• maya'yı bitirecek olan yazılım
  • ui bakımından olmasa da ux bakımından muadili qubicle voxel editorden çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

    en kötü yanı ise pixel sınırlaması ve export/publish yönünden zayıf olması.

    (bkz: #71196844)

    edit: imla
  • yetiştirmem gereken bir sürü işe rağmen, beni esir almayı başaran yazılım. şu an emekleme aşamasındayım, çok yorum yapamıyorum ama şunu söyleyebilirim: uzun zamandır bir yazılım beni bu kadar eğlendirmemişti.
  • voxel tabanli 3d tasarimlarin populer olmasina sebep olan en bilinen voxel tabanli tasarim araci. dunya genelinde cok sayida kullanicisi olan bu ucretsiz kucuk program ozellikle render ve light bouncing konusunda hala en iyi voxel modelleme programi. render ve light bouncing konusundaki avantaji nedeniyle gorece kucuk bir cabayla cok goz alici sonuclar elde edilebiliyor.

    voxel'in ne oldugunu kisaca 8bit piksel grafiklerin 3d hali diye aciklamak mumkun. aslinda magicavoxel'da yaptiginiz uc boyutlu pixellerle cizim yapmak. tabii biraz sculpting de diyebiliriz.

    yani bugune kadar sadece iki boyutlu cizimler yaptiysaniz, pixel art 8bit tarz uzerinden calisiyorsaniz ve 3d modelleme gozunuzu korkutuyorsa voxel sistemi tam size gore. ozellikle iki boyutlu cizime aliskin olanlar voxel'da cok cabuk profesyonel sonuclar elde edebiliyor. tabii cizim yetenegi de sart degil. lego gibi uc boyutlu kupleri yerlestirerek gayet iyi sonuclar almak mumkun. kisaca her cizim meraki olan kisinin denemesi gerekir.

    eger bu tarz tatli voxel grafiklerin neden genelde oyunlarda kullanilmadigini merak ediyorsaniz (ben etmistim, aci tecrubeyle ogrendim) sebebi su; sahneler cok basit gozukse de voxel tasarimlarin gercekci gozukmesini saglayan sey render ve light bouncing'i cok kaliteli sekilde kullanmasi. o yuzden gercek zamanli (real time) oyun ici render isi bu kadar basit gorunen tasarimlarda bile cok masrafli. isiktan ve render kalitesinden odun verince de voxel tasarimin tum albenisi kayboluyor. model ciktisi alip diger modelleme progamlarinda render'ladiginizda da durum ayni.

    ha pre-rendered sistemiyle niye background/arkaplan olarak kullanilmiyor derseniz de, sahnenin isiklandirmasi on plandaki obje ve karakterlerle uyusmuyor. boyle olunca da cok alakasiz bir sonuc ortaya cikiyor (cok denedim ordan biliyorum). elbette cok zaman ve kaynak (para) ayrilarak bu sorun asilabilir ama o kadar para ve zamani olan gelistiriciler de daha populer ve garanti turlere/tarzlara yoneliyor.

    https://ephtracy.github.io/

    not: diger voxel tabanli tasarim programi alternatifleri icin; (bkz: voxelshop/@lemre), (bkz: goxel/@lemre)
  • ilk yapilis amaci low poly grafikler olmasina karsin su an oldukca kaliteli, gpu destekli ve isin takibi yapilabilen renderlar uretebilen bir yazilim haline gelmistir. asagidaki videonun 49. dakikasina bakabilirsiniz. programin amacinin cok kisa sure icerisinde voxel art grafik uretmek olduguna gore yorumlamak lazim isin kalitesini. acik kodlu olmasi ve ciktilari kisitlama olmadan kullanilabilmesi en buyuk avantaji.

    https://www.youtube.com/watch?v=pj2c2jd29bc
  • bu kadar küçük boyutlu ama bu kadar marifetli başka bir 3d program olduğunu sanmıyorum. adından da anlaşılacağı gibi işin içinde yazılım kodlama vs yanında büyü sihir gibi şeyler olabilir.

    voxel kısmının basitliğini anlayabiliyorum, birkaç koordinat verisi... ama bu programdaki ışık etkisi ve light bouncing teknolojisi en iyi 3d görselleştirme yazılım ve render motorlarında bile oldukça zor ve uzun sürelerde elde edilen bir kalitede. ayrıca duman, sis, patlama gibi görsel efektler de çok kolay ve kaliteli yapılabiliyor.

    şu ana kadar programda harcadığım vakit aralıklı olarak toplam bir ay içinde 8-10 saat falandır (ara ara 15-20 dk kadar bakabiliyorum) ama bu kadar kısa sürede kaliteli modeller hazırlayıp renderlar alabilecek seviyeye geldim diyebilirim. bu benimle ilgili değil, tamamen programın tek haneli iq seviyelerindeki insanlar bile keyif alsın diye tasarlanan arayüzü ve shader'ların marifeti ile ilgili. daha önce paylaşılmamış o yüzden şimdi aşağıda birkaç faydalı link paylaşayım da gününüzü görün:

    magicavoxel son sürüm (3.5 mb):
    https://ephtracy.github.io/

    marifetli ve ücretsiz birkaç shader koleksiyonu:
    https://thebitcave.gitbook.io/…ers/shader-resources

    biraz ilham için:
    https://madmaraca.art/projects

    eğitim, ipuçları, püf noktalar:
    https://www.youtube.com/@artchanny97
    https://www.udemy.com/…-3d-game-models-for-unity3d/

    gerektiğinde hem magicavoxel, hem de diğer tüm 3d modelleme yazılımları için de faydalı olabilecek, google'lamalık birkaç anahtar kelime:

    arazi modelleme için "tangram heightmapper";
    çeşitli displacement map'ler oluşturmak için "jsplacement";
    görselleri voxel'e çevirmek için "filetovox";
    3d modelleri voxel'e çevirmek için "meshtovox".

    edit: görsel
    bu da benim ilk denemem
hesabın var mı? giriş yap