• bir binayı dıştan sarmak kuşatmak anlamında kullanılan mantolama deyimi ts 825 ile birlikte yeni binalarda ısı yalıtımının zorunlu hale getirilmesi konusuyla gündeme gelmiştir. uygulamayı kısaca anlatmak gerekirse ode gibi bir firmanın ode ısıpan gibi bir ürünü dış cepheye kaplanır. bunun üstüne özel dübelleriyle sabitleme yapılır,bundan sonra özel ilk kat sıva, özel sıva filesi ve son kat sıva gibi detaylar yapılır. sıvama işlemi bittikten sonra marshall,caparol gibi bir marka boya kullanılarak boyama işlemi gerçekleştirilir. mantolama işlemi piyasası şu sıralarda kaliteli malzeme (ode,marshall,sika gibi) kullanarak 1000 m2 ve üstü için 16$/m2 mertebelerindedir. evinizde yoğuşma,küflenme,ısınamama gibi sorunlarınız varsa mantolama yapan ciddi bir firma ile görüşmeniz tavsiye edilir.
  • türkiyede nedendir bilinmez inatla ekstrude polistren (bkz: xps) kullanılarak yapılan, ekspande polistren (bkz: eps) ile cillop gibi hemde çok daha ucuza ve sağlıklı yapılabilecekken bilgisizliğimizden paraları gömdüğümüz ısı yalıtım sistemi.
  • temele yapilan mantolama islemine ayrica bohcalamak da denir..birde olurda gerekirse diye; ingilizcesi enveloping'dir.
  • bu işlem sonucunda, evin içinde yaz sıcağında manto ile dolaşıyormuş gibi terliyorsunuz. kışın sıcaklığı içeride tutuyor olabilir ama yazın da sıcaklığı içerde tutuyor ve pişmenize neden oluyor.
  • iki gündür doğalgaz yakmadan evde şortla gezinebilmemin sebebidir. ayrıca adam gibi yapılırsa yaz günlerinde de evi serin tutar. öyle de muhteşem bir şeydir.
  • sabah hayvani bir matkap sesiyle sıçrayarak uyanmanıza ve tüm günü beyninizi oyan bu matkap sesiyle geçirmenize sebep olan işlem. pencerenin önünde sürekli dolanan ustalar ayrı bir konu. ne kadar sürecek bu çile onu merak ediyorum ve zaman zaman pencereye çıkıp evin yanına inşa edilen iskeleyi itmeyi hayal ediyorum. yeter ulan! hayır ne olacak bu işkencenin sonunda onu anlamadım. yazın serin kışın sıcak bir ev mi? verilen vaat bu ise eğer, eskimo efsanesi o! gerçekte yok öyle bir şey!
  • kışın yaklaşması ile birlikte istanbulda yaşanan yeni furya...
    haftaiçi iş yermin çevresindeki binalara yapıldığı
    haftasonuda karşımızdaki binaya yapıldığığ için
    günlerdir kafamın içinden matkap ve çekiç sesi eksik olmamaktadır...
    ara vermişlerdi şimdi yine başladı,
    sıçtınız ulan haftasonumun içine....
  • kesinlikle ama kesinlikle yapiustasi.com'un illustre ettiği gibi bir şey değildir.

    (bkz: http://www.yapiustasi.com.tr/…2008/01/resim_225.jpg)

    edit: utanıp kaldırdılar heralde, http://oi47.tinypic.com/2hekkmw.jpg
  • kısa süreliğine de olsa inşaat aşamasında binaları lila renkli benekli milka ineğine çeviren hede.
  • dış cephe ısı yalıtım sistemleri.

    doğru bi şekilde uygulandığında %40 enerji tasarrufu sağladığı da unutulmamalıdır.

    ayrıca; mantolama uygulanan bir binanın bir daha korozyon problemi yaşamayacağını,yaşının sabitleneceğini ve mantolamanın bina ömrü kadar hizmet verebileceğini unutmayalım. onu sevelim,sayalım, yaptıralım.
hesabın var mı? giriş yap