• bu hatun cok iyi yaziyor, oyle boyle degil. benim kendisini okumaya baslamam hafiften bilimkurgumsu hikayeler yazdigi icin oldu ama simdi alisverise cikarken yazdigi listeyi bulsam okurum. birisinin margaret atwood okudugunu, sevdigini ogrenirsem 'aha bak muhabbet edilebilecek akilli biri cikti' diye seviniyorum. allah muhafaza birgun ya bir romanini film yapacaklar cok tutacak ya da daha kotusu nobel verecekler onune gelen okumasa bile "ay margiret cok guzel yaziyor" demeye baslayacak.

    entelektuel elitistligimi de yaptigima gore fulari cikarip yatayim saat gec olmus. maddaddam uclemesi pek guzel tamamlandi son kitapla beraber, fularli fularsiz herkese tavsiye ederim.
  • nobel, hemşerisi ve arkadaşı alice munro'ya verilirken isveç kraliyet bilimler akademisi jürisinin aklından neler geçiyordu bilemiyorum, yazar kıyaslamak da hoş bir şey değil ama kendisi nobeli çoktan haketti.
  • "the female body" yazısı şöyle biten yazar: "catch it. put it in a pumpkin, in a high tower, in a compound, in a chamber, in a house, in a room. quick, stick a leash on it, a lock, a chain, some pain, settle it down, so it can never get away from you again."
  • başka dünyalar - bilimkurgu ve hayal gücü - adlı kurgu-dışı kitabı ile bilimkurgunun ucuz edebiyat olarak görüldüğü zamanlardan gelme tanışıklığından başlayıp, kıısa kitap eleştirileri üzerinden üstopya kavramı üzerine irdelemelerine yer vermiştir. tabi kitapta ki beş kısa öykü de cabası.
  • "we were the people who were not in the papers. we lived in the blank white spaces at the edges of print. ıt gave us more freedom. we lived in the gaps between the stories." demiştir.
  • kitaplarini okumak icin buyuk istek duymama ragmen (turkce veya ingilizce) kitaplarina bi turlu ulasamadigim yazar.

    kitaplarinin arayisinda damizlik kizin oykusu deyince gulen kitapci dahi gordum.

    edit: doğan kitap sağolsun demek istemezdim ama doğan kitap sağolsun.
  • türkçe'ye "damızlık kızın öyküsü" olarak çevrilen the handmaid's tale isimli romanı için.
  • uzun süredir baskısı tükenmiş olan, zamanında alfa yayınları tarafından basılmış the handmaid's tale (damızlık kızın öyküsü) ve oğlak yayınları tarafından basılmış the blind assassin (kör suikastçi) isimli kitapları doğan kitap tarafından yeniden basılmıştır.

    bunu diğer iki kitabı alias grace (nam-ı diğer grace) ve oryx and crake (antilop ve flurya) kitaplarının da yeniden basılacağının müjdesi olarak alıyoruz.
  • ''daha az kahramanca olmasına karşın bir adamı sevmek, bir yarı-tanrıyı sevmekten daha zordu.'' satırlarının yazarı.*
  • son günlerde epey popüler olan ve büyük başarı kazanan ünlü romanı the handmaid's tale'den uyarlanan diziden sonra şimdi de alias grace isimli kitabı tv dizisi olarak çekilmekte. heyecanla bekliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap