• insanın bu şekilde evrimleşmesi için uçamayanların ölmesi gerekiyor bunun sonucunda da mutasyona uğrayıp uçan insanlar çıkarsa tür hayatta kalıyor fakat biz insanların uçmadan da hayatta kalabilmek için kullandığımız bir organımız var kafatasının içinde yer alır.

    natgeo

    bunlar da bilimsel makaleler:

    1

    2

    edit: linkler eklendi
    başlık başa kalmış.
  • en azından senin gibi beyni uçabilen birinin dert etmemesi gerekiyordu. bilmiyorum.
  • insanlar uçmanın birden çok yolunu bulmuş durumda. uçmaktan ne kastettiğin önemli.
  • az daha evrilirsen “ki”leri düzgün kullanabilirsin
  • "çünkü evrim geçirip uçabilenlere kuş deniyor, insan değil" şeklinde beyin yakarak cevaplanası soru.
  • evrimin gta'da helikopter hilesi olmamasından kaynaklanmaktadır
  • deney ortamında yürümekten çok işlerini sürekli olarak zıplama ile yapan bir grup insanın bir milyon yıl içerisinde (süreyi salladım. daha fazla; daha az olabilir) soyunu devam ettirmesi durumunda uçabilecek düzeye geleceğini düşünüyorum. evrim bir günlük veya 1000 senelik bir iş değil maalesef. evrim bir süreçtir, şu anda da devam ediyor fakat bunu göremiyor veya hissedemiyoruz.
  • maymunluk bunu gerektiriyor da ondan. daldan dala atlamayı evrimleşmiş halinle yapabiliyorsan o da olumlu.

    belki de beyin denen şey ağırlık yapıyor. boş olsaydı uçardık belki.`:gerçi bazen beyini rölantiye alınca uçulabiliyor gibi`
  • evrim, en fit olan canlinin hayatta kalmasi ve üremesidir.
    etrafı göremeyen yaratığın, gözlerinden alev çıkarıncaya kadar geçirdiği süreç değildir.
    yaşadığın habitata uygunsan , fitsen, hayatta kalırsın. bu sebeple bir canlı türü hiç evrim geçirmeden uzunca süre takılabilir. ( aslinda surekli farklilasma devam eder ancak hic bir farklilik daha fit hale getirmez )
    ornegin "daha zeki" olmak bize bir "gelisim" gibi gorunse de, gorece zeki olan deniz memelileri ( yunus, orca gibi ) daha az zeki olan rakiplerine gore nesli tukenme tehlikesi gecirmektedirler. ( ornegin kopek baligi ).
    cunku doga, her zaman "ucabileni" , "daha zeki olani" ya da "daha guclu" olani odullendirmez.
    evrim, kör bir mutasyon makinesidir, daha iyi ya da kötü diye düşünmez. ancak bir seleksyon mekanızması ile değişim anlamlanır. bu seleksyon mekanızması, senin uçabilmeni ödüllendirmiş olsaydı zaten şu an uçuyor olurdun. ya da gelecekte ucabilen versiyonlarin hayatta kalacak, sen gideceksin.
    uçamayan, hızlı koşamayan bizler; ucabilen ve hiz rekorlarini kirabilecek aletler yapabilecek sekilde evrimlesmisiz. ne guzel.
hesabın var mı? giriş yap