• çok güzel bulmacaları olan, sevimli mi sevimli, süper bir hayal gücü ürünüdür. bulmacaları ne zor ne de kolay olmuş. tam ayarında. o kadar sürükleyici ki 1-2 günde bitebiliyor maalesef. özellikle bombayı imha anında baya bir heyecanlandım. o derece kaptırmışım kendimi. macera tipi oyun severlerin kesin oynaması gereken bir oyun.
  • burda şimdi böyle eski toprakçılık oynamak hoş değil ama, yeri geldi çare yok.

    monkey island'lar gibi*, day of tentacles gibi, full throttle gibi, hatta larry* gibi ikon adventure arayıp durup, bulamayanlara ilaç gibi. görseller çok şık, soundtrack zevk sahibi. öyle şaka maka da değil, aradaki ufak puzzle'lar (sondaki boncuklu gibi olan ve grid üstünde renkli ışıkların olduğu mesela) yardırdı, uğraştırdı.

    e bu saatten sonra indiana jones fate of atlantis oynayacak halimiz de yokken, kaçırılmamalı diyorum.
  • küçüklüğümde mario oynarken aldığım zevki yıllar yıllar sonra bana yaşatan eşsiz oyun.
  • bu oyunun bir aşamasında, yapılması gereken doğru şeyin, sorulara yanlış cevaplar vermek oluşu şahsıma felsefe buhranları yaşatmıştır..
  • tam sürümü oynanmışsa eğer, yazı ile ifade edilmesi insanı zorlayan türde bir oyundur. bitirmeye oynamaya kıyamıyorum resmen. son bölümlere geldim, çözdükçe üzülüyorum resmen. bazı bulmacalar bazı yerler insanı delirtebilecek sekilde tasarlanmış. çizimlerine zaten kimsenin lafı yoktur sanırım. sanitariumdan sonra ilk defa bir oyun (bu türde bir oyun) beni bu kadar mutlu etti ve de evet delirtti...
  • monkey island ve broken sword'un 3d öncesi nefis oyunlarında aldığıma benzer bir keyif almamı sağlamış şukela oyun. kolay değil kesinlikle; sınırlı mekanda çok sınırlı malzemeyle ve tek, net bir bulmacayla başbaşa bırakıyor insanı, kanırtıyor arada "ya arkadaş bi skim yok işte baktım her yere" dedirtiyor ama pek güzel. sabır ve zeka istiyor, eğlendiriyor insanı bayram mübarek günde. ha bir de es geçilmemesi gereken müzikleri var, ortam sesleri felan pek şahane, pek şukela ama zor oyun imiş, ilerledikçe zorlaşmakta, mekanlar genişlemekte, daha fenası walkthrough'dan bakamayacağınız ve gayet yapay zekaya karşı zeka oyunu oynadığınız, sizin hamlelerinize bağlı olarak değişen, gelişen kanırgan bulmacalarla beyni ısıtmakta epeyce.

    edit,büdüt: efenim oyunda sağ üstte kitap şeklinde bir simge var, bu simgeyi tıklayarak baştaki basit oyunu oynarsanız size içinde bulunduğunuz bölümün çözümünü gösteren bir takım çizimler veriyor, ben bunu yeni keşfettim henüz, ama hiç bulaşmasanız daha iyi aslında zira ben kıçım sıkıştıkça bakar oldum bu kitaptan.
  • grafiklerin ayrıntıları için övgülere yer verildiği halde muziklerinden bahsedilmediğini görünce suserların sessiz modda oynadığından korktuğum şahane ötesi oyun.triosundaki didgeridoo 'dan klisenin çanlarına kadar her karesi bırakın bilmece bilmece oynamak,izlenmek ve dinlenilmek üzere yapılmış hatta soundtrack bile çıkarmış oyuncuk.

    edit: http://machinarium.net/…inarium-soundtrack-preview/
  • selçuk erdemin tweet i sayesinde tanıdığım oyun. sağolsun. robotla bozmuş kafayı ama. yazık.
  • tam anlamıyla bir sanat şaheseri. gerek çizimler gerek karakterler gerekse senaryo harika olmuş. keşke daha uzun olsaydı diyor insan, yenisini bekliyorum şimdiden.
  • 8 yaşında hiperaktif bir çocuğu saatlerce ekran başında kuzu kuzu oturtan oyun. nasıl olduğunu düşünmeye gerek yoktur, böyle bir mucizenin gerçekleşmesi yeterlidir.
hesabın var mı? giriş yap