• nükleer santral olmayan ülkemizde yaşanan ve belki de ege bölgesini de saran ama kimsenin farkında olmadığı felakettir.
    http://m.t24.com.tr/…-kati-radyasyon-olculdu,248809

    ''alanda yapılan ölçümler, geçtiğimiz günlerde gaziemirdeki nükleer atıklarla ilgili incelemeye katılmak için abd’den türkiye’ye gelen nükleer savaşa karsşı uluslararası hekimler birliği almanya seksiyonu üyesi radyolog dr. alper öktem'in bıraktığı gamma-scout marka cihazla yapıldı.

    ölçümlerde çıkan rakamları değerlendiren öktem, durumu “tam bir felaket” olarak niteledi. öktem, değerleri doğru anlayıp anlamadığını tekrar sorarak, “doğru anladım değil mi? 0,3 yahut 5,15 vb. rakamlar değil. doğrudan 3, 5 ve 15 gibi rakamlar bunlar. bu noktada yanlış anlamayayım. çünkü, gaziemir’de radyoaktif cürufta yaptığımız ölçümlerde alet, en fazla 0,850 mikrosievert gösterdi” dedi.

    öktem, asıl önemli olanın, kontaminasyon, yani bulaşma olduğunu söyleyerek, “izotoplar her yana dağılmış. (gaziemir de mahalle içinde böyle rakamlar bulamıyoruz). alanın haritasının çıkartılması ve radyasyon bulgularının işlenmesi lazım ki tehlikeli bölge kapatılsın. herhalde kontamine toprağın toplanması ve depolanması lazım, fukushima’da olduğu gibi" dedi.

    bölgedeki uranyum arama tesislerinde yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan kasar köylüsü adil mergen, radyasyonun köyüne ve civara etkileri ile ilgili herhangi bir sağlık taraması yapılmadığını söyledi. alanda hala mta tarafından çeşitli dönemlerde ölçümler yapılarak uranyum arandığını iddia eden mergen, uranyum yataklarının bulunduğu alandan geçen derenin ucundaki komşu köyde çok sayıda kanser vakası olduğunu da ileri sürdü.''
  • tanım: ülkemizi az buçuk tanımışsam felaketin önizlemesi bile sayılamayacak durum.

    şimdi başlığı okuyunca aklıma geldi... neden biz nükleer atıkları ülkemize yığdırıp karşılığında dolar filan kazanmıyoruz ya.. hem cari açık da azalır

    avrupadan gönderilen her suriyeli mültecinin yanında bi iki kilo da nükleer atık versinler.. adam başı 10 yuro olmadı 5 yuro ekstra para. sonra gelsin havaalanları düble yollar. ohh.. miss misss..
  • haber 2 yıllık ama gerçekse oha
    gaziemirdeki bile çok yüksekken ondan yüksek bu ne lan
  • melih aşık/ milliyet gazetesi
    benzer haberi ve birtakım bilgileri 2018 yılında melih aşık tekrar verdi.

    yazdıklarına bakılırsa -ki izmirli gazeteci özer akdemire dayandırarak veriyor haberi- doç. dr. enver küçükgül ve jeofizik yüksek mühendisi erhan içöz ile birlikte 1970-1980 yılları arasında mta ile abd’nin ortaklaşa uranyum çıkardığı manisa’nın köprübaşı ilçe merkezine çok yakın kasar köyüne gidiyorlar. radyasyon ölçümleri yapıyorlar ve kabul edilebilir değerlerden 140 kat fazla radyasyon tespit ediyorlar.

    halen belediye başkanı görevini üstlenen zafer mergene gidiyorlar anlatıyorlar durumu, şu ana kadar zarar gören insan olmadığını ve ilçenin adının zarar görmemesi gibi bahaneler ile ilgisiz kaldığınıatom enerjisi kurumunun da bu duruma seyirci kaldığını öğreniyoruz.
  • ege de yasayan bir vatandaş olarak halkın devlet nezdinde en ufak bir değeri yoktur.kanser vakalarında inanilmaz artış söz konusu. buna öz abim dahil
hesabın var mı? giriş yap