• iç güveysinden yağlıca bir çörektir. cd büyüklüğünde olur. yalnız dvd'den bile kalın olur. takribi dört-beş dvd yi üst üste koyun(*), öyle bir kalınlık yani.

    sonra üzerinde böyle cizgili çekiller olur. biz de home-made formunda üretirken üstüne yazılar felan yazıyorduk da teamüllerde yazı yazmak yoktur. böyle çizgiler çizersiniz birbirini kesen. baklava gibi bi görüntü verir üstü. öyle yerleşmiş bir desendir yani. lezzetine, yiyimine bir etkisi yoktur.

    çayla güzel giden bir nimettir. ayranla da götürebilirsiniz. ama yalnız başına (çıkla) yemeye çalıştığınızda boğazınıza durabilir.

    biraz sert olur. ufalanır, sofraya veya ayakta yiyen durumundaysak kopan partiküller yere dökülebilir. dikkatli olmak lazımdır.

    sonra bir de fazla tüketilmesi engine'in işleyişinde bir takım geçici istikrarsızlıklara sebebiyet verebilir.

    nereden bulunabilir... açıkçası istanbul'da var mı bilmiyorum. ama maraş'ta terminalde, şurda burda poşetlenmiş ve onlu şekilde satıldığını görmüştüm.

    bir de üzerine pekmez dökülen orijinal bir çörek vardır ki onu maraş çöreği olarak adlandırmak doğru mu tereddütteyim...

    (*): bazı arkadaşlar dvd leri üst üste koyarken çizdirmişler. aman siz dikkat edin.
  • tatli ve tuzlu olmak üzere yalnizca iki cesidinden nasibini alabilmis biri olarak, memleketten her gelene potansiyel cörek misafirperverligiyle yaklasitigimi söylemem gerek. cünkü cocukluktan kalma bir keyiftir cörek ve yetiskin gibi davranmanin alemi yoktur. bilhassa tuzlu olani özel muameleyi hakeder. annenin yapmis oldugu visne receli, cizgiler alta gelecek sekilde üzerine itinayla sürülür. parmaklar batmazsa olmaz; cünkü maras cöregi deneyim tanimaz.
  • sanirim yeryuzundeki en lezzetli corek bu. 1 kilo una yarim kilo tereyag atmalarinin bir nedeni de bu sanirim.
  • geçmiş dönemlerde ramazan bayramları için fırınlarda yapılan(hatta o dönem kahramanmaraş'ta ramazan bayramına "çörek bayramı" da denmekteydi) içerisinde bolca yağ bulunan, kıtır ve yumuşak formlu iki farklı türünün yanında günümüzde şekerli, tahinli, çikolatalı, biberli, üzümlü gibi bir çok çeşidi de yapılmakta olan yiyecek.

    lezzetavcilari.com maraş çöreği
  • aşkım, bitanem, tapılası nesne.

    harika bir şey ama midemi mahvediyor bazen, yanmaya sebep oluyor ama bu aşkımla vuslata asla engel olamaz tabii. paşalar gibi yerim midemi de sikerim.
hesabın var mı? giriş yap