• her şartta malatya'nın söke söke galip geleceği karşılaştırmadır. malatya gerek sanayisi, gerek şehirleşmesi ve gerekse doğal güzellikleri ile elazığ'ı havada karada 4 defa öper.
  • elazığ'lılar malatya kıskançlığından çatır çatır çatlarlar ancak gerek kalite gerekse kantite olarak malatya'nın tozuna bile erişemeyeceklerini bildiklerinden kofik gibi komik kelimeler uydurarak malatya çekememezliğini ortaya koyarlar. sorarsan elazığ'lıya kofik ne demek, anlamı ne lan diye vereceği cevap kurutulmuş biber olacak. ee bunun malatya ile ilgisi ne dersen mal gibi yüzüne bakar, verecek bir cevap bulamaz. allah akıl fikir versin ne diyeyim.
  • malatya ve elazığ'ı aynı kefeye koymak en baştan yanlıştır bir kere. malatya vs kayseri , malatya vs gaziantep deseniz anlarım ama elazığ malatya'nın her anlamda çok gerisinde.
  • her ne kadar birbirimizle geçinemiyor gibi görünsek de yine de dışarda birbirimize sonuna kadar destek oluruz. şahsen benim birçok elazığlı dostum yol arkadaşım var. hatta müdürüm elazığlı ve bana torpilli davranır. ben de elazığlılara karşı elimden geldiğince iyi davranmaya çalışırım ve onlara her konuda destek olurum. ama iş maça gelince her şey değişir.
  • google fight'ın da tartışmasız malatya galibiyeti verdiği karşılaştırma
  • objektif olarak bakacak olursak, böyle bir karşılaştırma yapmak malatya için haksızlık, küfür ve hakaret ile eşdeğerdir diye şeyediyorum.
    (bkz: davul bile dengi dengine)

    bana sorarsanız, ki son derece subjektifim, şunu derim, (bkz: al birini vur ötekine)
  • malatya wins!!!

    ooh!! perfect!!!
  • elazığ eziyettir ; malatya meziyet.

    malatya daha güzeldir, yeşildir, sulaktır. daha gelişmiş, okumuş, kültürlü bir şehirdir. (ben oradayken öyleydi. şimdi suriyeli tiktokçular dolmuş) malatya daha çok bir iç anadolu şehridir. antep, kayseri gibi. elazığ batıya gitmek için malatya 'dan geçmek zorundadır.

    kernek, zafer, fırat, mücelli, sıtmapınar gibi eski semtleri çok güzeldir. yeni şehir batıya kurulmakta ve çok moderndir. biraz akp inşaatından nasip almıştır ama olsun.

    malatya şehir merkezi daha büyük ve gelişmiştir.

    şehir gezmek için çok seçenek sunar. kanalboyu, valikonağı, şelale, eski şire pazarı, fuzuli, hürriyet ve turgut özal parkları, kışla caddesi, inönü caddesi gezmekle bitmez.

    yeşilyurt, akçadağ, kale, darende, arguvan, battalgazi ilçeleri kendi içinde ayrı kültürler, bambaşka coğrafyalar, ayrı lezzetler barındırır.
    yeme içme seçeneği çoktur. çeşit çeşit lokantalar, dönerciler, kebapçılar, kayısı kola , hele de akşamları kanalboyu dondurmaları.

    inönü üniversitesi ülkenin kaliteli oklarındandır.
    okur yazar oranı yüksektir ancak okuyanlar istanbul 'dadır. tekstil zengini fazladır. okuyanına sahip çıkarlar. bir ara ülkenin en büyük yerel vakfı izollu vakfı 'ydı. kimliğinde "kale" yazan 350 öğrenciye burs veriyordu.

    elazığ 'ın yarışabileceği tek konu müzik olabilir.
    malatya 'nın, malatya ve arguvan diye iki ayrı yöre müziği vardır. elazığ 'da ise harput müziği. üçü de dev kaynaklardır. harput müziği ülkece sanki daha benimsenmiştir. arguvan alevi müziğinin beşiğidir.

    her iki ilin de insanı nüktedandır komiktir. iki ilin insanı da iyidir. kötü elazığlı ya da malatyalılar cidden zor bulunur. malatyalılar biraz daha terstir ancak anlaşmaya meyillidirler. elazığlılar daha kavgacıdır. uzlaşma sevmezler.

    bir de malatyaspor her zaman daha başarılıdır.
  • malatya büyükşehir elazığ değil. konu kapanmıştır
hesabın var mı? giriş yap