• tadsız, kolay sindirilen, kana çabuk karışan ve çok çabuk enerji veren, mısır nişastasından elde edilen bir tür şeker türevi.
  • "glikoz şurubu veya glikoz polimeri olarak da bilinir. ticari olarak nişastanın kısmen parçalanması ile elde edilir. gıda endüstrisinde kıvam verici olarak kullanılır. glikoz veya sükrozdan daha az tatlı olduğundan besine aşırı tatlı bir tat vermeksizin daha faza miktarda katılabilir. böylece besin, enerjiden daha yoğun hale getirilebilir.

    sporcu içeceklerine ve bebek mamalarına tatlandırıcı olarak katılmaktadır. düşük kalorili tatlandırıcıların bileşiminde yoğun tatlı tat veren aspartam, sakarin gibi yapay tatlandırıcılarla karışım halde kullanılmaktadır.

    ayrıca kolayca sindirilebildiğinden pek çok işlenmiş gıdaya katkı maddesi olarak, biraya da kıvam arttırıcı olarak eklenmektedir."

    hepsi ve daha fazlası için: http://www.whatismaltodextrin.com/
  • toz alkol yapımında kullanılır.
  • basitçe açıklayalım.

    mantıksal çıkarımımız nasıl?
    yavaş sindirilen karbonhidrat sağlıklıdır.
    kompleks karbonhidrat yavaş sindirilir.
    kompleks karbonhidrat sağlıklıdır.

    maltodekstrin ise yapısı kompleks karbonhidrat olan fakat basit karbonhidrat gibi işlev gören bir karbonhidrattır. kana sofra şekerinden daha hızlı karışır.

    maltodekstrin neden sporcu gıdalarına katılır? çünkü besin değerlerinde şeker olarak gözükmez, hem de maliyeti oldukça ucuz.

    yani, maltodekstrini kompleks karbonhidrat olarak düşünüp, diyetinize katmak, size boş kaloriden başka birşey kazandırmayacaktır, bu da size muhtemelen fazla yağlanma olarak dönecektir.

    sonuç olarak, karbonhidrat tozu, mass gainer almayın.
  • yukarıda yazılanların aksine, patates, pirinç veya mısır nişastasından yapılan bir polisakkarittir.
  • kızıma kullandığımız mamanın içinde bu madde mevcut. bebekler için zararlı mı acaba? anlayan arkadaşlar görüşlerini paylaşabilir mi?
  • bebek mamalarinda kullanilmasini sacma
    ve gereksiz buluyorum. sonucta seker. istelik yapay seker.
    bebeklerime seker ve sekerli gida vermiyorum aldigim mamalarin iceriginde meyveden gelen dogal seker disinda seker ya da maltodekstrin varsa almiyorum.
    aptamil toz ve kasik mamalarinda var mesela. hipp markasinin hic bir urununde yok.
  • genelde süt ürünlerinin zenginleştirilmesinde ve katılaştırılmasında kullanılan tatsız, kokusuz suda çözünen fiber yapılı kimyasal.
  • dondurmada kullanılmazlar
  • caylarda da sikca kullanilan bir maddedir. meyve caylarinda seker katkisi olup olmadigina özellikle dikkat etmeye basladigim su günlerde, asiri begendigim bir cayda oldugunu farkedip mini bir hayal kirikligi yasamadim desem yalan olur.
hesabın var mı? giriş yap