• karaköy'de. gündüzleri esnaf lokantası. geceleri meyhane. **
  • su ara, acik ara istanbul un en kaliteli meyhanesidir..
  • karaköy'de bankalar caddesi ile persembe pazari caddesi arasinda kalan mahkeme sokaginda bulunan lokantadir. yemekleri çok güzel, dekoru hayranlik uyandirici ve lezzetine göre fiyatlaması gayet uygun olan bu lokantanin bulundugu binanin bizans zamaninda, mahkemeye gelen insanlarin konakladigi bir han oldugu rivayet edilmektedir. ayrica aksamlari meyhane formatina donen lokanta enfes mezeleri ile bu konunun da hakkini vermektedir. yukari kattaki loca seklindeki odalarinda 10-15 kisilik organizasyonlara da ev sahipligi yapabilen mekanin servis kalitesi de vasatin uzerindedir. sadece bolge insani icin degil istanbul sakinleri icin de essiz bir yeme icme deneyimi sunan lokantanin ozellikle oglen servisinde hazirlamis oldugu corbalarini hararetle tavsiye ederim.
  • muazzam bir mekan. cumartesi akşamları dışarıda arkadaşlarla gidilip, güzel vakit geçirilecek bir mekan.

    karaköy'ün ara sokaklarında güzel bir hanın alt katında, gayet şık restore edilmiş, keza yemekleri ve mezeleri fevkaledeninde fevkinde bir işletme. garson arkadaşların güler yüzü ve arkada çalan playlist on numara beş yıldız. özellikle mezeleri muhteşemdi, herşeyin tadı olması gerektiği gibiydi.

    fiyatları ortalama bir mekana yüksek tabi ama lezzet ve ambiyans bu farkı kapatıyor. mekan dışından birinden öğrendiğim kadarı ile işletme sahibinin yemeklik malzeme konusunda kaliteli olması açısından belli başlı düsturları varmış. mesela halden meyve sebze alınacaksa en kalitesini alırmış. bir ürünün kilosu ortalama beş liraysa on liralık olanından aldırırmış mutlaka.

    ayrıca öğlenleri esnaf lokantası olarak perşembe pazarı içerisinde esnafa hizmet etmekteymiş. bir önceki günün yemeği ertesi gün tezgahta olmazmış. akşama yemek kalırsa, fakir fukaraya ziyan etmeden ulaştırılmış.
  • sözlükte hakkında bu kadar az girdi görünce genel olarak memnun edici bir yer olduğundan emin oldum. dekor, hizmet, lezzet olarak 10 nomero yer. ideal ses seviyesinde ve güzel seçilmiş müziklerle ambiyans tamamlanmış.

    an itibarıyla sağlığınıza...
  • an itibariyle tecrübe ettiğim, dekorasyonu çok hoş, mezeleri ortalama üstü, çalışanları kaliteli, fiyatları uygun mekan.
  • karaköy’de pek bilinmeyen fakat bir o kadar eski bir geçmişe sahip olan çok şükela bir mekân. son zamanlarda dışarı çıktığımda sadece bana keyif veren yerlerde yemek yemek istiyorum. bunu birlikte yapmaktan çok hoşlandığım bir dostum var. son bir buçuk yıldır öyle güzel yerler keşfettik ve öyle güzel ânlar geçirdik ki bir ömür mutlu olurum bunlarla ben. mahkeme lokantası da onlardan biri işte. tertemiz bir lokanta, çalışanları güleryüzlü, yemekleri çok leziz, fiyatlar da iyi bence. akşam akşam aklıma düştü, mübarek on bir aylar başlasa da bi’ uğrasak yine. sonra belki tünel’e falan gideriz. özledim.
  • karaköydeki en güzel lokantadır ve bu civarda kesinlikle rakipsizdir. ayrıca istanbul genelinde deneyimlediğim lokanta ve restoranlar arasında muhakkak ilk 20 içerisindedir.

    yemekler, lezzet ve temizlik 8/10... hizmet 6.5/10*... mekan-tasarım 9/10... ayrıca çok aşırı pahalı da değil.

    beğenmediğim tek nokta; çalışanların müşterilerle ilgilenirken -zaman zaman- gereksiz samimiyete kaçmaları... bu tabii ki herkes için geçerli değil fakat ben nedense ufaktan rahatsız oluyorum.
  • az önce karaköy, perşembe pazarının arka sokaklarının normalde oldukça ıssız ve karanlık olduğu akşam saatlerinde tesadüfen önünden geçtiğim ve bana "buralarda böyle ışıl ışıl bir mekan varmış da benim niye haberim yokmuş" delirten mekan.

    şu anda biraz yukarısında yer alan galata sen piyer kilisesi önünde bir yerde oturmuş, hem çıktığım yokuşun yorgunluğunu atıyor hem de bu yorumu yazıyorum.
hesabın var mı? giriş yap