*

  • online platform oyunu gibi bir şey. en son warriror şehrinde ekranı dolduran en az 100 oyuncu gördüm. hepsi mini game oynamaya çalışıyordu. yuh dedim.

    arada girip stress atmaya yarıyor.
  • ilk bölümlerde şirin canavarların, türlü türlü giysilerle kahramanınızı giydirebilme özelliğinin olduğu adeta kızlar için yaratılmış bir oyun. sevimli canavarları öldürmek için illa yanına yaklaşmanıza gerek bile yoktur, magician veya thief karkaterlerinden birini seçerseniz canavarı gördüğünüz yerden öldürebilirsiniz. delikanlı erkekler tabiki warrior'ı seçip yiğitçe savaşmaktadır, amma velakin sihir icad edildi mertlik bozuldu demeden de oynanmıyor.
  • lvl 60 dan sonra bir warrior için çekilmez olan oyun çünkü efenim kaşınıza çıkan her yaratık artık büyü atıyordur, tükürüyordur bilumum uzaktan yapılabilecek her türlü pisliği yapıyordur bu sebeple siz onların yanına gidene kadar canınızı çok yakarlar. oyunda en kısa sürede ve en az maliyetle canavar öldürmek hasıl olduğu için saatlerinizi level atlamak yerine daha hayırlı işlerde harcayabilirsiniz.
  • icerisinde pvp olmayan, tatli grafikleri, super mario gibi oynanan bir mmo.

    http://www.mapleglobal.com/
  • baslarda meraklisina eglenceli ve sevimli gelen ama rutin gidisatindan dolayi bir sure sonra bayginlik veren bi mmorpg. bir ara surekli oynuyordum (khaini serverinda), hala da canim istedikce oynamaktayim.

    - ps2 oynamiyo musun artik?
    - yok ya pek oynamiyorum oyle duruyo orda..
    - ulan gene maple oynuyosun dimi? o kadar guzelim oyun dururken sen git cuceleri birbirine findik attir olacak is mi!

    bu da bi arkadasin beni pek bir gulduren maple yorumu.
  • uzunca bir süre ara verdikten sonra, eski warrior karakterimin şifresini unuttugum için yeniden magician olarak başladığım online platform oyunu. arada bir açıp hoplayıp zıplamak oldukça keyif verebiliyor insana.
  • boss olarak domates çıkaran ve yaklaşık elli oyuncunun birleşip ekranı kaplayan devasa bir domatese saldırdığı kafa dağıtmalık online oyun. lakin domates tek boss olmayıp çok şirin, çok tatlı bosslara ve yaratıklara karşı maple dünyasını korumak oyunun yegane görevidir.
  • uzunca bir aradan sonra yeni bir server, yeni bir baslangic parolasiyla archer olarak basladigim ilginc oyun. isin komik yani oyunu oynayanlarin hepsi cocuk diyebilirim. arada bir iki tane cikiyo benim gibi insanlar da seviniyorum.
  • ilk başlarda zevkli gelse de zamanla level atlamak için aynı şeyleri sürekli tekrar eder, sıkılırsınız. level atlayınca da pek bir şey olmuyor. bir çok zaman sadece aptal party questleri günlerce tekrar ederek exp alırsınız -çünkü kolay yoldur-. bir kaç ay ara verip sonra oynanınca eğlenceli gelebilir.

    aynı zamanda online oyunlar arasında en acımasız sosyal ortama sahiptir.
  • (bkz: mesos plox)
hesabın var mı? giriş yap