• ermenistan'ı, gündemine aldığı ermeni katliamına ilişkin karar tasarısıyla kudurtmuş parlamentodur.

    copy paste'in kaynağı: http://dunya.milliyet.com.tr/…1/1378098/default.htm

    "ermeni soykırımı iddialarıyla dünya parlamentolarında türkiye’yi her fırsatta köşeye sıkıştırmaya çalışan ermenistan’ın başı bu kez kendi oyunuyla dertte. macaristan parlamentosu, ermenilerin dağlık karabağ’da azerilere karşı toplu katliam gerçekleştirdiğini tanıyan bir karar tasarısını gündeme aldı.

    diaspora ermenilerine yayın yapan panarmenian.net’in haberine göre, macaristan’da ana muhalefetteki daha iyi macaristan hareketi’nin (jobbik) teklifiyle gündeme gelen tasarı önümüzdeki günlerde oylanacak.

    ancak tasarı erivan’ı şimdiden ayağa kaldırdı. ermenistan hükümeti tasarıya tepki göstererek, kabul edilmesi halinde macaristan’ın uluslararası imajının sarsılacağını iddia etti.

    panarmenian.net’e konuşan bir hükümet yetkilisi, macaristan’ın böyle bir karar alması halinde iki ülke ilişkilerinin olumsuz etkileneceğini söyledi.

    dağlık karabağ’da 25 şubat 1991 gecesi ermeniler tarafından gerçekleştirilen hocalı katliamında 613 çocuk, kadın ve erkek hunharca öldürülmüştü."
  • insan bakmaya doyamiyor. nehrin kiyisinda gece kuleli gibi sanki ama mimari gercekten muhtesem.
  • budapeşte'nin tuna kıyısında görülmemesi imkansız görkemli yapı. dantel gibi incecik oyma kubbelerle dolu 691 odalı dünyanın en büyüklerinden birisi. ışıklandırması ayrı güzel, ihtişamı ayrı.
    gezmek için avrupa birliği vatandaşları ile diğerleri arasında iki katı fark uygulayarak maalesef macaristan kafasını açıktan gösterir.
    bir fikir amacıyla budapeşte gezi yazısı için buradan buyurun : havadaki leylek / budapeşte gezisi
  • resmi adı "ulusal meclis"tir. 199 üyesi vardır ve üyeleri 4 yılda bir yenilenir. kökeni 1290'lara kadar dayanır.

    https://en.wikipedia.org/…tional_assembly_(hungary)
    https://tr.wikipedia.org/…lusal_meclis_(macaristan)
  • yerel adı orszaghaz olan, inşaatına 1885 yılında başlanmış ve 1904 yılında tamamlanan, 94 metre uzunluğunda, 18.000 metrekare alana yayılı, 691 odalı görkemli yapı.

    internet sitesi üzerinden, belli odalarının gezdirildiği bir tura katılmak mümkün. içerisi, en az dışarısı kadar görkemli. görkem demişken, muhteşem ışıklandırması ile, gece vltava nehrine, buda kalesi ve balıkçı tabyası ile birlikte apayrı bir hava katıyor.

    handikaplı yanı, tura katılmak için iletişim kurmanız gereken kimi personelinin ingilizcesi gerçekten çok kötü ve macarca bilmiyorsanız gerçekten çok zor anlaşıyorsunuz. ab vatandaşlarına, diğer ülke vatandaşlarına kıyasla ciddi bir indirim yapılıyor olması da kimilerinin hoşuna gitmeyebilir.

    yolu budapeşte'ye düşenlerce gidilesi, görülesi, hem gündüz hem gece, hem içten hem dıştan... hatta çıkışta, tuna nehri kıyısındaki ayakkabılar isimli anıtı da ziyaret etmenizi öneririm.
hesabın var mı? giriş yap