• varolan güncel degerlerin haricinde veya kar$itinda bir hayat biçim & felsefesine sahip olan insanlara verilen ad.

    örnegin atatürkçü dü$ünce dernegi lokalinde bir aczmendi,aczmendi dergahinda anayasa savcisi,savcilikta elinde kizil bayrakli bir komünist,radikal sol bir derginin binasinda bir ülkücü,ülkücülerin binasinda bir ateist,ateistlerin arasinda bir haham,hahamlarin arasinda bir imam,imamlarin arasinda bir papa,papanin yaninda mehmet ali agca,mehmet ali agcanin yaninda bir adet kele$li selami...i$te bunlar marjinallige örnektir.
    akmerkez'de bir clairvoyant ve akmerkezcilerin ek$i sözlükte bulunmalari da gene marjinal konumlara örnek te$kil eder.
  • bugun marjinal olabildigime inaniyorum.allah devamini getirsin diyorum.
  • paradoksal insandan daha marjinal insan olamaz.
    (bkz: bi sekilde illa ki)
  • bugun insanlarin farkli olabilmek adina hangi tur maymunluklara girecegini $a$irmasi, neresini deldirtecegini bilememesi, baara baara asit aldim ben ehe ehehe diye konu$masi, sokaklarda palas pandiras gezmesine sebebiyet veren kavram.
  • -eyvah cocugu ocakta unuttum!
  • üyelerin nitelikleri açısından homojen yapıya sahip kabul edilen bir küme içerisinde , kıstas kabul edilen nitelikler açısından sınırda yer alan bireye denilir. marjinalin kümenin ortalama özelliklerinin sınırında olması ama yine de kümenin dışına taşmaması gereklidir. nüktedan bir dille açıklarsak, suyun içine oturtulmuş bir tasın içine konmuş bir karınca kümesinde marjinaller, tasın kenarlarına tırmanmayı başaran ama suya düşmeden orada kalabilen karıncalardır.

    sözkonusu sıfat bir insan için kullanılmak istendiğinde sözkonusu kişinin toplumla bağlarını koruyup , sıradan bir insan gibi onunla kaynaşabilen ama yine de yaşayış biçimi ve düşünsel boyutu ile onlardan farklı bir düzeyi koruyabilen nitelikte olup olmadığı göz önüne alınmalıdır.

    işte bu sebeple marjinalliği sadece aykırılık olarak algılamak yanılgıdır.
  • ekonomik analizde "en sondaki", "sinirdaki", "uctaki" seyleri irdelerken sikca kullanilan sözcük. marjinal fayda, marjinal maliyet, marjinal vergi orani gibi kavramlar, iktisat ve finans teorisinin vazgecilmez derecede temel ve bir o kadar da siradan kavramlari haline dönüsmüslerdir.
  • (bkz: kıytırık)
hesabın var mı? giriş yap