• mit' den mezun olan iki elemanın geliştirdiği zihni sinir projesi. eğitim farkı, üniversitelerimizin hali vs. konularına hiç girmiyorum.

    oha: http://www.youtube.com/watch?v=rfqqh7iccou
  • hem fikir hem pazarlama yöntemi muhteşem olan icat.

    icat basit bir fikir üzerine geliştirilmiş: herhangi iletken birşeyi tuş haline getiren bir aparat. dokunduğunuzda minik bir elektrik akımı oluşturuyor ve klavye'de ilişkilendirilen tuşa basmışsınız gibi oluyor.

    pazarlama yöntemi ise şöyle: destekçi olarak bir ödemeyi rehnediyorsunuz. tahminimce kredi kartınızı o tutarda bloke ediyorlar. örneğin bir kit almak için 35 dolar rehnediyorsunuz. projeyi tümden satmaya çalışıyorlar.projeyi almak isteyenlerle pazarlık ederken muhtemelen rehnedilen (önsatışı gerçekleştirilen de diyebiliriz) tutarları satıyor olacaklar. haziranda projeyi satıp ağustosta talep ettiğiniz ürünü size teslim etmeyi planlıyorlar.

    http://www.makeymakey.com/
  • doğru kullanımında bu yaşta da pek çok sike yarıyor aslında. basit ama etkileyici olacak fikirlerde kullanılabiliyor.
  • zerzevatla bilgisayar kontrol etmeye yarar efendim. daha ötesi de vardır ama en çok muz ile piyano çalmaya yarar.
  • basit olmasının on katı kadar işlevsel ve eğlenceli icat.

    iletken, yalıtkan maddeler, basit elektronik devreler hakkında bilgi verebilmek için çok yararlı. oyunlaştırma için de kullanılabilecek en güzel materyallerden. bilgisayar öğretmeni olarak mutfaktan sürekli aluminyum folyo, meyve istememle hakkımda soru işaretleri oluşmasını sağlıyor olabilir ama olsun dersimde kullanmayı sevdiğim araçlardan biri.
  • pahalı bulduğum için kolları sıvayıp sıfırdan üreteceğim oyuncak. kendime küçük kardeşim için yaparım diyorum ama ben oynarım lan bunla.
  • cok basit ve ucuz sekilde uretmek mumkun. sanirim orijinali suan 320 tl civari. *cakmalari ise 130-150 tl.

    halbuki arduino uno ile yapilabilir ama ayni islevsellikte kullanamiyorsunuz.

    onun icin arduino leonardo ya da arduino pro micro gibi ayni mikrodenetleyiciyi kullanan kartlari secebilirsiniz.* ister bir breadboard uzerine isterseniz direkt jumper kablolarla devrenizi kurabilirsiniz. ben pro micro'yu tercih ettim ve derslerimde kullanmak icin jlcpcb den mnik bi devre de bastirdim. soyle bir sey ortaya cikti:

    https://www.bilgisayarbilisim.net/…ar/makey.169742/
  • çocuklara kodlama furyasından önce bu makey makey’ler vardı, hey gidi günler.
    alakasız veya alakalı, bir de şuraya bakmak lazım (bkz: mit app inventor)
hesabın var mı? giriş yap