• profesyonel maketlerde kullanılan, kalınlıkları 1mm'den 5mm'ye kadar değişen (ki bu kalın olanları aslen iki bristol arası strafor'dan müteşekkildir) beyaz karton, kesimi zordur, pahalıdır, kestikten sonra zımparalaması, kalınlığın hesaba katılarak her parçada pay bırakılması gibi türlü dertleri vardır ama usta maketçinin elinden çıkan maketlerde de kız gibi durur. renklileri de çıkmıştı gerçi en son..
  • profesyonel maketlerde kullanilan, kalinliklari artik 1mm'den 20mm'ye kadar degisebilen (ki bu kalin olanlari aslen iki bristol arasi strafor'dan olusmaktadir) beyaz karton icin yapilan tanim. gunumuzde halen gayet pahalli olmakla birlikte; ozellikle 5mm ve ustundeki kalinliklar icin kesimi kolaylasmis zamazingo. cok genis bir yelpazeye sahip olmamakla birlikte alternatif renkleri mevcuttur. kullanmayi ogrenmek pratik ister ki bu da zamana ve calismaya baglidir.
  • maket bıçağıyla amorf şekillerde kesilmesi büyük cesaret gerektirir.kararlı ,sağlam bir hareketle siftah etmedikten sonra o hamleden hayır gelmez.neyseki zımparalanabilir gene de bol bol kullanılmalıdır samimi olunmalıdır bu malzemeyle,yoksa maket kartonu ve ve bıçağını yan yana gördüğünüzde korkudan titremeye başlarsınız.(bkz: kendimden biliyorum)
  • içi straforlu olanlarda istediğiniz yapıştırıcıyı kullanmanız mümkün olmuyor. (bkz: uhu por)
  • en güzelinden reflektör olarak kullanılabilinen karton. öyle ki hollywood'da bile, eminim tüm produksiyonu bunlarla kurtarmıyorlardır o ayrı*, ucuz olduğundan dolayı bu kartonları kullanan ışıkçılar oluyormuş. öte yandan fotoğrafçılık adına şu tarz kendin pişir kendin ye* lightbox imal etmek de mümkün.

    edit: imla.
  • bu gece 3mmlik olanıyla boğuşacağım. tatlı bir malzemedir ama. gofret gibidir 3mmden kalın olanları. araları polistren malzeme ile dolgulu olur. gofret ve tatlı benzetmesi tadına dair değil tabiki. *
  • kürtlerin gelmiş geçmiş en büyük lideri erdoğandır, kürtler erdoğanı kurtarıcısı, atası olarak görür diyen yazar. erdoğan olmasaydı kürtler tarih sahnesine çıkamazdı, dünyanın en büyük kürt partisi akp'dir, zamanında da akp ile hdp ortaklık yaptı bunu unutmamak lazım demiş.
hesabın var mı? giriş yap