• arafta, söylese o ben söyleyemem, kul hece, peruk gibi hüzünlü, $üpheli $arkının $airi ve yas $arkılarının sahibi. tam olarak kim olduğunu bilmiyorum ama ho$ bi tarzı var kendisinin.

    http://profile.myspace.com/…file&friendid=401758842
  • (bkz: sokak)
  • arafta gibi arızalardan arıza bir şarkı ile hayatımın -dile getiremediğim- kimi geniş zamanlı anılarına fon müziği olmuş kişi.
  • kesinlikle dinlenilmesi gereken parçalarının yanında okunması gereken bir röportajında konuğu olmuş $ahsiyet.

    röportaj için: http://parantezicihayatlar.com/blog/archives/799
  • haydarpaşa'dan anadolu'ya giden bi' trende yolculuk ederken kulağınıza, şarkılarını kimin fısıldamasını istersiniz diye sorsalar, ışık doğudan yükselir'in sezeni ile sertab gibi'nin sertabından sonra tereddütsüz mabel matiz'in ta kendisi derim. o bilmez nasıl zamanlara fon müziği olduğunu, farkında da değildir çoğu zaman, ama duvarlar kendisine çarpan o sesi unutmayacak bu kulaklar da..
  • siyah, acı ve tortulu bir hüzün taşıyan ses ve melodileri. myspace'de bir sürü amatör dinlersiniz, ertesi gün unutursunuz. mabel matiz için arafta buna izin vermiyor.
  • değişik bir tarzı var şahanelerinin. ama öyle böyle değil. dinlediğim bütün şarkılarında ''enee lan bu şarkıda bunun gibi söylemiş, bu şarkıda şunun gibi..'' diyip dururken buldum kendimi. sonradan farkettim mabel'in kendine has bir tarzı olduğunu. kendisine nacizane tavsiyem o ses ve sakin, dingin gitarıyla beraber fazla enstrüman karıştırmadan yapsın albümünü. evet prodüktörler bastıracaklar ''şöyle baterili, elektrolu hard bişiyler yapalım moruk'' diye. ama sen onları sallama ve kendi müziğini yap. eğer sana ''ollum bu böyle tek gitar olmaz, beğenmezler'' derlerse onlara kocaman bir siktir çek ve yaşar kurt'un sokak şarkılarını dinlet. sonra kesmez ise bana söyle ben onlara o albüm hakkında yapılan yorumları dinleteyim. sonra meşhur olunca gel bir teşekkür et efendi gibi.

    albüm çıkarma gibi bir düşüncen yoksa veya çıkaramazsan hem üzülürüm hem boşuna bu kadar hayal kurmuş olurum senin için mabel. o yüzden titre kendine gel ve güzel şarkılarına devam et. unutma bak solo gitar. gitar solo. gitar. solo. selpak?
  • herhangi bir şarkısını duyduğum andaki hissettiklerimi yazmak için yaklaşık on dakikadır silip silip yineden yazıyorumdur.

    ben anlatamıyorum.harikanın ötesinde bişeyler.eskiden gelen tanıdık bişeyler gibi.bi yaz gecesi eve dönerken rakısıyla,fondaki müziğiyle seni selamlayan komşu gibi.
    hiç yok böylesi.
    candır.
  • özlediğimiz şarkıları söyleyen kişi. neyi arıyorsanız o.
  • oldukça enteresan bir gün bu.
    uyku sorunum uzun zamandır kafasını gömmüştü suya, dün gece hortlayası tuttu, bugün işe gitmeyecek olmama rağmen bu saatte uyanığım, evet, bildin, çünkü hiç uyumadım.
    önce buradan, tam olarak bu ekranın arkasından, yazıları nasıl da okunası birine denk geldim, gözlerim yaşarıp yanmaya başlayana kadar gezdim satırlarını.
    sonra da mabel matiz'e denk geldim.
    bu entry kesin edit yiyecek. çünkü şimdilik yaptığı müzik hakkında bir tanım yapamayacağım, bir örnek veremeyeceğim.
    dinleyin derim. sesini, gitarını, klavyesini, sözlerini dinleyin. dinlenin.
hesabın var mı? giriş yap