• yenik olma durumu.
  • yenilen pehlivan güreşe doymazmış! söylemini getiren vaka
  • eğer başiniza gelmiş ise küfretmenin şu durumdan sonra pek fayda getirmeyeceği durumdur; yenilgidir, kaybediştir, zaferin uçup gitmesidir.
    mağlubiyeti sahiplenmek, kişinin karakterini güçlendirir mi bilemiyorum. emin olduğum şey ise başarisizliğin her ne tür insan vasfinda kişi olursa olsun kaldirilamayacak kadar kötü bir duygu olduğudur.

    peki son mudur mağlubiyet ?

    mağlubiyet, çok farkli şekilde ortaya çikar. önce bunu incelemek lazim.
    gücünüz karşi tarafla ayni ve karşilaşmaniz sizin yenilmeniz ile sonuçlaniyorsa bu bir mağlubiyettir.
    gücünüz karşi taraftan çok daha fazla olduğu halde sirf rakibinizi küçümsediğinizden ötürü yeniliyorsaniz, bu da bir mağlubiyettir.
    bazen mağlubiyet hiçbir şey yapmadiğinizdan ötürü yani, tarafsiz kaldiğinizdan, nötr olduğunuzdan ötürü de sizi bulabilir.
    kimi zaman, günlerce çalişmalarinizin karşiliğinda karşi tarafin katakulli yapmasiylada edinirsiniz mağlubiyeti.
    bu listeyi uzatabiliriz.
    tüm bu olan bitenlerin, mağlubiyetin, bir de aci gerçeği vardir;kaybetmek. mağlubiyetle gitmiş olan mal, mülk, maneviyat, şan, şöhret, delikanlilik veya itibar..
    insana bu kayiplari getirir mağlubiyet. öyle bir noktaya gelinilir ki ensenizde beliren sicaklik bedeninizdeki çaresizliğe raks eder, düşüncelerinizi yaralar, ne yapacağinizi bilemeyecek noktaya getirir. işte tam da bu noktada insanin en büyük özelliği de çikmiş olur su yüzüne; duygusal tarafi..

    gelip giden zihninde kendisine israrla şu vurguyu yapar kişi; mağlubiyetin bir son olmadiği.. insanin duygusal yapisi, yine insanin düştüğü bu durumdan ötürü suçlar kendini, kizar, öfkelenir ve daha iyisini yapma düşüncesine sarilir.

    ... yazi, anlatilmak istenen asil meseleye gelirse; mağlubiyetin kelime anlami evet yenilgidir. lakin şu da bilinmeli ki, mağlubiyet; elindeki gücün farkina varabilmektir. mağlubiyet; eskisine oranla daha iyi olabilme düşüncesidir. mağlubiyet; yeniden doğup, sislerle kapli olan gökyüzünü rüzgarla dövmektir. çikarilacak derslerin muhsebesidir mağlubiyet.
    anlayan için, anlamak isteyen için mağlubiyet; gelecek zaferlerin gölgesidir.
  • yetimdir.
  • (bkz: maglubiyet)
  • arkası kesilmeyen zulümlerine, talanlarına, gasplarına, işgallerine, imhalarına, sayısal üstünlüklerine, limitsiz şımarıklıklarına ve saman altı ettikleri sabıkalarına rağmen akp'lileri terk etmeyen ve terk etmeyecek olan duygu.
  • modern dünya ile birlikte ebeveynlerimizin ve eğitimcilerin yetişmekte olan yeni nesile empoze ettiği, yanlış lanse ettiği başarı kelimesinin aslında çirkin illüzyonlardan ibaret olduğunu idrak etmemiz gerekir.

    başarı bir miyoptur, ileriyi göremez. günümüzde çok başarılı sektörler ve şirketler olarak nitelendirdiğimiz alanlardaki üst mevkilere sahip yöneticiler, sizin insani yönleriniz olan başarılarınızla, duygusal oluşunuz veya çok hassas biri oluşunuzla ilgilenmezler. bize günümüzde lanse edilen başarı ahlaksızdır. bu insanlar asla kendi düzeylerindeki yöneticilerin kendileri kadar başarılı olmalarını istemezler.

    2009’da yapılan araştırmalarda dünyada eğlence ve sanat alanlarında €82 milyar kâr elde edilmiştir. diğer bir araştırmada ise silah tüccarlığında ve silah sektöründe elde edilen kâr; €6,5 trilyon görünmektedir. bu rakam eğlence ve sanat alanlarından çok daha fazladır. günümüzde birçok sanatçıyı yakından takip edebiliyoruz ve tanıyoruz. fakat bu kadar kâr edilen ve iş yapılan bir sektörden üç kişinin bile ismini söyleyemeyiz.

    işte yıllardır para başarının bir ölçütüymüş gibi lanse edildiği için, başarının da ne kadar ahlaksız ve çirkin bir illüzyon olduğunu anlıyoruz.

    belki de mağlubiyetin günahını alıyoruz…

    (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=r8k3vz_9wt0)

    eh be aziz kedi, sen ne güzel insansın!
  • kafada 40 mesele. hepsi de birbirinde bagimzsiz 40 mesele ve hepsinin tek bir ortak noktasi var o da hicbir meseleyi basariya ulastiramamis olmak. sonra salonun ortasinda elinde cay bardagiyla ayakta duruyosun ve sesli bi sekilde aynen "tamam aminanakodumun hayati tamam!! kabul ettim siktin belami ve ben maglub oldum" sonrasinda gelen o tarif edilmez rahatlama hissi. yok boyle birsey yook. maglubiyeti kabullendigin an, cay bardagindan direk caydanliga gectigin andir. artik agzim yanar mi diye dusunmeden dayiyorsun caydanliga. yok boyle rahatlma yook.
  • oğuzhan uğur'un yeni şarkısı. murat dalkılıç da var.

    bu da klip
hesabın var mı? giriş yap