• edit: pes! vallahi pes! billahi pes! vurun kafama bir odun da öleyim bari. bak güzel kardeşim, bak aslan kardeşim, bak kibar kardeşim, ben insanlar hata yapmış ama içlerinde şu an zor durumda olanlar oluyor, hemen gömmeyin, düşmez kalkmaz bir allah, eyvallah çakallık yapayım derken göte gelmişler, eyvallah sözde para kazanırken uyaranlara enayi gözüyle bakmışlar, yani eyvallah hata yapmışlar. ama adam intihar edeceğim diyorsa, hanım beni boşayacak diyorsa"geber, doğal seleksiyon, dünyadan bir mal eksilir, boşasın zaten senin gibi maldan kurtulur" gibi lafları söylemenin mantığı nedir? sırf bunu dedim diye küfür kıyamet bana mesaj atmak, hakaret etmek nedir? kalbinizde hiç mi merhamete yer yok, hiç mi affa yer yok. bu sadist ruh haline bürünmenin mantığı nedir? ne diyeyim; mühürlü kalplerinizin açılmasını dilerim.

    ...

    son yıllarda ve özellikle de son günlerde insanlıktan nasibini almamış şahıslar tarafından yapılan eylem.

    öyle bir hâle gelmiş ki insanlar; adam intihar etmeyi düşünüyorum, borç batağına girdim, eşimden boşanmak üzereyim vb. derdini anlatıyor ama sosyal medyadaki ergen sürüsü, insanlıktan nasibini almamış zevat adama geçmiş olsun demek bir yana o halde ki adamla alay edip espri kasmaya çalışıyor.

    bunu yaparken de dolandırıcılığı yapan adamı öve öve bitiremeyip neredeyse yüceltiyor. bir kişinin ağzından "orospu çocuğu milleti dolandırdı kaçtı, yazıklar olsun bunu denetlemeyenlere, insanları buralara teşvik edenlere." vb. cümle duymadım. varsa yoksa alay etme, "iyi oldu aq kolay yoldan para kazanmak istersen böyle olur, vay keriz vay enayi" vb. söylemlerde bulunma. yahu kardeşim bu kişi para kazanmak için adam mı vurmuş, şiddet içerikli bir eylem mi yapmış, yasadışı bir eylemde mi bulunmuş, adamı hemen silmek toplum dışına itmek, yarasını deşmek niye. en ufak bir hatasında insanları hemen silelim mi, bu mu çözüm...

    tamam adam bir hata, bir saflık, bir çakallık yapmış ve sonucuna da ister istemez katlanacaktır. senin ise bu adamla ilgili yapacağın tek şeyin üzüntünü belirtmek ve varsa bir önerin onu dile getirmek olmalıyken o haldeki insanla eğleniyorsun...

    ne denir ki aq sizin gibi insan müsveddelerine. yarın bir şekilde başınıza bir iş gelir de inşallah aynısıyla karşılaşırsınız.

    not: adım gibi eminim ki; aşağıdaki entrylerde bir kaç eleman benim bir çiftlik bank mağduru olduğumu iddia edecek. kesinlikle öyle bir durumum yok. adını bile bu mağduriyetlerden sonra duydum.

    insanlar düştüğünde alay etmecek kadar insanlığım var sadece.
  • (bkz: mağdur)

    yok yok cidden bakınız. açın okuyun. göz göre göre salaklık veya şark kurnazlığı yapmaya kalkıp dolandırılan adama mağdur denmez.

    hatta hukuk bile bile alenen dolandırılan tipleri mağdur kabul etmez * ( biri sana gelip kendisinin allah olduğunu iddia eder * ve malını mülkünü paranı çarpar/ dolandırırsa mahkemeye gittiğinde adamın yaptığı dolandırıcılığa bile girmez * çünkü hayatın doğal akışına terstir. birinin allah olduğuna inanacak kadar salaksan o senin sorunun hukukun değil )

    ne diyorduk. * çiftlikbank mağduru diye bi şey yok. insanın sözkonusu şirketin ceo sunun resmine bakması bile kafidir olayın ne olduğunu anlamak için.

    alay güzel bi şey değil ama biri çıkıp bu sözde mağdurlarla dalga geçse de güler geçerim. nokta.

    edit : e yuh artık " allah'ım diye insan mı dolandırılır diyen güzel insanlar çıktı buyrun hatta hatta uzaklaşmayın sözlükten şuraya alalım sizi : (bkz: kendini allah olarak tanıtıp dolandırıcılık yapmak)
  • mağdur insanlarla alay etmek aşağılık bir davranıştır. bunu kabul etmeyen kişi zaten insanlıktan nasibini almamıştır ancak çiftlikbank olayı çok farklı. herkes söyledi herkes konuştu bakanlıklar takip başlattı gazetelerde haber oldu. bu kadar bilgiye, konuşan anlatan insanlara rağmen bir kişi dolandırılıyorsa kendi seçimidir. bu tiplere baktığımızda çoğu içten içe ben ana parayı çıkartayım sonrası allah kerim modunda. çoğu insan zaten bu olayın dolandırıcılık olduğunun farkındaydılar ve kendileri sisteme erkenden girerek başka insanların paralarını çalacaklardı. bu tip insanlara denebilecek tek bir şey var (bkz: svihs). aksini idda edip bu yatırımların gerçek olduğunu savunacak olanlar çiftlikbankın ülkedeki tarımı düzelteceğine gerçekten inanıyorlarsa zaten doğal seçilimle elenmeleri çocuklarının gelecekte iyi okullarda okuyamaması ve hayattan silinmeleri çok hayırlı olmuştur. ülkenin en çok ihtiyacı olan şey. çomarlardan ve şark kurnazlarından kurtulmaktır.
  • dark side'daki fenerbahçelilerin özelliğidir. düzgün kısmı tenzih ederim.
  • doğru bulmadığım bir davranıştır. insanlar ne gibi bir sebepten mağdur olmuşsa olsun karşılığında alay etmek onun mağduriyeti ile eğlenen insanların olduğunu görmesi bana kalırsa doğrudan topluma zarar veren bir olay basitçe. o kişilerden de ayrı değerlendirilmesi gerek, açıkça birbirimizin kayıpları yüzünden keyifleniyorsak bu toplumsal huzurun azaldığı bir ülke yaratır bize sonuçta.
  • eğer bu mağduriyet 1 koyayım 10 alayım zihniyeti ile olmuşsa af edersiniz alayın daniskasını hak ediyor.
    internetten farmville oyunu gibi çiftlik kurup para toplayan adama para kaptırırsan alay etmek haktır.
  • mağduriyetle değil salaklıkla, cahillikle dalga geçmektir. sonuna kadar da yapılması gerekmektedir. hatta bence çok daha sert ve sivri şakalar da yapılabilir. bizim mizahımız gayet insaflı olduğundan bence alay etmenin yakınında bile değiliz.

    zamanında 'dolandırılıyorsunuz' dediğimizde 'kıskanmayın fakirler' denilen toplulukla dalga geçmemek büyük hatadır, boş kaleye golü atmamaktır. dibine kadar alay edilmesi, şakalar türetilmesi gerekir. o kadar rezil olmalıdırlar ki o klavye başında, iğrenç türkçeleriyle bir daha kabadayı kabadayı konuşmamaları gerektiğini öğrenmelidirler. evren sana bir zeka vermiş. kullanmıyorsan senin tercihin.
  • mağdur adı altında gösterilen insan aslen keriz ise gayet güzel dalga geçilir. belli aralıklarla bu kerizleri silkeleyen jet fadıl, mehmet aydın gibi adamların ortaya çıkmasına seviniyorum.

    bu adamlar faize haram der ama avantadan gelen paraya hiç hayır demez.

    annesinin ak sütü gibi helal olsun bu adamlara. iyi keriz silkeliyorlar. kimse atm önünden paranızı çalmıyor ya da çantayı götürmüyor. kendi benlikleriinize veriyor.sunuz
  • mağdur insanla alay etmek ciddi bir karakter sorunudur, özellikle sosyal medya kullanım yaşının düşmesi ile bu durumların artması gözden kaçmamaktadır.

    ancak mağdur nedir tanımını iyi yaparsak, gerçek mağdurlara hak vermiş oluruz, haksız yere işinden olmuş, borç batağında insan elbette mağdurdur.

    herkes keriz, ben dehayım, bir koyup bin alacağım diyen aptaldır. aptallık, mağduriyet değildir. cehalet bahane değildir.
  • tamamen insanlığı yitirmekle alakalıdır. son dönemde malûm medya ve trollerin de etkisiyle bu bir huy haline geldi insanlarda. bir şekilde bir hedef atılıyor ortaya ve o kişi linç edilmeye başlanıyor. sadece çiftlik bank olayında yaşanmıyor bu durum. her konuda böyle oldu millet.

    kafayı yemiş bir güruh var; bunlar birşeye bir dadanıyor * anında linç yok etme başlıyor. nefretin sebebini anlamak mümkün değil. herhalde kendini bir şekilde ispatlama çabası. "ben daha milliyetçiyim ve bunu göstermek için seni vatan haini ilan etmem lazım" gibi bir anlayış var galiba. ya da "bak ben akıllıyım sen malsın bunu herkese yaymalıyım ki insanlar benim zeki olduğumu kanıksasın" gibi bir mazoşist ruh hali var aq. az bir uyarmaya gelmiyor bunları direk vatan haini, geri zekalı, dinsiz ilan ediliyorsunuz.

    bir allah'ın kulu "ya tamam bir hata yapmış bakalım ne olacak" "veya ben bu yaptığını doğru bulmuyorum ama kendi kararı ve düşüncesi sonuçta" vb. ifade kullanmıyor. onun yerine "gördün mü ananın amını orospu çocuğu" ya da "alayınız vatan haini, sikerim düşünce özgürlüğünüzü sizin" vb. gram merhamet ve medeniyet içermeyen cümleler kullanıyor.

    kişi saflığının ya da saf aklıyla yapmaya çalıştığı çakallığının sonucunda bir zarara uğramışsa benim gözümde mağdurdur ve o insanla dalga geçmeyi insanlık dışı birşey olarak görürüm.

    ayrıca mehmet aydın kendini allah olarak tanıtmamış ve birçok insanı kandırabilecek yasal görünümlü bir sistem kurarak yapmış bu işi. insanlarda inanmış ve paralarını kaptırmış. bu insan mağdur değilse kim mağdur.

    velev ki hukuken mağdur kabul edilmesin. zaten sıkıntıya düşmüş bir insanla alay etmenin hatta o kişiyi linç etmenin amacı nedir ve insanlıkla bağdaşan bir noktası var mıdır?
hesabın var mı? giriş yap