• ege bolgesi'nde bir dag.yanilmiyorsam yunt dagi da denir.
  • ayvalık-altınova beldesinde denize dökülen madra çayının kaynağının bulunduğu dağ. çay üzerine aynı adlı baraj bulunmaktadır. baraj mevkii kozak yaylası yakınlarındadır. güzel bir baraj göleti vardır. gölet önünde balık tutmak ve gölette yüzmek yasaktır yazan bir tabela olmasına rağmen iki eylemi de rahatlıkla yapmak mümkündür. tatlı su olduğundan gölette yüzmek insanı denizde yüzmekten daha fazla yorar, suyu serin ve görece temizdir. gölet çevresi güzel bir doğaya sahiptir. baraj altınova'da denize dökülen çaydan gelen mili (kumu, toprağı, vs.) kestiğinden, belde kumsalının genişliği çayağzı yakınlarında ciddi şekilde daralmıştır, zira deniz kumsalın büyük bir kısmını alıp götürmüştür.ayrıca altınova belediyesi durumla ilgili proje çalışmalarının başlatıldığını duyurmasına rağmen, kumsalın kaderi gelecek kış inşaatlar için kum çekecek inşaatçıların insafına bağlıdır.
  • kuzeyinde kaz dağı ve havran, edremit ilçeleri vardır. güneyinde bergama, tam üstünde ise kozak ilçesi bulunur
  • ege bölgesinin kuzeybatısında bulunan ve büyük bir kısmı izmir ili bergama ilçesi sınırlarında kalan dağlık bir kütledir. ege bölgesindeki en yüksek yeri geyikli tepesi 1051m ye kadar yükselirken en yüksek tepesi güney marmara bölümünde kalan maya tepesi 1344m dir.
  • hazır hayvani bir kalabalık var, deniz kum güneş yalan olacağını düşünerek burhaniye den yukarlara doğru çıkip gördüğüm daglar.
    önce bahadınlı ve son olarak karadere köyüne varılıyor. hadi biraz daha gidelim derseniz şerefsizlerin altın madenlerine doğru yola çıkıyorsunuz. biz altı alçak araba ile taşlık bir patikada 15 km daha tirmandik ama yol o kadar çok daralıyor ve yolda artık kaya parçaları oluşmaya başlıyor ki gitmek imkansizlasiyor. bir de orospu çocuğu altın şirketlerinin kendilerine uygun orospu çocuğu kamyon şoförleri bulmuşlar, nerdeyse benim otobanda yaptığım hız kadar hız yapıp geliyorlar daracık yolda.
    köylüler zaten madra dağının bittiğini söylüyor madenler yüzünden.
    yakında milyonlarca zeytin ağacı, daha ustlerdeki nefis cam agaclari tamamen mahvolacak ve siyanürlü çorak bir tepe olacak madra dağı.
    o altın madenlerini işletenlerin, onlara onay verenlerin sadece kendileri değil tüm sülalesi, çoluğu ccocugu tez zamanda belalrini bulmasını dilerim
  • madra dağlarında aklım başıma geldi. zannediyorum 1000 metreden yüksekti. iniyorduk, dönüyorduk edremit'e. uzaktı, her şey uzaktı o sıra. yanımda şeytani fikirler duyuyordum.
hesabın var mı? giriş yap