• çok da tiye alınmaması gereken bir vaka.

    bu nedenle kör olmaya teğet geçen bir tanıdığım var. maden suları taşınmanın hemen akabinde patlamaya epey teşne oluyorlar. siz siz olun marketten aldığınız maden sularını eve gelir gelmez, siz kendilerine bakar durumda iken lönk diye yere bırakmayın zira kapağa yakın yerden kırılıp camıyla birlikte patlayan o kırık şişe ağzı ve kapak bi tarafınıza girebilir . ve hatta galiba bu tür yaralanmalı kazaların çoğu şişeyi elden düşürüp refleks ile yakalamak için yere eğilip bunu başaramayınca oluyor. burda her şeyden espri kasmaya çalışan amcık ağızlılara bakmayın.

    en ideali şişeleri serin bi kenara sakince koyup bi müddet geçtikten sonra sakince yeni yerine yerleştirmek. muhtemelen sarsıntı ve sıcaklık nedeniyle çözünmüş co2 tekrar gaz haline gelip şişenin dayanma sınırlarını zorluyor.
  • beypazari yuksek gaz orani ile bilinen ve bu ozelligi ile tarafimca da tercih edilen bir markadir. siseleri park cam (ciner) tarafindan uretiliyor. bu durumun bir cok sebebi olabilecegi gibi ilk akla gelen sisede olusan bir mikro catlak, ince cidar vb bir uretim hatasi ve ya tas seramik vb erimeyen bir partikulun o siseye denk gelmesi ve ya dolum esnasinda karisan kirlilik ve ya asiri gaz yuklemesi olabilir. kirilan parcalarin bir sekilde toplanip firma ile irtibata gecilmesi ile yapilacak analizler ve geriye donuk kontroller ile sebebi belirlenebilir varsa o partiye ait tum sorunlu siselerde geri cekilip toplatilabilir. aslinda hic sakasi yapilacak bir mevzu degil bu tur musteri sikayetlerinden firmalar milyonlarca tl ceza odemek zorunda kalabiliyor. sizde ciddi sekilde yaralanip bazi duyularinizi kaybedebiliyorsunuz.
  • olayı hayat kurtaran peçeteden dinlemeden karar vermem arkadaş.

    ölümden dönülmüştür, geçmiş olsun.
  • amq embesilleri çıplaklığa takılmış!
    yazar burada şişe parçalarının vücuduna gelip zarar verebileceğini kastetmiş.
    benzeri yakın zamanda benim de başıma geldi. sabahın köründe su içmeye kalktım ve mutfağa gittim. bir anda patlama oldu!
    ne olduğunu anlamadan yarı uykulu gözlerim faltaşı gibi açıldı. ışığı açtığımda 6'lı soda şişelerinden birinin patlamış olduğunu gördüm. naylondan dışarı fırlamış cam parça ve kıymıkları dört yana dağılmıştı. hemen terliklerimi giyip iri ve görebildiğim cam kırıklarını topladım. ardından, sabahın o köründe, elektrik süpürgesini çalıştırıp defalarca halıyı süpürdüm. cam kesilmesi acısını bilmeyenler vardır tabi, bilmesinler de zaten.
    demem o ki, çalkalanmamasına rağmen o şişe patladı. yakınında olsam belki de kör olabilirdim! bence firmaların bu konuda daha özenli olması gerekir. göz gittikten sonra, tazminatın da bir önemi kalmaz.
    dikkatli olun arkadaşlar.
    not: merak edenler vardır... bu sıcaklarda yarıçıplak ve sabahın o saatinde yarı erekte idim, tam değil.
  • o şişe çatlaktır ve eve kadar anca dayanmıştır.
  • beypazarı markası hep böyle işte. pimi çekilmiş bir bomba gibi. buzdolabından mermere alana kadar köpürüp açacakla şenleniyor meretler. o yüzden kızılaydan şaşmam.
  • son durak filmine konu malzemesi olsun diye yazmış herhalde.
  • bkz.: nick ibret uyumu swh

    sıcak havalar ve özellikle güneş ışığına uzun süre direkt maruz kalması sıkıntı yaratabilir. sağlık ve patlama tehlikesi sorunu bir arada çözülmek isteniyorsa, meşrubat firmaları dışı plastik içi cam (campet) şişeler tercih edebilir. hem de daha hafif ürün olmuş olur. müşteri için de satıcı için de daha cazip.
  • soda şişesinin çıplaklıktan tahrik olma ihtimali yüksek sanırım patlama ve boşalma bu nedenle olabilir.

    neyse geçmiş olsun kardeş dalga dümen bi yana gazlı sıkıştırılıp kapatılan tüm içeceklerin patlama imkanı mevcut.
hesabın var mı? giriş yap