• insanlık ölmemiş diyorsunuz da, şimdi makineler çıkıp sınırsız internet vaadiyle, canlı pil arayışı yapsalar, önlerinde kilometrelerce kuyruk oluşur.
  • (bkz: terminator)
  • ''biz makineyi istediğimizi yapsın diye yarattık. ama bugün o bize istediğini yaptırıyor. makine bizde insancıl duyguları yok etti. sevgiyi ve şefkati, basit bir eylem durumuna indirgedi. bedenlerimizi ve istemlerimizi felç etti. şimdi de bizi kendisine tapınmaya zorluyor. o gelişiyor ama bizim istediğimiz çizgide değil. makine ilerliyor ama biz ölüyoruz. biz sadece onun damarlarındaki yuvarlar gibi yaşıyoruz. eğer bizsiz işleye bilse, bizi ölüme terk eder.''

    e.m. forster - makinenin sonu
  • makinalar bu savasi kazandi bile
    örnek instagram
  • doğal seçilimi bloke ederek insanın evrimini frenlemiş son gelişmelerin; diyalektik sonucunda yeni bir seçilim süreci başlatmasıyla ortaya çıkan sürecin sonucudur.

    kas gücü ihtiyacının ortadan kalkmasıyla, seçilim sadece bu özelliği sayesinde hayatta kalanları bitirecek, diğer vasıfların önünü açacaktır. makineden zeki olmak, yaratıcı olmak, çözüm üretici olmak, hızlı düşünmek, makineyle bütün olarak hareket edebilmek ön plana çıkacak, gerisi gen havızından çıkartılacaktır. besin kaynakları, çevre ve teknolojideki değişim elbet mutasyonları da hızlandıracaktır.

    emin çapa - sizi öldürmeye gelecekler

    eyyorlamam bu kadar.
hesabın var mı? giriş yap