• basrolde quinceanera, marimar, maria mercedes dizilerinden de tanidigimiz thalia mirando'nun oynadigi, atv'de yayinlanan, reklam araliginda icine 856532498361 tane reklam alan ve turk ev hanimlarinin gercek otesi bir ilgi ile izledikleri mexickou dizisi.
  • (bkz: thalia)
  • olayların süper hızlı geliştiği,yaklaşık 10 günde 15 yılın geçtiği,bunun için erkek oyuncuları yaşlandırmakta bıyık,bayan oyuncuları yaşlandırmakta toplu saçlar kullanılan harika dizi..hasta ruhlar..kenar mahalleli maria
    (bario değilde barrio imiş doğrusu)
  • atv de yayınlanan,thalianın oynadığı ve her bölümünde kopartan pembe dizi..
  • atv'nin rosalinda'dan sonraki yeni meksika pembe dizisi. başrolde thaila oynuyor. dizinin konusu şudur:

    marria, çöplüklerde yaşayan genç bir kızdır. (15 yaş) çöp satarak para kazanmaktadır. bir gün zengin bir aile bunu evlatlık olarak alırlar. evin genç oğlu ile sevgili olup evlenirler.

    dizide şu an o genç kız 40 yaşına gelmiş bulunuyor, bu 25 yıl içinde ne meksika'da ne de insanların üzerlerinde değişiklik bulunmaması çok ilgi çekici.

    izlenmeye değmeyen bir dizi.
  • şarkıcı thalia'nın gayet klasik bir şekilde fakir ama gururlu kızdan zengin hanımefendiye dönüştüğü pygmalion dizilerinin en ünlüleri "maria üçlemesi"nin, içerdiği bütün klişeleri haricinde, çekildiği dönemde (1996) henüz 20 yaşında bir genç kız olan itati cantoral'in insanüstü bir performansla canlandırdığı ve brezilya dizileri tarihine gelmiş geçmiş en unutulmaz kötü kadın karakteri olarak geçmiş soraya montenegro'nun başrolünde olduğu kültleşmiş sahnesi maldita lisiada ile hatırlanan (nasıl unutulur ki zaten bu kadar ruh hastası bir sahne) 3. ve sonuncu maria bölümü. söz konusu sahne brezilya/meksika dizileri tarihinde o kadar efsaneleşmiş bir sahnedir ki youtube'da sayısız parodileri hazırlanıp paylaşılmış, facebook fan sayfaları açılmış, hatta internette adına özel siteler bile tasarlanmıştır *. aynı şekilde dizinin kötü kadını soraya montenegro için de. hiçbir şeyiyle olmasa bile sırf bu kadın sayesinde unutulmazlar arasında yer etmiş bir dizidir. türkiye'de 90'lı yılların sonunda marimar 2 adıyla star'da, 2000'lerin başında ise maria barrio adıyla atv'de birden fazla kere yayınlanmıştır, her defasında reyting rekorlarını altüst etmiştir. soraya'yı canlandıran itati cantoral kadar, kendisini türkiye dublajında seslendiren hanımefendi de efsanevi bir iş çıkarmıştır, türk dublaj tarihinin tahminen en başarılı işlerinden biridir.

    söz konusu kült sahnenin orijinali ve -bence- en başarılı iki adet parodisinin linki izlemek isteyenler için aşağıda. çok daha fazlasını ise ilgilenenler internetten bulabilir * (bu arada ispanyolca bilen birileri 'maldita lisiada' ne demektir özel mesajla bildirirse çok makbule geçer * )

    edit : efendim 'maldita lisiada' söz öbeği 'kahrolası özürlü' anlamına gelmekteymiş.

    http://www.youtube.com/watch?v=aa_c77wzpfm

    parodiler :

    http://www.youtube.com/…njshuklpxhs&feature=related

    http://www.youtube.com/…_ypampzkcfy&feature=related
  • şarkıcı ve oyuncu thalia'nın dizinin jeneriğinde kullanılan aynı isimli şarkısının full versiyonunun sözleriyle birlikte bir nevi 4 dakikalık bir özeti hazırlanmış kült dizi. 90'lardan bir tatlı huzur almak isteyenlere gelsin :

    http://www.youtube.com/…ayer_embedded&v=cuved9guu1a
  • bu dizide soraya montenegro denen karakter zamanında bizim maria'nın kocasıyla ilişki yaşamıştı, sonradan da bunların birlikte olmasını, mutluluğunu çekemeyip çocuklarıyla ilişki yaşıyordu. o çocuk da saf salak bişeydi, gönlünü buna kaptırıyordu, annesiyle babasının gerçeği ona anlatması üzerine bile akıllanmayıp bizleri bayağı gıcık etmişti. bir de bu soraya'nın yanında kalan sakat bir kızcağız vardı ama onun dizideki rolünü pek hatırlamıyorum. thalia hatrına kendini izletilebilir kılan dizilerdendi biz portakalda vitaminkene.

    diğerleri için:

    (bkz: marimar)
    (bkz: maria mercedes)
    (bkz: rosalinda)
  • http://www.youtube.com/watch?v=8i93-lar1xq
    dizinin ispanyolca parodisi. ispanyolca bilseydim daha çok gülerdim herhalde
hesabın var mı? giriş yap