• marketlerde çalışan kasiyerlerin çoğunluğu, istisnalar tabi ki hariç, 'merhaba, kolay gelsin'e zar zor cevap veriyor, suratları genelde asık ve sanki trip atıyor gibi bir havadalar.
  • 08.00 - 21.00 çalışıp asgari ücret aldıkları için olabilir.
  • gittiğim her markette selamlaşırım, kültürümüzde selam veren insana surat asılmaz, ben de şimdiye kadar asık yüz görmedim diyebilirim.
    tam tersine esnaftan selam vermeme rağmen suratsızlık gördüğüm çok oldu, bu yüzden mecbur kalmadıkça esnaftan alışveriş etmiyorum.

    sebebi yorgunluk, mutsuzluk olsa maaşlı çalışanların esnafa göre daha suratsız olması gerekirdi, sanırım esnaf bir şekilde farklı dünya görüşüne sahip olduğumu fark ediyor.
  • uzun saatler çalışıp asgari ücret alan ve de gün içinde binbir çeşit mal ile uğraşan insanların çok da güleryüzlü kalabilmeleri mümkün değildir.
    eğer güleryüz almak istiyorsanız onlara enerji gelmesi için siz güleryüzlü bir şekilde halini hatrını sorun.
  • bir tane tanidigim var. asgari ucretle haftanin 5 gunu 9 saat, bir gunu 16 saat calisiyor ve haftada sadece bir gun izni var o da kesinlikle haftasonu degil. evde iki kucuk cocugu var, onlarin odevleri var, ev isleri var, o var bu var... kisacasi gulumsemeye gucu yok, enerjisi yok.
    ekleme: 16 saat calistigi gunlerde dahi ne yemek ne su veriyorlar. marketten indirimli alisveris ya da kupon vs haklari da yok. ustune yilin bazi donemlerinde bu 16 saat calisma haftanin 2 ya da 3 gunune kadar bile cikabiliyor.
  • kendisine gülümseyen her kızı hoşlandı sanan erkeklerden piyasada bol olduğu içindir.
  • valla gayet normal bence hem azıcık maaş alıyorlar hem de gün boyu bir sürü cins tiple uğraşmak zorunda kalıyorlar.

    kasa sırasındayken kaç kere şahit oldum tuhaf tuhaf müşteri profilleri oluyor bazen bırakın kasiyeri benim bile dalasım geliyor bazılarına.

    bu yüzden bana bir saygısızlık yapmadıkları sürece asık suratlarını anlayışla karşılarım.
  • işlerini yaptıklarındandır!
  • ne bekliyorsun, yürüyen bandın üstüne çıkıp twerk mi yapacaktı. saatlerce ayakta bekleyen ya da saatlerce oturup gelenin yumurtası, gidenin turşusu, azıcık peynir, birazcık zeytin derken hayata küsmenin eşiğinde yaşıyorlar. ama bu sıralar tiktok videolarında falan çok mutlu, güzel, yakışıklı, bakımlı, her an partiye gidecekmiş modu olan enerji dolu insanlar da yok değil. sayıca az oldukları kanısındayım.
hesabın var mı? giriş yap