• usta fotoğrafçı,biz onu 1970 yıllarından kalma siyasi dergi,gazetelerden hatırladığımız gibi sembolikleştiğinden,savaş zamanlarında kullanılan ünlü fotosuyla da hatırlarız.hani şu silahı üstüne yönlendirmiş askerlere çiçek uzatan genç kız.
  • bi de pekin diye bi fotografi vardir benim pek sevdigim : bi sokak kapisinin arkasindan sokaktaki insanlari cekmis ama kapinin her caminin önünde baska biri var.. en bilinen fotograflarindan biri de eyfeli boyayan adamdir, hos bi fotoraf o da..
  • "bizler makinenin ardındaki makineler değiliz. fotoğrafı çekmeden önce düşünürüz, fotoğrafı çekerken düşünürüz-az da olsa-, dolayısıyla sonrasında da düşünmeliyiz!"
  • "fotograf sanati dunyayi degistiremez ancak dunyayi gosterebilir"
  • (bkz: marc ribot)
  • sehirlerin sehrini fotograflamis ve "istanbul" adli fotograf albumunu cikarmis fransiz fotografci. en unlu fotografi icin: http://plante.paul.free.fr/…photogr_fr_r/riboud.htm
  • 1955 te bir türkiye turu atmış, işçi fotografları ünlü fotografçı. özellikle haliçte balıkçı gemilerini seyreden yamalı ceketli cocuk fotografı sevilmeyecek gibi değildir.
  • http://www.marcriboud.com/marcriboud/accueil.html adresinde çalışmaları görülebilen ülkemizi dahi es geçmemiş saygı duyulabilesi fotoğrafçı
  • 1923 lyon doğumlu olan fransız sanatçının asıl mesleği mühendisliktir. "kendisine silah çevrilmiş halde askere çiçek uzatan kız" karesiyle hiç şüphesiz ki çoğumuzun aklına kazınmış olan sanatçının bir diğer çok bilinen karesi (parisle ilgili takvimlerin neredeyse hepsinde görebileceğiniz) eiffel i boyayan adam dır.marc rinound özellikle doğuya dair raporları ile tanınmaktadır, yapmış olduğu bu raporlar; çin’in üç engeli (1966), kuzey vietnam’ın yüzü (1970), çin görüntüleri (1981) ve çin’de (1996). fotoğrafları, life, national geographic, paris-match, stern gibi dergilerde yayınlanmıştır.
    son dönemlerde siyah beyaz ağırlıklı çekimler yapan sanatçının bir de türkiye üzerine çalışması olmuştur.
    " fotoğraf inandırıcı olmaya uğraşmamalıdır. o dünyayı değiştiremez, dünyaya gösterebilir, özellikle de değiştiği zamanlarda." diyen sanatçı 1960lar da kamboçya, afrika, kuzey ve güney vietnam da ki yaşamı ve insanları görüntülemiştir. çalışmalarında görülmeden görmeyi amaçlayan marc ribound çin de çekmiş olduğu fotoğraflar sayesinde kuzey vietnam'a girebilen tek fotoğrafçı olmuştur.
    buradan `http://www.hackelbury.co.uk/…boud/riboud_pic01.html` sanatçının hackel bury deki galerisine ulaşabilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap