• yüzölçümü 1.610.000 kilometre kare olan, güney kutbu’ndan başlayarak antarktik sahil şeridine kadar uzanan bir terra nullius.
    1928-1941 yılları arasında düzenlenen seferlerle amiral richard e. byrd tarafından keşfedilmiş ve adını amiralin karısı marie'den almıştır.

    uzaklığı ve yaşama elverişsizliğinden ötürü hiçbir ülke tarafından istenmemiş.* bölgede varlığını sürdüren tek şey bir abd üssü.

    kaynak
  • antarktika'da ülkemizin yüz ölçümünün iki katı kadar olan sahipsiz bir bölgedir.
    ben haşmetlilerimizin yerinde olsam hemen bu yerde hak iddia ederdim. çok önemli çünkü.. valla bak.

    " türkiye bir cihan devletidir. geçmişte öyleydi bundan sonra da öyle olacak. hiç şüpheniz olmasın..

    bakınız dünya'nın öbür ucunda antartikadaki "marie bird ülkesini" allahın izniyyle istiyoruz. birleşmiş milletlere de söyledik, yargıya da söyledik.

    ecdadımız nasıl amerika'yı kolombtan yüzlerce yıl önce keşfettiyse, kübanın havanasında ezan seslerimiz yükseldiyse taa antartika'da ezan seslerini duyurmak da bizim boynumuzun borcudur.

    antartika yavuz sultan selim camii'nin ihalesini bu pazartesi yapıyoruz inşaallah."

    öyle mari bird ird falan olmaz.. tarihimize yakışacak bir isimle adını değiştirmeli, ücretsiz olarak okullarda verilen coğrafya atlaslarına şimdiden o bölgenin ismi yazılmalı iri puntolarla.. ayrıca antartika haritası hep garibandır. atlasın son sayfasının sağ alt köşesine ufacık resmini koyarlar. olmaz. hemen türkiye fiziki'den sonra koyacaksın.. söz konusu camiye eğer imam bulamazlarsa da benim adayım belli.. camide içki içmediler diyen o hoca iyi gider. hem gönlünü almış olurlar, aradaki buzlar erir.. yersen..
  • dünya üzerinde hiçbir ülkeye ait olmayan toprak parçasıdır.
  • john d. rockefeller platosu da buradadır. amiral richard e. byrd keşfettiği bölgeye eşinin, platoya da sponsorunun adını vermiştir. **
    ayrıyeten (bkz: karaali kayalıkları)
    (bkz: atok karaali)
  • kesin bir yerlerinde türk bakkal vardır
  • hazır kimse buraya sahip çıkmamışken, türkiye olarak burayı kendimize bağlamalıyız denilen kutsal topraklar.
  • (bkz: #91745343)

    antarktika antlaşması'na taraf olmayan bir ülkenin vatandaşıysanız denenebilir, ancak herhangi bir ülkenin iddianızı kabul etmesi pek olası değildir. yani işlevsel olarak hayır.

    yine de hayal kurmak istiyorsanız, orada bir şekilde kendi kendini idame ettiren bir nüfusla kalıcı bir yerleşim kurabilseydiniz, bağımsız bir bölge olarak yeterli kalıcı yerleşim süresi ile diğer ülkelerin koloninizi bağımsız bir ülke olarak tanıması muhtemel olabilirdi..
  • dünya üzerinde hiçbir ülkeye ait olmayan toprak parçası, uzak olmasından mütevellit hiçbir ülke yanaşmamış sahiplenmeye bence türkiye olarak direk yerleşmeliyiz hem uzak hemde herhangi bir sınır komşusuna sahip değil ??
hesabın var mı? giriş yap