• geçtiğimiz günlerde istanbul bilgi üniversitesi bünyesinde çalışmalarına başlayan alevi toplulukları çalışma birimi (alto) – tez sunumları'nın ilkini "anadolu'da heterodoks topluluklarının ibadet yapılarının mimari özellikleri" isimli çalışması ile yapmış olan derya deniz adam. aklına bereket.
  • öyle böyle değil şu hayatta hayran olduğum kadar bilgiye sahip biridir. tüvidır'da engeller engellemez. ne olduğunu bilemem. fakat bir mimar olarak onunla konuştukça daha da bilgilenirim.

    iyi ki var ve hep olsundur.

    kendisine kültür bakanlığı desteği filan da yoktur. yanlış biliyor be sunuyorsunuz.

    babamın oğlu değildir ama genel olarak herkesin "cahil" olarak betimleyemeceği biridir. ben bunu bilir bunu söylerim.
  • uzun süredir hazırlamaya çalıştığı yunanistan ve türkiye’de eş zamanlı açmayı planladığı evrenos gazi sergisi vardı, ne zaman açılacak acaba? erken dönem osmanlı kuruluş tarihi ve balkanlardaki zaviyeler üzerine önemli akademisyenlerle hazırlanıyordu. umarız imkansızlıklara heba olmaz.
  • istanbul büyükşehir belediyesi kültür varlıkları daire başkanlığı'na ataması yapılan ve daire başkanı olan; derya deniz bilgisiyle kültürümüzü, tarihimizi ve de tüm kültür varlıklarını hepimize öğretmeye, tanıtmaya ve de sevdirmeye çalışan güzel insan.
  • 24 haziran 2018 milletvekili seçimleri marifetiyle tbmm üyesi yapılan 600 şahıstan biri. chp adına girdiği tbmm’de aylık net 32 bin tl maaş almaktadır. milletvekili yaptırılanlara hediye edilen cep telefonlarından mı kullanıyor acaba?

    izmir 2. bölge’den 27. dönem milletvekili olarak tbmm’ye girmeden önce izmir’de gümrük müşavirliği yapmaktaydı.
    trakya üniversitesi gümrük işletme bölümü mezunu olan mahir polat, 1975 antep doğumlu ve ilkokulu bayburt’ta okumuş. liseden ise balıkesir-dursunbey’de mezun olmuş.

    chp genel merkeziyle ‘son derece uyumlu’ çalıştığı görülen (partisinin yüksek disiplin kurulu üyesidir aynı zamanda..) mahir polat, tbmm çevre komisyonu üyesidir. yani özellikle izmir ve çevresindeki çevre katliamlarına karşı ‘gösterilmeyen’ tepkilerin hepsinde payı ve sorumluluğu vardır.

    bu devran değişmezse (!) maalesef ki defalarca milletvekili seçtirilenler arasında göreceğiz kendisini.

    sanırım en büyük özelliği ‘ortaya’ konuşmasıdır. bu da onu partisinde kalıcı yapmaya yetecektir!
  • oldukça güzel bir iş yapmış, küçük ayasofya camii tarihini, camiyi gezerek anlatmış.
    youtube
  • geleceğin kültür bakanı olması dileğiyle
  • yaptığı güzel işleri tek tek yazacaktım ama klavyem yetmedi.
    https://twitter.com/mhrpolat

    çok güzel işler yapıyor. çok güzel işler yapacak. hızır yardımcısı olsun.
  • geleceğin kültür ve turizm bakanı
  • twitter'dan ilgiyle takip ettiğim ibb kültür varlıkları daire başkanı. en efsane çalışması "anemas’ta şehrin ruhsallığı ve “derinlikler” üzerine kültür tarihi odaklı şiirsel bir müze"
    çalışması zannımca. her geçen gün takipçilerinin ufkunu geliştirmeye devam etmektedir.

    anemas zindanları
hesabın var mı? giriş yap