• tezhip ve kalemişi sanatçısı , müzehhib. . ilk derslerini süheyl ünver'den aldı. topkapı sarayı nakışhanesi her yıl belli dönemlerde açılan derslerde hocalık yapmaktadır. ayrıca
    istanbul fatih'teki ortağı semih irteş' le kurduğu sema nakışhanesi'nde tezhip dersleri vermektedir. yurtiçi ve yurtdışında bir çok sergiye katılmış ve ödüller almıştır.

    http://www.peygamberler.8k.com/sema.htm

    http://www.karacaahmetsultan.com/…lik=tezhýb sanati
  • http://www.nakkas.net/_tr/?page_id=70

    "tezhip ve minyatür çalışmalarına 1976 yılında ord.prof.dr.a.süheyl ünver başkanlığında ki cerrahpaşa tıp fakültesi tıp tarihi kürsüsünde ki dersanede başladı.1977-1980 yılları arasında topkapı sarayı müzesi nakışhanesi nde kültür bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren türk süsleme sanatları derslerine katıldı.1982 yılında bu dersanede temel eğitim ve tezhip konusunda öğretim görevlisi oldu.bu görevi halen sürmektedir.

    1981-83 yıllarında mimar sinan üniversitesi’ nde kalemişleri eğitimi gördü.kalemişleri konusunda istanbul da birçok tarihi eserin restorasyonunda ve yeni yapılan mimari eserlerin kalemişi çalışmalarında görev aldı.1985 yılında ilk kişisel sergisini açtı.1977 yılından beri yurtiçi ve yurt dışında sayısız sergiye katıldı.dünyanın birçok yerinde eseri bulunan sanatçı, değişik kurum ve kuruluşlarda tezhip ve minyatür dersleri verdi.

    1988 yılında türk kadınını güçlendirme ve tanıtma vakfının düzenlediği bir yarışmada ebru dalında birinci oldu.
    1990 yılında t.c. kültür bakanlığı tarafından düzenlenen geleneksel sanatlarımızla ilgili yarışmada tezhip dalında birincilik ödülü aldı.

    1991 yılında da t.c.kültür bakanlığının açtığı aynı yarışmada gene tezhip dalında birincilik ödülü aldı.

    19 kasım 2006 da cezayir cumhuriyeti kültür bakanlığı nın düzenlediği uluslararası yarışmada tezhip dalında üçüncülük ödülü aldı.

    çalışmalarını 21 ekim 1991 – 9 mayıs 2008 tarihleri arasında semih irteş ile fatih te açtıkları sema nakışhanesi nde sürdürmüştür.

    9 mayıs 2008 te sema nakışhanesinin üsküdar atik valide külliyesi bünyesinde bulunan tekke binasına taşınmasıyla burada nakkaş tezyini sanatlar merkezi adı altında faaliyet gösteren merkezde çalışmalarına devam etmektedir."
  • bu ülkede ki ender zanaatkar ve hocalardan bir tanesi. yaptığı eserlere baktıkça ağzım açık kalıyor. uzun ve sağlıklı yaşam diliyorum.
  • trt'de yaşayan insan hazineleri adında bir belgesele konu olan şahıstır.
  • yeditepe bineali çerçevesindeki bir etkinlikte yer alan sanatçı.

    http://www.yeditepebienali.com/…ler/cicegin-her-hli

    "çiçeğin her hâli

    bir güzelliği ifade ederken “çiçek gibi” tabirini pek sık kullanırız. varlığın güzellik satırında geniş yer tutan çiçekler, sundukları sonsuz güzellik terkipleriyle insanları bu benzetmeye adeta mecbur eder. bu yüzden hem kendi gerçek varlıklarıyla hem de bu güzelliği daha da çoğaltma arzusundaki sanatkârların çizdikleri suretleriyle çiçekler, hayatımızın her yerindeler.

    hem çiçek yetiştiriciliğinde hem de çiçek ressamlığı konusunda çok parlak devirler yaşanan medeniyetimizin gelenekli sanatlarında çiçek açmayan tek bir saha yok diyebiliriz. kur’an-ı kerim süslemelerinden, çinilere, divan sayfalarından cami içindeki sütunlara, muazzam abidelerden mezar taşlarına kadar her yer çiçekle bezenmiştir. topkapı sarayının yemiş odasında üçyüz yıldır solmayan natüralist üslupta çizilen çiçekler ya da karamemi’nin tılsımlı elinden çıkıp muhibbî divanına kokusunu salan stilize çiçekler, şükûfenâmelerde tomurcuklanıp bilimsel bitki ressamlarının elinde boy verenler… bu çağın sanatçılarının geçmişi ve geleneği koklayarak yaptıkları çiçekli eserler, çiçeğin her hâli, yeditepe bienali’nde.

    bu temada yer alan sanatçılar: ahmet sacit açıkgözoğlu, emel nurhan ogan, firdevs çalkanoğlu, gülsen bilgin, hülya korkmaz, mamure öz, safiye morçay, uğur taşatan, zehra çekin, endemik çiçekler grubu."
hesabın var mı? giriş yap