• diyarbakır'da marketten bebek maması çalarken kasiyere yakalandığı durumdur. mamayı geri vermemek için kasiyerle epey mücadele etmiş. bebek maması çalan insanın bunu zevk için yaptığını sanmıyorum. insan hırsızlığı böyle bir durum için yapmaz inancındayım.

    `https://www.sozcu.com.tr/…gozaltina-alindi-3937023/`
  • ooof of.. baklava çalan çocuk geldi aklıma. üzgünüm. bir babayı bu hale düşüren sisteme tüküreyim. kimlerin ne borçları silinir zenginin tuketiminden luksunden vergi alinmazken.. mama lan mama. toz. marketciyi de yukarıya havale ediyorum.
    edit: (lemek zorunda kaldim)
    arkadaşlar ben hırsızlığı savunmuyor ve mesrulastirmiyorum sürekli böyle mesajlar atıp "aman neresinden tutup laf soksam" girdabında kaybolmayın. dünyanın en büyük sucunun ve günahının "hirsizlik" olduğunu bilecek vicdana sahibim. burada bir elestırı var.
    (pes yani bana da melih gökçek gibi büyük büyük yazdirdiniz)
    biri de mesaj atıp o baklava çalanlar tepsiyle çaldı 2-3 binlik zarar var demiş. seni de yukarıya havale ediyorum yazar arkadaşım.
  • 2019 türkiye'de yaşandı bu olay.
    süper güç olduğumuz için ilginç geldi böyle bir şey yapması..
    halbuki bebeğe tecavüz eden , cinsel istismarda bulunan birisi olsaydı kravatla filan iyi hal indirimi alır denetimli serbestlikle bırakılırdı..
    (bkz: çocuk istismarcısının serbest bırakılması)
    (bkz: baklava çalan çocuk)
    (bkz: bebek maması çalıp 3 yıl 10 ay hapis cezası almak)
  • allah düşürmesin kimseyi insanların eline...
  • ön edit: hala benim acımasız olduğum, insan olmadığım yönünde mesajlar geliyor. bir yazar öğrenciyken kasiyerlik yaptığını, çalınan bebek mamalarının maaşından kesildiğini söyledi. üstelik okula aç gidip geldiği günler oluyormuş. bu arkadaş neden hırsızlık yapmamış? birileri babalık duygusundan geri kalmasın, aman üresin diye hem evde bir bebek aç kalacak hem de zor şartlarda çalışan insanların rızkından çalacak öyle mi? buna alkış tutan sizler mi daha insansınız benden? sonradan böyle olmuş olamaz mı diyen var ısrarla. sonradan düşmüş birine "oh olsun" diyor olabilir miyim? bu kadar mı zor yazdığım şeyi anlayabilmek? kurandan sureler atan, üremeyi güzelleyenler de ayrı bir karikatür. aynı dinin peygamberi "komşusu açken tok yatan bizden değildir" diyor. anca birisi çıkıp mantıklı konuşunca bikbik ötüyorsunuz, bu peygamberin ümmeti neredeymiş bu adam market soyana kadar? işinize gelince ülkenin %99'u müslüman. aynı dinin kanunları hırsızlık yapanın aşırdığı elini kesin diyor. kendinizi kötü hissettirdiğim için kusura bakmayın, kendinize de itiraf edin. babalık/annelik egosunu yaşamak, yeni bir sosyal statüye sahip olmak hatta bazen sadece can sıkıntısı ve cahillik sebebiyle "bencilce" ürüyorsunuz. durumu çok da parlak olmayan bir ailede büyüyüp kendi çabamla bir yerlere geldim. ama düşünmeyi bilen, naif, kibar yetiştirdiğim çocuğum sabahtan beri mesaj atan küfürbaz, yobaz, okuduğunu anlamaktan aciz, kaba, sığırların yetiştirdiği çocuklarla beraber büyüyeceği için baba falan olmayı düşünmüyorum. beddualarınızı da kendinize saklayın yani.

    --

    hiç acımadığım babadır. çocuk yapmayacak. bu kadar basit. herkes üremek zorunda sanki. çocuğuna içim sızladı o ayrı, ister miydi acaba bu şartlarda büyüyeceği dünyaya gelmek? ailenin düşüncesizliği, üreme iç güdüsünü tatmin etme keyfi yüzünden harap olacak bir hayat.

    edit: "bebeğe içim sızladı o ayrı" yazmama rağmen gelen mesaj: (yasakmış sildim. tecavüze mi uğradın da bebeğe düşman oldun diyordu)
    işte bu yüzden tavşan gibi üremek çok zararlı diyorum, aile sevgisi, iyi eğitim bunlar eksik olunca sonuç bu oluyor. ya da bebek rızkıyla gelir diye 5'er 10'ar tane yapın, tepedekilere ucuz iş gücü lazım.

    edit2: durumunun sonradan bozulacağı aklına gelmiyor mu? mesajları(bunu kastetmediğim çok açık), evlat sevgisi güzellemeleri, arabesk arabesk arabesk dışında fikriniz yoksa lütfen mesaj atmayın. sizinle konuşacak bir şeyim yok. profil fotoğrafımda küçük gösterdiğim için "büyüyünce anlarsın" mesajları var bir de. 25 yaşımdayım, ülkenin yarısının baba olmak için sabredemediği yaş.
  • kim bilir belki zorunda kaldı, yoksa neden bebek maması çalsın. geri vermek istememesi direnmesi. boğazım düğümlendi. bir tane vicdan sahibi de orada adama destek olmamış. marketçinin de kalbine vicdanına yazık. çocuk maması lan bu. çok üzüldüm.
  • vatandasi taniyan birisi varsa benimle paylasirsa bebegine mama gondermek isterim.

    allah yardimcisi olsun. isteyerek yapmadigina eminim :( aklima yine baklava calanlar, bebegine sut bulamadigi icin biberonuna cay koyan anne vs geldi.
  • hırsızlık bu mudur gerçekten çalmak fiili bu tür eylemler için mi kullanılır ? oturduğum yerde gözlerim yaşardı. lanet olsun böyle düzene de vatan savunur gibi garibin üzerine atlayan kasiyere de.
    yazıklar olsun...
  • hırsıza ve hırsızlığa sempati duyanlar sağolsunlar sırtı yere gelmeyecek olan vasat babadır. ha şarap çalmış, ha bebek maması bir insan çalma eylemini gerçekleştiriyorsa çaldığı şey ne olursa olsun hırsızdır. hırsıza sempati duyan da potansiyel hırsızdır.
  • cocugu icin uzuldum. kendisi icin ise uzulmedim.

    en buyuk sorunlarimizdan biri hirsizligi normallestirmek. bazen ekmek parasi, bazen rusvet bazen yolsuzluk adi altinda yumusatiyoruz. yok arkadasim, calmanin hirsizligin buyugu kucugu olmaz, olamaz. her suclu kabahtine bir bahane bulabilir. hirsizliga sifir toleransla yaklasilmalidir.

    umarim sosyal hizmetler cocukla ilgilenir.
hesabın var mı? giriş yap