• bir galatasaraylı olarak merak ettiğim durumdur. sonuçta tuttuğum takım ve vatandaşı olduğum ülkenin milli takımı arasında bir maç yapılmış ve ben her iki takımın da performanslarını görmek istiyorum ancak medyadaki çeşitli iddialar neticesinde durum bir hazırlık maçının ötesine geçmiş durumda.

    teknik ekip ve özellikle halil dervişoğlu net ifadelerle konuyu yalanladılar. ben halil'in beyanına inanıyorum, kendisinin dediğini gibi "her maçta yaşanabilecek olaylar" olduğunu tahmin ediyorum. ancak insanların da aklında çeşitli şüpheler kalmış durumda ve şeffaflık açısından hazırlık maçının ve pek tabi ikili arasındaki olayın görüntülerinin yayınlanması gerekiyor.

    olaya tuttuğum takım, beğendiğim futbolcu -ki geldiğinden beri çok beğenirim marcao'yu- bakmaktan ziyade, şeffaflık özelinde bakıyorum. he varsa bir tokat olayı üstünün örtülmemesi gerekiyor. hem ülkedeki torpil, adam kayırma olaylarına kızıp hem de böyle bir duruma destek olmamamız gerekiyor.

    tokat denilince herkesin aklına osmanlı tokatı geliyor ama belki koluna, belki omzuna attı. belki de şiddetsiz bir temas oldu. yani görüntüleri görmeden konuşmak tamamen afaki. jailson'un belhanda'ya attığı gibi mi, belhanda'nın deniz türüç'e yaptığı gibi mi yoksa feghouli'nin geçen sene trabzonspor maçındaki gibi bir anlık refleks gibi mi?

    neyse başlık konusuna dönersek, maç özet görüntülerinin yayınlanma sorumluluğunun kimde olduğunu bilmiyorum. belki tff belki de galatasaray'a aittir. ama artık maçın yayınlanmasının ve konunun sebeplerinin tartışılmasının vakti gelmiştir bence.

    edit: sırf birkaç satılık kalem istedi ve ben onların etkisinde kaldığım için veya "tokat olayı yoktur, marcao suçsuzdur" demek için özetin yayınlanmasını istediğimi sananlar(!) olmuş. hayır tamamen konunun açıklığa kavuşturulmasıdır maksadım. lan beyni kafasının içinde olmayan güya galatasaray taraftarı birisi de "suçsuzluğumu kanıtlamak için bla bla yayınlamak zorunda değiliz, iddia eden ispatlasın. altı üstü bir hazırlık maçı nesini merak edeceğim amk." diye buyurmuş. mesele zaten iddiayı ispatlamak ispatlamamak değil, 20 milyon taraftarı 80 milyon vatandaşı olan takımların maçı. yarın real madrid ile hazırlık maçı yapınca da mı böyle mantıksız şekilde "zoton hozorlok moço" diye salyanı akıtacaksın meraktayım doğrusu. ha antrenman maçı olur, paf takımınla maç yaparsın kulüp açıklamaz onu anlarım ama hazırlık maçını yayınlamamak bana mantıklı gelmiyor. eminim önümüzdeki günlerde yayınlanacaktır bu maçın özet görüntüleri.
  • öyle bir olay yaşanmamış olsaydı görüntüler 3 dakika sonra çoktan eşzamanlı ulusal medyada servis edilmişti.

    nerede galatasaray'ın adı geçiyorsa orada şaibeye rastlamamız tesadüf değildir.
  • bu işin çözümü küfretmek, rakip takım taraftarıan farklı lakaplar takmak değildir. haklılığından eminsen görüntüler yayınlanır, herkes çenesini kapatır. kendi adıma konuşuyorum, yapmadığım bir şeyle suçlansam suçsuzluğumu kanıtlamak için olayın görüntülerinin yayınlanmasını isterim, yayınlansın ki kimse ağzını açamasın, bu kadar basit. hayır amacınız diğer takım taraftarlarına düşmanlıksa bile yayınlanması işinize gelir "alın işte, iftiracısınız" diye koz geçer elinize.
  • ulan ya muhabbete bak :birileri beni suçluyor ben suçsuzluğumu kanıtlamak zorundayım he mi. vay amk mantığa gel. kim suçluyorsa o kanıtlar. ben niye kanıtlıyorum amk. var mı öyle bir şey. özellikle fenerbahçe cephesinden bu iş sulandırılıyor. futbolcunun, teknik adamın açıklaması var kardeşim daha ne açıklaması bekliyorsun.?

    ayrıca altı üstü bir hazırlık maçı nesini merak edeceğim amk. ve evet özellikle rakip takım ve satılık kalemleri bu işi abartıyorsa dilinden düşürmüyorsa bu işte bir iş var. sen onların neden gazına geliyorsun.?
  • koskoca hazırlık maçının görüntüleri hala ortaya çıkmamış. yani bu maçı ne gs tarafı, ne de milli takım tarafı analiz etmek için çekmemiş. bir insan buna inanacak kadar aptal olabilir mi?

    çıkar özeti, herkes göt olsun. neden çıkaramıyorsun?

    fatih terim'in nasıl bir karakter olduğunu, nasıl tiplerle muhattap olduğunu herkes biliyor. bu yüzden halil'in yaptığı açıklama zerre ilgilendirmiyor.

    çık adam gibi yayınla, bizde göt olalım. ama belli ki yalan söylüyorsunuz, millete de yalan söyletiyorsunuz.
  • kendi tuttuğu takımın bir başka taraftarına küfür etmek neyin kafası.olm iyice orta doğuya çevirdiniz burayı.
  • tff tarafından konuşma yasağı getirilen konunun görüntülerinin yayınlanmamasıdır.

    hayır bir de çıkmış gs'li eleman gs olursa şaibe olmaz diyor, ya o zaman hesabınızdan neden 70. dakika olmasına rağmen maç iptal edildi, yarıda kesildi demek yerine 0-0 sona erdi diye duyurdunuz?

    neden ft marcao'yu oyundan almak istedi hemen?

    neden tff konuşma yasağı getirdi?

    neden şaibe yok videoları yayınlamıyorsunuz aha bakın diye?

    zımba olayında fenerbahçe bütün videoları yayınlamadı mı kan yok diye? siz de yayınlayın hadi.

    bu işler uefa'ya fenerbahçe ceza alsın diye en üst düzeyde propaganda yapmak gibi işte, sizden sorulur, lütfi arıboğan'ın çocukları sizi.
  • galatasaray bu hafta puan kaybederse it sürüsü havlamayı keser.
  • türkiye'de yaygın gazetecilik örneği elde delil ,görüntü olmadan ve adı bilinmeyen bir kaynaktan duyulduğu iddia edilerek yapılan sahibinin isteğine uygun gazetecilik ile dolu.

    normal şartlarda bu haberi yapan veya dogru olduğunu iddia edenlerin ortaya görüntü koyması gerekirken suçlama yapilan taraftan bu suçlamanın yanlış olduğunu ispatlamasını beklemek yeni türkiye gerçeği.
  • fenerlilerin olur olmadık şeylerden medet umması
hesabın var mı? giriş yap