• norveç li doom metal grubu (atmospheric dark metal e kayan), vokal hatunun sesi ayrı bir güzellik. 3 albüm bir demoları mevcut;

    * days in sorrow (demo 93)
    * misty sleep (97)
    * mercury (98)
    * all flesh is grass (2001)
  • (bkz: post mortem)
  • çevremde ne albümlerini ne de tanıyan insanları bulamadığım için sinir olduğum ama nedense çok sevdiğim grup. tamam iyiler güzeller, o kadar da müthiş değiller ama nedense tutuluveriyor insan...

    2002de çıkan deadlands albümü oldukça başarılıdır, özellikle necropol lit ve faceless dikkat çekicidir.
  • peaceville ile anlaşmışlar. etkilendikleri gruplar sıralaması ise paradise lost, anathema, myding bride ve katatonia'ymış. yani big three bir de big threeniin en büyüğü paradise lost hastası katatonia hayranıymışlar. daha ne olsun!
  • 1993'te "mystery tribe" adıyla kurulmuş, gitarcı, basçı ve davulcularının ayrılmasıyla dağılma noktasına gelmeleri, bağlı oldukları şirketin kapanması gibi talihsizlikler yaşadıktan sonra, yeni elemanlar bulup akabinde century media ile anlaşmaları sonucunda kendine gelmiş grup. son hali şöyledir:

    agnete m. kirkevaag - vokal
    bp m. kirkevaag - gitar
    mads solås - davul
    odd eivind ebbesen - gitar
    tormod langøien moseng - bas

    ayrıca yakın bir gelecekte desiderata isminde bir albüm çıkaracakları rivayet edilmektedir. merakla bekliyoruz.
  • (aynı zamanda tombik bir muhasebeci olan) vokalist agnete sağolsun hayli şairane şarkı sözleri var.tüyleri diken diken eden imgeler kullanıyorlar (bkz: rust cleansing).hazmetmesi zor bir müzik yaptıkları için hiçbir zaman geniş kitlelere çalamayacaklar ama deadlands 'le zaten yeterince derin bir iz bıraktılar.bu arada grubun konuk defterine sakın mailinizi bırakmayın,feci spam geliyor.
  • 2006 yılında çıkmış bulunan desiderata albümlerindeki hangman adlı şarkıları günlerce tekrara alınabilecek eserlerinin başında gelir.

    "i will go down
    stay with me
    my light is all gone
    stay with me"

    nasıl bir "kal benimle"dir o, aman ya rabbim.
  • yeni albümleri eight ways, mayıs 18 itibariyle çıkmıştır.
  • ortalıkta gezinen piyasa grupların arasında biraz geri planda kalmış, pek adını duyuramamış gruptur. ama o piyasa grupların bir çoğundan çok daha kaliteli müzik yapar. zaten amaçları da popüler bir grup olup çok paralar kazanmak değil müziklerini yapmaktır.
hesabın var mı? giriş yap