• nisan'da dünya sıralamasında 160 numara iken, sene sonuna kadar geçen sürede bir challenger turnuvası kazandı, birinde final oynadı ve birkaç kez yarı final oynadı; dünya sıralamasında ilk 90'ın içine girdi
  • budapeste'de şampiyon olarak kariyerinin zirvesine yükselen tenisçi... roland garros 2018'de de copil ve trungelliti karşısında galip geldi, üçüncü tur oynayacak.
  • bugun roland garros 2018 ceyrek final macinda novak djokovic'e sahayi dar etmekle mesgul, oyununda bircok buyuk tenisciden izler gorulebilen isvicre cakisi gibi bir adam. bu zamana kadar grand slam maci kazanamamis olmasi son derece ilginc bir durum ama 2018 onun patlama yaptigi yil olacak belli ki. sadece bir kez izlemekle yorum yapmak ne kadar dogru bilemiyorum ama federer reyizin veliahti olabilecek potansiyelde bir oyuncu sanki.

    ama net olan bir sey var: buralar cok degerlenir.

    edit: ıflah olmaz djokovic antipatimin etkisiyle erken gaza geldim, tamam vurmayin.

    butun sorularimin yanitini aldim kendisinden. bircok akdenizli sporcu gibi bu arkadasin da ciddi mental sorunlari var, bu cok net. 3. setin basinda verdigi oyunda raketi firlatti, seyirci yuhaladi ve adam bitti resmen. ya da "aha kazaniyorum lan, noluyo lan!?!?" diye kendi kendini strese soktu. sebep ne olursa olsun mental zayiflik var belli ki. ancak 4. setin sonunda kendine gelebildi arkadas.

    ancak bu durum, adamin tekniginin kotu oldugu anlamina gelmemeli. djokovic gibi bir deve karsi bu oyunu oynamak her babayigidin harci degil.

    "potansiyel" lafini kullanmistim, bazilari kendisini federer ilan ettigim gibi sanrilara kapilmis bundan yola cikarak. hatta 2 set beklemem onerilmis, bekledim ve adamin djokovic'i tokatladigini da gordum. hala cok yuksek potansiyeli oldugunun arkasindayim, yeter ki mental yonden kendini gelistirsin.

    gelistirsin ya da gelistirmesin, son yillardaki en keyifli tenis maclarindan birini bize izletmesi bile tesekkur sebebidir.

    edit 2: oha, "grand slam kazanamamasi ilginc" yazmisim "grand slam maci kazanamamis olmasi" olacakti o, duzeltildi.

    1 yil sonra gelen edit: bir insanin bu kadar potansiyeli olup da bunu kullanamamasi hakikaten acaip sinirlendiriyor beni. mental anlamda boylesi cöp bir adamsan ocak disisin marco efendi!
  • hahaha. 2 sette adamı federer ilan etmişler halbuki 2 set daha bekleseler gerçeği göreceklerdi. yalnız acayip kısa top atıyor takdir ettim şikeciyi.

    maçı izlemeyi bırakmıştım. yarı finale çıkmış nasıl yaptıysa. neyse thiem macını da izleyip adam akıllı bir değerlendirme yapmak şart oldu artık.

    thiem macı sonrası; maçtan çok zor düşüyor. özellikle toprakta bu bir avantaj. diğer numarasını da yukarda yazmıştım zaten. ortalamanın üstü bir toprak kort oyuncusu olabilir.

    federer’in, nadal’ın hatta hiç sevmem ama djokovic’in filan adini diğer tenisçilerle ayni cümlede kurarken daha dikkatli olun.
  • 2018 roland garros’da djokovic’i muthis bir oyun ile eleyen italyan tenisci. turnuvanin maci olmaya aday mukemmel tenis performansiydi. djokovic icin uzuldum ama cecchinato hak etti. 40 yildir grand slam goren ilk italyan oldu.
  • an itibariyle çok güzel bir tiebreaker sonucunda djoko'yu eleyip thiem'in ardından ikinci yarı finalist oldu fransa açık'ta. çok güzeldi maçın son anları.
  • (bkz: roland garros 2018)'de çeyrek finalde (bkz: novak djokovic)'i eleyerek yarı finale kalmış italyan tenisçi.

    aylar sonra gelen edit: elemeseydi büyük ihtimal novak, (bkz: wimbledon) ve (bkz: us open)'ın yanında 2018 yılında (bkz: rolland garros)'u da kazanmış olabilirdi.
  • özellikle cokoviç karşısında maçı kopardığı 4. set tie break oyunu başta olmak üzere ortaya koyduğu keyifli ve dirençli oyun ile 2018 roland garros'ta yarı finale çıkmış olsa da yarı finaldeki rakibi dominic thiem karşısında fazla bir şansı olmadığını düşündüğüm italyan tenisçi. zira thiem toprak kortta nadal'ı dahi zorlayacak kapasitede bir tenisçi.
  • adam 26 yasina gelmis, cogu grand slamde birinci tura bile gelmeyi becerememis ne federeri allah askina..
  • en büyük başarısını roland garros 2018'de gösteren tenisçidir. diğer turnuvalarda ilk turu dahi geçemezken, bu turnuvada yarı finale çıkmıştır. roland garros her daim sürprizlere gebe bir turnuva.
hesabın var mı? giriş yap