• alıcının kendi işini kendisinin gördüğü, her türlü yiyecek maddesinin ve mutfak gerecinin satıldığı dükkan.
  • markaet gibi acayip şeyler satın alınabilecek, kasada bilmemkim amca veya bilmemne kızımız oturmayan, pazarlıksız satış yapıp veresiye vermeyen dükkan. ultra bakkal.
  • super marketin daha küçük olanı ya da kısaltılmışı,gündelik konuşmalarda geçen şekli.ayrica;
    (bkz: pazar)
    (bkz: marketing)
  • ingilizce piyasa da demektir. netekim market(pazar) piazza'ya kurulur...
  • ayrica kendileri new york ciki$li bir trip hop-down tempo dortlusudur, pek bir sevilir tarafimizdan!
  • güzelim bakkal'in mahkeme karari olmadan aldigi yeni ad.
  • snackli bakkal!
  • küçük ve orta boy olan, mahalle ve ulaşıma yakın yerlerde olanların müşteri ilişkilerine ve isteklerine daha dikkat etmesi gereken yerlerdir. özellikle ufak çapta olanları daha çok, sigara süt ekmek gibi günlük olmazsa olmaz ürünler için tercih edilir. bir market ve daha küçük çaplı marketler, bu ürünlere ve özellikle de sigara konusuna dikkat etmeliler ki, müşteri her yerde olmayan bir sigarasını almak için o marketi tercih etsin ve onun yanında başka ürünler de alsın. hatta, market sahibi, iki kuruşun hesabını yapıp 2 sigarayı kredi kartıyla çekemiyoruz diyip müşteriyi kaçırmaktansa kartonla sigara satışı bile yapıp, bunu kredi kartıyla çekmelidir. 2 kuruşun hesabını yapıp, daha sonraları 100 kuruş kaybedecektir öteki halde.
  • perakende sektörünün en yaygın satış noktasıdır.
    büyüklük ve kapasitesine göre değişen bir ön ad alır. (süper, hiper, gros vb.)

    nasıl işletildiği konusunda bir fikri olmayan ve sadece alışveriş yapmak amacıyla giden insanlar, görünen raflı, dolaplı kısımın ardında sürekli işleyen bir sistemin farkında olmazlar.
    sektörün içine girene kadar ben de farkında değildim.
    bir market düşünüldüğünde, raflı - dolaplı - ürün dolu bir dükkan, kasa sayısını yarısı kadar kasiyer (mutlaka çalışmayan kasalar vardır ve sıra bekleme sebebidir) ve reyon aralarında mal dizen kişilerden ibaret sanılır marketçilik. fakat öyle değilmiş. orta ölçekli 55 şubeli bir marketin idari kısmında 160 kişi çalışıyor. güzel bir istihdam ve işletme içinde yoğun bir çalışma karşılığında himet sunan dükkanlardır.
hesabın var mı? giriş yap