimi zannedenler olmuş. tam tersine, suç olanın doktoru tehdit etmesi olduğunu düşündüğümü ifade ettim. benim ortada suç namına gördüğüm şey bu. mahkeme böyle bir şey görmemiş. o başka konu.
  • bu suçun en güzel laf geçirmesini sözlükte okumuştum zamanında.

    "diğer ay ödemezsin olur biter".
  • haha 2 lirayı avucuna koyup siktir git dermiş. götün yiyorsa ilk atarlanan ya da bu lafı diyen hasta ya da hasta yakınına yaparsın bunu. o 2 lirayı götüne sokarlar. özel ya da devlette minimum ilgi alakayı göstermek zorundasın o hastaneye giden adam senin gül yüzün için gitmiyor oraya. sağlık sistemimizin kötü olduğu, doktorlarımız sayı anlamında yetersiz olduğu aşikar ,fazla hastalardan yetersiz personelden yıpranmaları gayet doğal ülkemizde. stres hat safhada buda normal ama işin doğası bunu gerektiriyor zaten. normal masa başı memur değilsin ki. bunu kaldıramıyorsan git sağlık kurum denetmeni ol mis gibi ya da sağlık il müdürlüğünde mühür bas ne bilim. ama zaten acı, ağrı içinde olan ve kültür seviyemizin de yüksek olmadığı ülkede al sana 2 liran siktir dersen amcaoğullarını toplayıp pompalılarla gelince de görelim aynı delikanlılığı.
  • işin komik tarafı bu doktordan da gelir vergisi kesiliyor ve bu kişi de vergi ödemiş oluyor.

    vergilerimle maaş ödüyorum lafının ne kadar saçma bir beyanat olduğunu da göz önüne seriyor bu bakış açısı sayın seyirciler.
  • hakaret kelimesinin anlamını bilmeyen ne kadar çok insan olduğunu ortaya çıkaran başlık olmuş.

    bir sözün hakaret olması için illa ki küfün olması gerekmiyor sizi gidi küçük cahiller. açın bakın "hakaret" kelimesi ne anlama geliyor diye.

    http://www.tdk.gov.tr/…ption=com_gts&kelime=hakaret
hesabın var mı? giriş yap