• https://www.patifood.com/mama-kumbarasi

    merhabalar, arkadaşlar böyle bir proje varmış yeni haberim oldu. instagram'da fundakucuk09 adlı kullanıcıyı paylaşmış biri twitter'dan 500 köpeğe barınak sağlıyorlar, ceplerinden karşılıyorlar. haliyle külfeti çok çok büyük.

    biz onlara mama kumbarası aracılığı ile mama yollayabiliyoruz. sistem basit, önce bir mama almak için tıklıyoruz, sağda uzayıp giden bağış adreslerine bakıp internette aratıyoruz, kedi mi köpek mi bakıyorlar görüyoruz. sonrasında köpekse köpek, kediyse kedi maması alıp, gönlümüz gereğince tane seçip sağdaki listeden gidecek hayırseveri seçip siparişimizi veriyoruz.

    haydi bakalım, bu güzel düşünceyi biraz işletelim.

    edit: link güncellendi.
  • (bkz: up)
  • daha fazla bilinmesi, yaygınlaşması gereken harika uygulama. özellikle bu soğuk aylarda yiyecek bulmakta zorlanan dostlarımız için küçücük bir destek bile çok ama çok önemli. olm 3,30tlye birkaç canın karnını doyuracaksınız lan, adilik etmeyin işte.
  • ilk kez haberimin olduğu, çok başarılı uygulama. patiliyo'da denk gelip tek bir kişiye göndermek için girdim, gönderilebilecek yer/kişi listesinin uzunluğunu görünce içim burkuldu. ben sadece köpek maması baktım, kedilerinki de bir o kadar uzundur eminim. öyle olunca sadece adını bildiğim kişilere/gruplara gönderebildim. daha önce de söylendiği gibi hangi barınağa ilgi ne kadar, en çok nerede ihtiyaç var bilebilsek daha iyi olacağını düşünüyorum. ben de belki ona göre çok daha fazla yere gönderebilirdim.

    ne olursa olsun, gerçekten uygulama hoşuma gitti. her ay durumum elverdiğince kullanmayı planlıyorum. sokaktaki canlara bir nebze bile yardımcı olabiliyorsak ne mutlu. daha çok duyulması, bilinmesi lazım. özellikle de havalar böyle buz gibiyken.
  • bunun bir benzeri ya da aynısı migros'ta da vardı bildiğim kadarıyla. oradan da bu alışveriş yapılabilir.
  • her alışverişinde, migroslarda kasa yanlarında satılan 1 tllik dostluk mamalarını boş geçmeyen birisi olarak kullanmaktan aşırı mutlu olduğum patifoodun uygulaması. bazen migrosa yolum düşmüyor ya da bizim mahalledeki köpekler bir şekilde doydukları için verdiğim mamalar sokakta ziyan oluyor. ama bi yerlerde bu mamalara ihtiyacı olan hayvanlar var. hepsine sıcak evler sunamıyoruz ancak bu soğuklarda tok uyuduklarında daha az üşüdüklerini biliyoruz. değmez mi? bence değer. 1 kg mama 3,30 tl. mamalar 15 kg olana kadar kumbarada toplanıp sizin seçtiğiniz bir barınağa ya da kuruluşa bağışlanıyor. ben takipçisi olduğum için hip kumabrayı seçiyorum genelde. ama bidahakine karsı seçeceğim, içimden öyle geldi. 3 kg mama sadece 10 tl. sigaralardan, fast food yemeklerden, bi rujdan, bi latteden bile daha ucuz. hani böyle işleriniz rast gitmez, içinizi nedensiz bir sıkıntı kaplar, mutsuz bir gün geçiriyorsunuzudur ne bileyim işte, o zaman patifooda girip kumbaraya 3 kg mama atın. iyilik totemi olarak kaydedin bunu bir kenara.

    patifood
  • ülke kar altındayken tekrar hatırlatmakta yarar gördüğüm harika uygulama.

    patifooda giriyorsunuz, kilosu 3,30 tlden 3 kilo 5 kilo artık bütçemiz ne kadar yeterse o kadar mama satın alıyoruz ve mümkünse kar yoğunluğu fazla olan bolu, umuttepe gibi yerleri seçiyoruz. hepsi bu kadar. o mamalar kumbarada birikiyor ve 15 kiloya ulaşınca hayvanları besleyecek güzel yürekli insanlara gönderiliyor. üstelik kredi kartına gerek yok, banka kartı ile de satın alabilirsiniz. hem güvenilir, hem de ekonomik bir anlaşma.

    biz birlikte neleri başarmadık ki. bence kumbaraları da doldurabiliriz.

    patifood
  • hayvansever dostların kolaylıkla mama bağışı yapabildiği bir sistem.1 kilo mama bile ne hayatlar kurtarıyor inanmazsınız.sisteme yeni eklenmiş bir bölge var ki( edirne enez doğader)gerçekten mamaya çok ihtiyaçları var ve seslerini duyuramıyorlar.evet ekonomik kriz var dostlar hepimiz sıkıntı çekiyoruz. ama az veren candan diyelim.
  • nerede neye ihtiyaç olduğunu instagram hesaplarından görebileceğiniz sistem.
  • mama kumbarasında zonguldak ilinde bağış yapabileceğimiz hiçbir kurumun olmadığını görünce hemen zonguldak'taki tek dernekle iletişime geçip patifood a başvurmalarını sağlayarak harekete geçtim. çünkü çok büyük bir alanda tek başlarına büyük mücadeleler ediyor kdz.(karadeniz) ereğli gönülden hayvan sevenler derneği. işlerini ciddiye alıyor patifood, dernekleri grupları incelemeden sayfalarına adreslerini koymuyorlar ve bağışta yapamıyoruz haliyle. ama ferdi olarak mama alıp gönderebiliyoruz sadece. daha çok cana ulaşmak adına kumbarada zonguldak'ta olsun en kısa sürede.

    editlerin en patilisi: mama kumbarası aracılığıyla zonguldak'taki yardıma muhtaç canlar için de bağışta bulunabileceğiz artık :)

    tanım: bam telimize dokunan canlara umut ışığı olan kuruluş. az çok demeden mama bağışı kabul edip türkiyenin her yerine gönderen güzel insanların güzel oluşumu...
hesabın var mı? giriş yap