• uretimi başladığı söylenen yeni model macbook pro modeli. henuz apple tarafında resmi bir aciklama yok ancak soylentilere göre o sikik klavyeye veda edip eskisine donecekler.

    1-2 hafta icinde bi duyuru olmazsa marta kalacak gibi duruyor.

    4 gozle bekliyoruz
  • 2799 $ (21.499,00 tl) fiyatıyla satışa sunulmuştur.

    https://www.apple.com/…/buy-mac/macbook-pro/16-inch

    https://www.youtube.com/watch?v=ysrignyavf4

    edit: 2799 dolar olan 8 çekirdek 1 tb olanmış.

    2.6ghz 6-core processor 512gb storage - 2399 $
    2.3ghz 8-core processor 1tb storage - 2799 $
  • iyi satacak olan bilgisayardır.

    apple'ın 15" modelinde eleştirilen çoğu özelliğinin düzeltildiği/iyileştirildiği model olmuştur. (bkz: #97747836)

    bir de ram/ssd upgrade imkanı verseydi tadından yenmezdi. ama apple artık o eski güzel günlere dönmez sanırım.
  • güle güle kullan da bundan bize ne olması
  • allah daha çok versin kardeş
  • yanında flat white yoksa anlamsız olan macbook pro'dur.

    not: varoşvindovzspor
  • aldıktan sonra inceleyip; fikirlerini, kullanıcı deneyimlerini paylaşıp, bilgi vermek için başlık açsan mesela? kutsal bilgi bilgi kaynağı ya hani.
  • yeni 16 inç giriş modeli ile 2017nin 15 inç giriş modelinin karşılaştırmasını yaptım merak edenler buyursun.
  • 6 yıl kadar macbook pro retina 13 kullandıktan sonra hala canavar gibi çalışmasına rağmen derleme sürelerinin uzaması, pil ömrünün azalması ve kullandığım idelerin yavaş çalışması gibi sorunlardan dolayı yeni laptop arayışlarına girdim.

    bir çok laptop inceledim. hatta x1 carbon'un etrafında uzun süre köpek balığı gibi gezindim.

    öncellikle hemen çok pahalı yorumları yapacak arkadaşlara belirtmek isterim ki bir yazılımcı olarak laptop'a veya bana para kazandıran araçlara verdiğim paraya hiç acımıyorum.

    16 inçlik macbook pro'nun çıkacağını öğrendiğimde bekleyip görmek lazım diye bir süre laptop alma niyetimi erteledim.

    bu arada 2 hafta boyunca bir yazılımcı arkadaşımın x1 carbon'unun test etmek için manjaro ile beraber kullandım.

    test ettiğim makinenin linki

    puanlama : x1 carbon + manjaro -> 8.4 / 10
    puanlama : macbook pro 16 + macosx -> 9.1 / 10

    16 inçlik macbook pro'yu görünce konu kapandı arkadaşlar. benim gibi iki ürün arasında kalanlar için karşılaştırmam 4 haftalıktır. 2 hafta x1 carbon. 2 hafta mbp.

    madde madde gidersek :

    1) ekran: kalitesine gerçekten şapka çıkarılır. benim gibi hayatı monitöre bakarak geçiren insanlar için ekran çok önemli arkadaşlar. x1'inde ekranı benzer çözünürlüğe sahip ve son derece tatmin ediciydi ama açık ara mbp16'nın ekranı şu ana kadar gördüğüm en iyi ekran.

    2) hız : i9 8 çekirdek ... 2.3 ghz kullanıyorum. karşılaştırmada x1 karbondan rahat %30 hızlı. adil bir karşılaştırma değil tabi x1'de i7 vardı. mbp'nun hızı olağanüstü! gerçek olamayacak kadar iyi.

    3) ssd: iki üründe de aynı kapasite (1 tb) kullandım çok fark yok diye düşünüyorum. testler mbp daha hızlı diyor ama benim kulanımımda fark etmedim.

    4) ram : 16 gb son derece yeterli. iki üründe de aynı kapasitede kullandım. macosx yüzünden biraz daha yoğun tüketim oldu. özellikle chrome'da. ama sonuçta beni çok rahatsız etmedi.

    5) pil ömrü : carbon benim yoğun kullanımımla en fazla 7.5 saat dayandı. benzer bir yoğunlukta ben bittim mbp bitmedi. 12 saati az devirdi. olacak şey değil. şapka çıkardım.

    6) tasarım : tabiki apple. nefret ettiğim tek şey usb-c ve aparat kullanma zorunluluğu. teknoloji faşisti apple zorluyor da zorluyor. usb kadar başınıza taş düşsün. birde mıknatıslı şarj ne kadar güzel bir özellikti. anlamıyorum niye vazgeçildi.

    7) klavye : apple hatasından dönmüş eski klavye'ye geri dönmüş. açıkcası klavye ekrandan sonra en önem verdiğim ikinci parametre. yalnız x1'in klavyesi açıkcası beni inanılmaz mutlu etmişti. eğer apple 2018 mbp'lardaki klavye de ısrar etseydi. büyük ihtimal apple almayacaktım. hatasından dönmüş olmasına ve eski kelebek klavye'ye rağmen x1'in klavyesi daha iyi.

    son olarak ikisi de profesyonel aletler. ikisi de çok güzel. ancak apple bir tık öne çıktı. aradaki fark günümüzde 1.800 tl.

    x1 carbon'un 4g desteği inanılmaz güzel bir özellik ama manjaro'da driverları kurup çalıştırmaya başarırken 3 tel kalan saçımda intihar etti. (sonunda çalıştı) makinede kodlamaya başlamam neredeyse 2 gün sürdü.
    mbp ile kodlamaya hazır hale gelmem 3 saat sürdü.

    uzun lafın kısası
    macbook pro 16 olmuş gibi (usb-c ve şarj kablosu hariç).

    aldım kullanıyorum.

    tavsiye ederim.
hesabın var mı? giriş yap