• bizim değerlerimiz ne idi ?

    ben genç bir insanım. fakat genç olmam zannediyorum ki ; benim, bazı gerçeklerin farkında olmayacağım anlamına gelmiyor.
    görmüş, geçirmiş sözlük yazarlarımızı tenzih ediyor ve konuma dönüyorum.

    benim büyüklerim bana yıllarca hep, eskiden insanların, (şimdiye nazaran) oldukça dürüst ve güvenilir olduklarını anlatırlardı. çocukluğum hep, insanlara güvenmem ve yardım etmem gerektiğiyle ilgili anlatılarla geçti.

    ancak şu an görüyorum ki , insanlar, benden yaşça küçük arkadaşlarıma hep , asla insanlara güvenmemesini, insanların artık hep üçkağıtçı olduğunu tembihliyor. bunu söylemekte kesinlikle haklılar, bu konu da asla bir söz söylemeye hakkım yok. ancak, biz neden bu kadar birbirine karşı güvenini kaybetmiş, her gün, gazete manşetlerini, cinayet, tecavüz, hırsızlıkla süsleyen bir toplum olduk.

    bundan on yıl önce çok mu iyiydik, hayır. fakat şu an olduğumuzdan on kat daha iyi olduğumuza garanti verebilirim. (arşiv de ki gazeteleri kurcalamayı çok severim. buna güvenerek söylüyorum.)

    peki ya gerçekten, bu ülkeyi yaşanmaz ve dayanılmaz hale getiren, yıllardır yaşadığımız ve hayatımızın neredeyse her yerinde baş gösteren problemlerin sorumlusu, başımız da ki parti mi, yoksa, onları oraya layık gören halkımız mı ?

    her ne olursa olsun. bu ülkenin, 2 paket makarna ve bir torba kömür uğruna bu hale getirildiğine inanıyorum ve bu yaşadığımız tüm iğrenç olaylardan dolayı, sorumluların hiçbirini affetmiyorum.

    madenci yakınını tekmeleyen yerkel

    reina katliamı

    diyarbakır patlaması

    kayseri patlaması

    17 yaşında ki kıza 1 ay boyunca tecavüz

    fetö
hesabın var mı? giriş yap