• az önce şahit olduğum ümitsiz vaka. sen git taa amerikalardan evinde güzelim bilgisayarın dururken apple macbook al, yüzlerce dolar verip türkçe klavye monte ettir bir de windows yükletip "ama iki işletim sistemi bir arada" de...

    (bkz: bu ne perhiz bu ne lahana turşusu)
  • cok ise yariyor, gayet guzel hardware konfigurasyonu olan macbook pro'da nefis flight simulator kullanabiliyorsunuz.

    tavsiye ederim. (yalniz parallels degil bootcamp kullanin)
  • aynı vakıa ile karşılaşmış ve dumur olmuştum bir zaman. mabook un sahibine böyle bir çılgınlığın nedenini sorduğumda, kendisine lazım olan bazı program yamalarının sadece windowsda olduğunu söylemişti.
  • driver sorunu aşıldığı noktada yapılması farz olan eylem.
  • voleybol topuyla futbol oynamak gibidir, hafif suçluluk duygusuyla zorunluluktan yapılır ama yine de zevklidir.
  • bilip bilmeden konuşmanın kolay olduğu durumdur.

    sen gel mac os x'te autocad, 3ds max, efendime söyleyeyim vray ve daha benim de bilmediğim ve kullanmazsan öleceğin programları çalıştır; ben windows kurulu 'herhangi' bir bilgisayara dokunmayayım bir daha. çoğu mimar/mimar adayı için (özellikle autodesk yazılımları kullananlar) an itibariyle bir "şart"tır.

    ha bi' de boot camp'te windows açıkken, exposé yaparak windows'u uçurup diğer programlara geçiş yapması çok eğlenceli; sırf bu yüzden bile yüklenebilir bence.

    edit: hatırlarım bir zamanlar gelen kutuma macbook pro için "windows bile çalıştırır!" deyu bir ileti düşmüş idi; zaten zarurî bir ihtiyâç olmasa apple böyle bir şey sunmazdı.
    bu da tanıtım görseli: http://www.elmacipazari.com.tr/neden-mac2.pdf
  • yıllar önce gerek olabilir düşüncesiyle boot camp le gerçekleştirdiğim eylem. gerek duydum mu? harddiskimde yer kaplamasına değecek kadar değil.
    yapmayı düşünenler için önerim: (bkz: crossover)
  • daha çok türk kullanıcılarının yaptığı eylemdir çünkü almış oldukları macbook ile imaj sahibi olup hava atacaklarını düşünmüşler fakat mac os gibi harika ve basit işletim sisteminde windows'da yapabilecekleri çoğu şeyin yapılamayacağını düşündükleri için windows yüklemişlerdir. sonuç ise hem güzelim macbook için hem farkında olmayan kullanıcısı için epic fail'dir.
  • sadece türk kullanicilarin degil, mesela autocad kullanmak zorunda olan ecnebi kullanicilarin da basvurdugu bir yontemdir. efsane program mac'te calismaz cünkü. grafik, animasyon programlarini mac'te calistirirken, autocad'i windows'ta calistirmak zorundadirlar. dumur olmaya gerek yoktur. sacma bir davranis oldugunun farkinda olunmasiyla beraber, mecburiyetten yapilandir.
  • (bkz: takım elbisenin altına spor ayakkabı giymek)

    edit: bu konuyu açıklamak istiyorum. kendince bir sonuca varmanı değil, benim düşündüğüm gibi düşünmeni, bana biat etmeni istiyorum. hayatın boyunca bu düşüncenin etkisinde kalmanı ve bundan sonraki kararlarını bu doğrultuda almanı istiyorum. çünkü uyku saatim geçti.

    gelelim meseleye: seversin, sevmezsin o ayrı ama takım elbisenin altına spor ayakkabı giyilir. (bkz: blues brothers) ağır örnek verdim, laf konuşma çarpılırsın. peki eşofmanın altına kundura giyilir mi? otoyolun kenarındaki yeşillikte mangal yapacaksan giyilir, onun dışında giyilmez. hadi bir de bakkala giderken. başka mantıklı örnek ver. veremezsin. mac'teki durum da biraz böyle. antin kuntin harici programlar kullanmak ve oyun oynamak için hard disk'in bir kısmı windows'a tahsis edilebilir ama pc'ye mac os yüklenir mi? hadi burdan sonra bıraktım sana, ben yardım etmiyorum kendin yüzüyosun. yüklenir mi?
hesabın var mı? giriş yap