• art istanbuldaki sergileri dolaşırken göze takılıp daha sonra uzun sürelerin aynı resimler önünde geçmesini sağlamış, kendine özgü tarzının etkileyiciliği yanında eli sıkılıp tebrik edildikten sonraki sıcak tavırlarıda ortama ayrı bir tat katmış başarılı ressam.
  • o güzel gözlü, sessiz kadınlara, su damlalarına, kapı numaralarına çok şey söyleten ressam.
  • içinde hoş bir yalınlığı barındıran art istanbuldaki resimleri , sizi kendine çekerken diğer yandan mesafesini hep koruyor. buğulu gözlü, saçsız, minicik ağzı olan tuhaf kadın, araya serpiştirilen gözler, anlayamadığım anlayamamaktan rahatsızlık duymadığım arapça kelimeler ve resimler kadar ilginç çerceveler. resimlerde tuhaf bir şekilde su damlası; sanki önlemesi imkansız, önlenmesi gereksiz alan ama gene de bazılarına göre önlemesi gereken ama belki ressama göre sadece bir gözyaşı, bir damla olan. tuhaf bir şekilde beni rahatsız etmesi gerekirken, içime serinlik ve hoşluk veren resimler.

    lebrizde yer alan dem-art'dan

    http://www.lebriz.com/…_exh/exh_show.aspx?exhid=627
  • bu sene artistanbula lebrizden katılmış olan sanatçı. geçen seneki koleksiyonu geliştirmiş ve aynı tadı muhafaza etmiş. artistanbul 2006'da gülümseten sanaçılardan.

    sanatçının özgeçmişi;

    1953`te doğdu. 1973 devlet tatbiki güzel sanatlar yüksek okuluna girdi. 1978`de mezun oldu. aynı yıllarda başta hürriyet, milliyet gazeteleri olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde grafik ve karikatür çalışmaları yaptı. eğitimi boyunca yurt içi ve dışında çeşitli yarışmalardan ödüller aldı. 3 eseri basel karikatürcüler müzesine kabul edildi. 1978-79 yıllarında almanya`nın çeşitli yayınlarında grafik çalışmaları yaptı. bastei, kelter verlag`da illüstrasyon, resim çalışmaları ve araştırmalar yaptı. 1983' de frankfurter kunstler verein'de çalışmalarını başlattı. 16 yıl boyunca toplu sergilerine katıldı. 1985 dreieich spiegel – hörzu çalışmaları. 1985`de berlin axel springer verlag ag. için çalışmalar. 1997`ye kadar aralıksız resim çalışmaları. çalışmalarını istanbul ve kayseri`de sürdüren karatoprak bekar ve iki delikanlı babasıdır...

    1984 simavi vakfı ve istanbul belediyesi özel ödülleri
    1977 kültür bakanlığı özel ödülü
    1977 ikincilik ödülü, skopje
    1973 üçüncülük ödülü, marostica-italya

    kaynak: (bkz: lebriz.com)
  • kadınları, edward hopper 'ın kadınlarıyla akrabadır sanki.
    yalnız ama ezik değil...
    sessiz ama dilsiz değil...
    birbirlerine destek de köstek de olmayan...

    uzaktan akrabadırlar gerçi... hani, çok göbek öteden...
    onunkiler gibi mekanla haşır neşir değildirler karatoprak 'ınkiler; hayatın içinde değildirler. sanki dışına çıkmış, durmuş, bakıyor gibidirler. baktıklarını göstererek değil de gördüğünü göstererek anlatan...
  • geçen sene resimleri ile artistanbulda tanıştığım sonrasında lebrizden takip ettiğim, lebriz ve dem art'la beraber artistanbul ve contemporary istanbul a katılan kadınlarına bakmaya doyamadığım ressam.

    eskiden damladan saçları, küçücük ağızları, gözyaşı ve arapça yazılarla süsleniş ahşapların
    üstündeki hüzünlü kadınları artık huzur bulmaya başlamıştır. artık ellerine nesneler alıp size adeta ayna gibi bakıp ısrarcı ama suskun bir şekilde size sizi anlatmayı bırakıp ellerine kitap almış rembrandtın kadınları sarı otlar arasında okumaya başlamış, gözyüzüne dalıp köpeklerle oynamaya başlamıştır.

    insana evet herkes, herşey değişiyor ama ama hüzünlü kadınlardan bir tane edinmeliyim çok geç olmadan, iyice huzur bulmadan evvel deditmişlerdir.
hesabın var mı? giriş yap