• yılların yiyicisi olarak, aranan optimum koşulları mükemmellikle sağlayan meyvenin mandalina olduğunu saptadım. bakınız en lezzetli en iyi vb. demiyorum. optimum meyvedir diyorum. bu noktaya özellikle dikkatinizi çekerim.

    kullanıcı dostudur. hızlıca yenir. kabuklu mu kabuksuz mu açmazı yoktur. soyarsın üstelik kolay da soyarsın. bıçak mıçak istemez. yıkanıp yıkanmaması hijyen takıntı bağlantısına göre opsiyoneldir. şu dönemde yıkanması uygun ama yıkamasan da pekala olur. boldur. fiyatı aşırı pahalı olmaz. her sosyoekonomik grubun ulaşabileceği meyvedir. çekirdeği kolay çıkar. kalorisi uygundıur. 5-6 tane yersin 200-300 kalori alırsın azami. vitaminlidir. liflidir. kabuklarını hasmınızın gözüne sıkarak acil durumda biber gazı gibi kullanıp düşmanlarınızı etkisiz hale getirebilirsiniz. weaponize özelliği vardır. çocuklar sever. kolay kolay ziyan olmaz. sempatiktir. baş parmağa takılıp rahatlıkla nasrettin hoca yapılabilir. içinden minik yavru mandalina çıkabilir. doğası gereği paylaşıma açıktır, kankalığı pekiştirir. spesifik olarak alerjen değildir (yani turunçgil alerjisi diye bi şey duydum ama mandalina alerjisi duymadım. burada eleştiriye açığım)

    saymakla bitmez.

    evet gerçekliktir. mandalina user friendly'dir. optimum meyvedir. fiyat performans ürünüdür.

    edit: kamu stoku! yiyin için israf etmeyin! (#116680736)

    edit 2: sobada kabuklarıyla oda parfümü yapma konusunda değerli suserlardan gelen mesajlar var. onu da ekleyeyim. cehaletime verin. böyle de bir işlevselliği daha varmış. meyve değil mucize misin mandalina?

    edit 3: ohmho hatırlattı da eklemeden geçmeyeyim! mandalinanın hası lösev'den alınır değerli dostlar. 3 kilosu var 6 kilosu var 9 kilosu var! turuncu turuncu oh mis mis!

    https://www.lsvdukkan.com/…mandalina-kucuk-boy-3-kg

    edit 4: çikolatası da var bunun. hemi de ne çikolata adeta bir çukulata! ismini vermek istemeyen gerçek bir mandalinaperver dostumuzdan gelsin!

    https://www.lsvdukkan.com/…spesiyal-cikolata-310-gr
  • çekirdeksiz ise altına imzamı attığım tespittir.
  • muzla birlikte en kompakt yüce yaradan tasarımına sahip mendelin meyvesi hakkındaki doğru tespittir.
    muza nazaran perakende tüketilebilmesi de ayrı güzel. tam kominist yemişi.

    en kullanıcı dostu olmayan ise açık ara nar bonba meyvesidir. ariel lobisi olmasa kimse yemez.
  • tek kötü özelliği benim gibi aşırı derecede tüketiyorsanız bol bol çişiniz gelir, onun dışında cennetten inmiş bir meyvedir mandalina...
  • ne kadar kullanıcı dostu olsa da fazla tüketmemekte fayda var.

    (bkz: mandalina yiyip turuncu olmak)
  • haklı bulduğum tespit. ben de ilk entry'de ve söylenenlere şöyle bir ekleme yapayım:
    - narenciye sıkacağında elde kolayca sıkarak çok lezzetli bir meyve suyu elde edebilirsiniz. o da olmazsa ortadan kesip iki elinizle sıkarak da suyunu kolayca çıkarabilirsiniz.
    - sobalı evde oturuyorsanız soyduğunuz kabukları sobanın üzerine koyarak çok tatlı bir oda parfümü elde edebilirsiniz. sertleşip kuruduktan sonra sobanın içerisine atıp yanmasını izlemek de çok zevklidir. 90 yıllarda çoğunluğumuz sobalı evlerde otururken bu küçük mutluluğu tatmayanımız yoktur.
  • user experience 10/10 dur, apple kendinden utansın
  • mandalina stokları şişti galiba. bu gün her yerde mandalina haberleri görüyorum. bir tanesinde günde 5 tane mandalina yemenin faydaları diye açıklıyor.
  • hayatında hiç muz yememiş fakir yazar beyanı. mandalinanın saman gibi posasını yerken hiç mi zorlanmıyorsunuz diye merak ediyorum.
  • mide rahatsızlığı olanlara iyi gelmeyen, özdere, gümüldür taraflarında meşhur bir sonbahar, kış meyvesidir.
hesabın var mı? giriş yap