• 1957 samsun doğumlu tasarım atölyesi sahibi, mimar, kreatif kişilik. *

    sitesi de şurada mevcut.
  • sohbeti inanılmaz güzel, enerjisi bitmek tükenmeyen güzel dost. yakışıklı kişilik, klas bünye, naif ruh. *
  • bir süredir adalarda halka ait olması gereken, sahipsiz kalmış tarihi yapılara çökmeye çalışan zat-ı muhterem.
    son olarak hüseyin rahmi gürpınar'ın heybeliada'daki evini gözüne kestirmiş. bu ev önceden müzeyken birkaç senedir kapalıydı. heybeliadalılar yeniden müze olması için kampanyalar yaptı. durum dikkat çekip binanın kurtarılma umudu belirince, mahmut nüvit bey ve benzeri sanat soslu çıkar çevrelerinin iştahı kabardı. daha önce bu evle ilgili herhangi bir çaba göstermemiş bir çevre şimdi eve talip. "sanat" ve "kültür" işleri yapma adı altında toplanıp, prestij ve çıkar elde etmek için biz buraya "enstitüsyon" kuralım, sanat işi yapalım diye ortalarda dolanmaya başladılar. daha önce benzer bir şeyi büyükada'da kütüphane yapılacak olan başka bir tarihi bina için de denemişlerdi.

    yanlış anlaşılmasın, harap haldeki tarihi binalara sahip çıkılmasına da sanat ile ilgili işler yapılmasına da karşı değilim. mesele, müze olarak herkesin faydalanabileceği bir ortak miras yapısının belli bir grubun eline geçmesi. "sanat evi" veya "enstitüsyon" (ne demekse) yapacağız diye çıkıp, binanın kullanım hakkını alıp kafalarına göre iş yapacak, belki otele, "rezidansa", lokantaya çevirecek tipler bunlar.

    tıpkı adanın deniz kıyılarını orman genel müdürlüğünden kiralayıp sahile zarar vererek, ağaçları keserek, denize beton dökerek "işleten" plajcılar gibi bu havalı insanlar da bir çeşit asalak bence.

    doğayı da, tarihi ve kültürel mirası da bunlardan korumak lazım.

    hüseyin rahmi gürpınar evi müze olarak yeniden açılmalı. bir an önce. ve hiçbir özel grubun elinde olmamalı. yazar da, evi de hepimizin ortak mirasımız.
hesabın var mı? giriş yap