• halk arasında tiki olarak tabir edilen insan çeşidi.
  • "biz onların hepsini şamar oğlanı eyledik...
    yours sinsrıli... regal."
  • kendilerine gelen hediyelerin markalarına (aslında fiyatlarına) göre teşekkür etme yetisine sahip kişiler.
  • halk arasinda (kimse bu halk) tiki olarak tabir edildigine inanmadigim insanlardir. şehir insaninin buyuk kismi icin marka vazgecilmezdir. tukcell, digiturk, microsoft, nokia, adidas, cnbc-e, burger king, ek$i sozluk vb şeklinde uzatabilecegimiz markalara takintisi olan herkes tiki midir, tilki midir? bence hic biri. her insan marka bagimliligi olabilir. kapitalizmin en popüler uyuşturucularindan biridir, herkesi mutlu edecek bir sey bulur ağalar beyler.
  • kaliteli ürünleri tercih etme açısından belli bir markaya sadık kalan şahıslar.
  • markayı, giysiye ödenen para miktarı olarak algılayan insanlardan ayırtedilmesi gereken insanlardır. marka aslında ürünün/nesnenin ruhudur, insan da üründe ruh uyumu bulduğunda, manevi bağ kurduğunda markaya takıntılı olarak sınıflandırılabilir. önemli nokta ise bu takıntının bilinçsizlik sınırları aşılarak gerçekleştirilmesidir.

    örneğin; camel a milyonlar bayılan bir adam neden yeni harman içmez, camel içen adam marka takıntılı tiki midir? ya da tam tersi birinci ye 14 yaşında başlamış ve 30 yıl içmiş birisi neden marlboro light içmez o da mı gösteriş meraklısı concondur.

    bulunulan ortamın değişkenliğine göre diesel üniformasıyla dolaşan arkadaşla, kamuflaj pantolonun üstüne redstar attırılmış siyah tişörtlü, omuzdan askılı çanta sahibi arkadaşın bilinç düzeyleri ile, ödedikleri para arasında doğru orantılı bir korelasyon bulunmakta mıdır?

    ve hatta ekşi sözlük e entry giren yazarlar neden diğer sözlüklerde yazmazlar, ya da neden ekşi sözlük ü tercih ederler. diğer sözlüklerdeki yazarlar mal mıdır ya da ekşi sözlük yazarları marka takıntılı elitist insanlar mıdır?

    birinci paragrafa flashback yapıldığında ürünün ruhu ile kurulan empatidir marka. ayağında kundura olan vura vura gelir, converse olan sallana sallana gelir.

    takıntı mevzusundaki son cümle ise akıl akıl gel sikime takıl olmalıdır
  • giydiklerinin hepsinin marka olmasını şart koşan insanlar ve sırf marka olduğu için bir kıyafeti asla giymeyecek olan insanların dahil olduğu grup..
  • - bu nası bi soğuk böle ya
    - sibirya soğuğu
hesabın var mı? giriş yap