• anladığım kadarıyla;

    --- spoiler ---

    bir ev 3 farklı dönem, 3 farklı aile, bir hayalet çocuk bişeyler bişeyler.

    --- spoiler ---

    4 bölüm itibariyle durum böyle sanki biraz daha hızlansa güzel olacak gibi dizi.
  • --- spoiler ---

    bu ğadar mı diye saydıracakken tam, bölümlü olduğunu öğrendiğim film. ilk bölümü bir saat kadar. klasik ölü çocuklu, evi terk etmeyen hayaletli bir öyküsü var. üç farklı zamanda aynı evde yaşayan üç aile, biri gitmiş diğeri yerleşmiş biçiminde. birinci ailenin kızı alice altı yedi yaşlarında ölüyor. gölde boğulduğu zannediliyor. anne, baba perişan, birbirinden uzaklaşmış vs. evde babanne ve dede de var. bunların (ilk bölümde ne şekilde olduğu anlaşılmayan bir şekilde ) evden ayrılmasıyla iki çocuklu bir aile yaşamaya başlıyor aynı evde. iki çocuktan küçüğü kız, alice'i görüyor veya hissediyor (tövbe est), hayali arkadaşa yoruluyor bu durum. aile tedirgin, evde doğaüstü olaylar da oluyor: musluğun zırt diye açılması, yavru kedinin ölmesi vs.
    üçüncü aile de karı koca ve doğmamış bebek. kadın hamile, eşinin küçüklüğü marchlands'te geçmiş. şehrin karmaşasından kaçma amaçlı evi almışlar galiba. bir ara ilaç aldığı benzin istasyonumsu yerdeki çalışanın ikinci ailenin oğlu olduğunu görüyoruz, ev hakkında üçüncü ailedeki hamile kadınla az konuşuyor, eşin beni tanır vs, diyor. deli mi ne o evi niye almış izlenimi veriyor.

    şimdilik bu kadar. alice'in babasının bir sırrı var gibi geldi bana. göriciz.

    ek: tv'de görüp film zannedip zınk diye bitince yaptığım hummalı(!) araştımalar sonucu kırk beşer dakikalık beş bölümden oluştuğunu öğrendiğim dizimsi.

    güzel ama kalan dört bölümü de izledim. alice'in babası paul temiz çıktı. son bölümde her şey açığa çıkıyor (doğal olarak). ilk ailedeki dede olacak adamın zinasına şahit olan alice ormana kaçıyor ve göle düşüyor, zina yaptığı kadın ölmüş işçisinin eşi, işitme engelli bir kızı var. askor'daki or, o kız. neyse son aile de ruth'u yani ilk alice'in annesini eve bakıcı olarak alıyorlar. doğan bebeciğe alice ismini veriyorlar vs. ikinci ailenin bütün üyeleri zamanla alice'i görüyorlar. ben bile görecek gibi oluyorum şu an, arkadan pöh diyecek gibi. yaşlı ruth o.r ile konuşup gerçeği öğreniyor.

    olaylar olaylar yani. filmde kadın erkek çoluk çocuk herkes çok güzel, çok estetik bu arada, seçmece.

    --- spoiler -
  • devamı için:
    (bkz: lightfields)
  • bu dizide temayı ve işlenişi çok beğendim dönemler arası geçişler gayet iyi olayları bağdaştırma falan da tamam ama kızın ölüm şeklinin sır gibi son bölüme saklanması beni çok heyecanlandırmıştı çok esrarengiz bir ölüm ya da şaşırtıcı bir cinayet beklentisi oluştu. ama öyle değildi sadece tamamen söylenmemiş gerçekler vardı ve bu gerçekler söylenseydi de pek bir değişiklik olmayacaktı. sonunu tatmin edici bulmadım bunun haricinde izlenebilecek bir dizi.
  • 2011 yapımı ingiliz mini dizisi. alice adındaki küçük bir kızın hayaletinden kurtulamayan 1968, 1987 ve günümüzde yaşayan üç aileyi anlatıyor. beklentisiz seyredin.
  • hakkında uzun uzun yazmaya gerek yok.

    huzursuz ruh sendromu * içeren 2011 yapımı, 5 bölümlük, nasıl öldüm ah bir bilsen temalı mini dizi.
hesabın var mı? giriş yap