• maçka parkında yer alan doğa kafe'de, çalışanın içeri giren bir kedinin üzerine kaynar su dökerek öldürdüğü iddia ediliyor. olayla ilgili tweette fotoğraf mevcut. iddia edilenler doğruysa bu canilere hakettiği ceza verilmelidir.

    ilgili tweet: https://twitter.com/…kbag/status/934845414368563201

    ekleme: buradan elde edilebilecek ve sonuç alınabilecek en hızlı şey sözlüktekilerin bu kafeye para kazandırmamasını sağlamak olur. bir de bir ümit cezalandırılmasını sağlamak.

    ayrıca olay sadece bir kedi değil. bir canın sahipsiz olması onu değersiz yapmaz. siz bir hayvanın sahibi yok diye, sokakta yaşıyor diye, zaten o hayvandan bir sürü var diye üzerine kaynar su dökemezsiniz. bu sakıncalı bir tutumdur ve dolaylı yoldan canileri haklı çıkarmış, yenilerini yapmaları için cesaretlendirmiş olursunuz.

    ekleme 2: haber sitelerine düşen, halen facebook ve twitter'da paylaşılan iddialar asılsızsa bir açıklama yapmak, gazetelere ulaşıp bu yanlışı düzeltmek zor değil. ancak doğa kafe'den halen resmi bir açıklama gelmemiş.

    ayrıca kafe sahiplerini tanıdığını iddia eden biri geziye destek verdiler, çok iyi insanlar falan demiş. biz onların geziye destek verip vermediğini sormadık. bir sokak hayvanını kaynar suyla katlettiler mi? bunu soruyoruz. başka her şeyden bahsetmişsiniz ama asıl soruya cevap vermemişsiniz.

    ne yani geziye destek veren iyi insanlar olmaları, hayvan katletmelerini meşrulaştırır mı? siz ne demeye, nereye ulaşmaya çalışıyorsunuz? böyle bir şey yapılmadıysa, bizzat kendileri, doğru düzgün bir açıklama yapsın. ortada yanlışlanmayan bir iddia var.
  • yahu arkadaş ben anlamıyorum küfür ede ede küfür kalmadı. illâ bir pislik cikacak mi memleketten. birileri neden akıllanmıyor gün yüzüne çıkmıyor mu sanıyor 10 kere çıktı 100 kere çıktı 1000 kere de çıkar. çıkmazsa bile nasil vicdan var sizde be nasil rahat uyuyorsunuz? o son bakış, duruş gözünüzün önüne gelmeyecek mi saniyorsunuz. küfür etmeyecegim bugün size utanmazlar. bunu okumayacaksınız biliyorum ama yine de utanmazsiniz
  • ulan biz kedi evi yapıyoruz kampanyası'na destek olmaya çalışıyoruz, yavru-yetişkin demeden sokağımızda besliyor, kullandığımız ilaçlar ile iyi kötü hasta olanları iyi etmeye çalışıyoruz;
    yok ordan iki kişinin pitbull köpeği kediyi parçaladı, yok öbürü çıktı üsküdar'da kediye ateş etti, yok flamingolar katledildi, yok güvercinlerin kafalarını kopardılar... bilmem ne derken şimdi de bu yavrucak öldürülmüş.
    hem de kaynar su dökülerek!
    gücünüz bunlara mı yetiyor ağalar? ne biçim insansınız siz ya...
    elleme dokunma bırak kardeşim. en azından zarar vermezsin. dokunma, elleme, öldürme, bırak!
    bırak a.q.

    edit: ne oluyor bu millete anlamıyorum! dedim ama aşağıda ne dediğini bilmeyen bir yazarın yazısını ve düşüncesini okuyunca resmen tepem attı.

    "...nolmuş yani bir yavru kedi kaynar suyla haşlandıysa?..."

    arkadaşım iyi misin sen? ne biçim bir zihniyet bu? canı yok mu kardeşim o hayvanın? sen mi yarattın onu? iyi o zaman herkes kafasına göre kessin-biçsin, parçalasın, tekmelesin, vursun, haşlasın boğsun... öyle ya, nasıl olsa araba altında kalıp ezilecek-ölecek.*

    "doğa, dilsiz hayvanlara bile özgürlük vermiştir."

    tacitus
  • hala bir kediyi dert edinenleri gördüğümüz durum. yavru da olsa kedi arkadaşım, hayvan yani, yani ölünce arkasından sözlükte başlık açılacak kadar değerli bir varlık değil. bir sürü çoğalıyorlar zaten, sonra yollarda yüzlercesi araba lastiklerinin altında pestil oluyorlar. nolmuş yani bir yavru kedi kaynar suyla haşlandıysa? müşterileri rahatsız ediyor belli ki, ha haşlanmayabilirdi, başka türlü, dövülerek, tekmelenerek korkutulabilirdi ve o da öğrenilmiş çaresizlik ve şartlanmış negatif reflekslerle içeri girmezdi. haşlanma ağır bir tepki olmuş ama yine de sıradan bir kedi için üzülmenin alemi yok.
  • anladığım kadarıyla doğa kafenin ilk vukuatı değilmiş.
    resme bile bakamadım yazıktır ya bu nasıl vicdansizlik. şişli belediyesi emniyete bildirdik yazmış ama sanmıyorum sonuç çıkacağını.
  • hangi şerefsize kızacağımı şaşırdığım durum. söz konusu kafeye mi yoksa üstte yaptığı yorumda başlık açılacak kadar değerli bir varlık değil diyen insan müsveddesine mi? yarın bir gün bu herifin etrafında da bir yavru olsa yapacağı şey dövmek, tekmelemek belki de kaynar su dökmek.

    acaba sen o kedi kadar değerli misin merhametsiz pislik?
  • o yavrucağızı kaynar suyla öldüren adi şerefsizlerin temsilcileri sözlükte de varmış meğerse. ulan amk evladı, eline iki damla sıcak çay dökülse yarım saat böğürürsün; çıkmış burada "nolmuş yani bir yavru kedi kaynar suyla haşlandıysa" diye ağzından sıçıyorsun. senin ben olmayan vicdanını sikeyim, döl israfı seni.
  • sikayet edilmeleri gerekir. yavru bir kediden rahatsiz olursun, disari cikartirsin, belediyeye goturursun, orospu cocugusundur iteklersin disari fakat kaynar su dokmek cok cok ayri bir psikolojik sorunun getirisi. allaha da havale edemiyorum fakat keske hepiniz bu sekilde geberseniz ve su hayvanlar ve insanlar daha dogrusu gucunuzun ancak yettigi her canli rahat etse.

    dilekce yazip yollayin. ayrica bunu yapan kisinin kamera kaydi var midir, varsa nasil ortaya cikarilabilir ve en azindan bir ceza aldirilir bilen varsa lutfen yazsin. bu yaratiklara ceza vermek en azindan bir dahakine 2 kere dusunmeleri demek. belki bir canlinin hayatini kurtarmak demek.

    kaynar su dokup ölduruyorlar ya, inanmak dahi istemiyorum. sunun 1000 de 1 i kadar vahsi ve sagliksiz olan insanlari toplayip itlaf etseler veya kisirlastirsalar dunya kac yil ileri gider kaynaklar ne kadar rahatlar tahmin dahi edemiyorum. bunlarla ayni ulkede yasamayi biz neden hak ettik onu da bilmiyorum.
  • bi kedi için başlık mı açılır diyenlere ;
    senin hayatını bi sikerim dünya gündemini meşgul edersin. sonra başlığın açılır orospu çocukları gündem mi olur diye. şimdi ayıktın mı?
  • evrenin en zararlı canlısı yine bir başka türden canlıyı keyfiyetten öldürmüş. bu denli nefret ve sevgisizliğe karşı midemin bulanmasına engel olamıyorum. sevgi isteyen bir kediyi sevgiden vermekten aciz insan kendinden uzaklaştırmış. uzaklaştırma yöntemi: cani hislerle, karşıdakini acı içinde bırakarak öldürme. konu öznesi insan olunca bunun adı cinayetken hepimiz bunda hemfikirken ölen hayvan olunca niçin bunun adına başka şeyler deniyor. bir yazar tepki demiş mesela. hatta basit bir kedi diye de devam etmiş. yorumsuz olduğu için bu yazı hakkında bir şey yazmama gerek yok.

    bu kafeye gitmeyelim. para kazandırmayalım. bununla da yetinmeyip olayın failinin -maalesef ki- idari para cezası ile(hep diyorum bence yaptırımı hapis olmalı) cezalandırılması için çabalayalım.
hesabın var mı? giriş yap