• phoenix suns'tan fenerbahçe'ye gelmiş, forwet... çok severim bu adamı; suns'ta çaylak olduğu zamanlarda, gerek ferrari'nin, gerek porsche'nin üzerinden smaç basmıştı; nası da olay olmuştu, nası da sevmişti bu slovak oyuncuyu...

    mütiş sıçrardı bu adam hakkatten de; kısa boyuna rağmen faul çizgisinden sıçrayıp smaç vurduğunu, önünde ewing olmasına rağmen, alley hoop koyduğunu bilirim... fenerbahçe'de de -az oynamasına- başarılı olmuştur zannımca... "adam söndüren fenerbahçe"nin kendisini bitirmesine izin vermemiş, ayrılmıştır takımdan bu "77" doğumlu genç... yakın zamanda nba'a döner kanaatindeyim.

    nba live oynarken hep kadroya alırdım, pivot'a bile kordum, yorulmadan oynardı...
  • skoda marka bir arabayı kapıları potaya ve kendine bakacak şekilde koyarak üzerinden smaç yapan bu hareketi sonrası o arabayı kazanan ... daha sonra sokak basketbolcularının bu harekete arabanın farları potaya bakacak şekilde koyup üzerinden smaç yapılmak sureti ile cevap verdikleri wigga*
  • yıllardır esin kaynağım olmuştur en beğendiğim basketçilerdendir.. veee kendisinin ayak kasları zencilerde bulunan kaslardandır, bu yüzden bir zenci basketbolcu kadar zıplayabilmektedir (!)
  • fenerbahçe onu o sıralar nbade süregelen lokavt sayesinde alabilmişti. lokavt bitince de haliyle phoenixe geri dönmüştü. kısa bi süre içinde olsa o kutsal forma altında izlemek çok güzeldi. sevgiyle hatırlanır.
  • bir galatasaraylıyı* fenerbahçe basket takımının bütün maçlarına hatta bazen antremanlarına bile sürükleyebilen fenomen.

    fenerbahçe'de oynadığı sene abdul rauf, zan tabak, conrad mcrae* de takımda vardı. zaten bir daha böyle bir olay türkiye'nin başına gelmez.
  • ünlü oyuncuları türkiyeye getirme konusunda çok başarılı olan fenerbahce'nin turkiye ye getirdiği en kaliteli yabancı oyuncu*** yine çok kaliteli bir yabancı olan mcrea'yi de fener getirmişti ilkkez.
  • bu adamı ilk kez 1996'da türkiye'de yapılan eurostars'da görme şerefine nail olmuş bir kişi olarak anlatmaya başlayabilirim.
    fazla adı sanı bilinmeyen milic o seneki eurostars'a davet edilmemişti ama son anda bir oyuncunun sakatlanması sonucu kadroya 16 numaralı forma ile dahil olmuştu.
    isınmalar sırasında herkesin gözü conrad mcrae'deydi ve seyirciler onun smaclarıyla orgazma ulaşıyodu.
    milic'i ilk kez ben dahil herkes mcrae'nin gene abuk subuk bi smacının arkasından tribünlere yumruk show yapması sırasında cemberi kıracak gibi bi smac yaparken fark etti..mcrae'nin havasının söndügü milic'in dikkat cekmeye başladıgı an oldu herkes zevke geldi elindeki kitapcıktan kim lan bu amınakodumun diyerek adını aramaya başladı.
    daha sonra ülkemizede teşrif eden milic nba hırsı yüzünden hem avrupadan hem nba'den silindi.
  • pota kırdığı smacı üçlük çizgisinden girdiği adımlarla gerçekleştirdiği hatırlanan zıplama ustası basketbolcu.
  • asıl mevkii small forwardtı.fundementalı çok yüksek olduğu için zıplaması kadar,topa hakimiyeti,dirive ı,pasları,şutları kısacası herşeyi dört dörtlüktü.zamanının, avrupa liglerinde yeralan en kaliteli oyunclarındandı.mahmut abdul-rauf takımdan koptuktan sonra avrupa'da ibrahim ile birlikte skor yükünü sırtına almış hatta alexander lochmancuk'un takıma katılmasıyla biraz olsun rahatlamıştı.nba'eda lokavt bitince asıl takımı olan phoneix suns'a geri dönmüştü.
    bu da bir anımdır:
    abdi ipekçi spor salonunda fenerbahçe - varese maçı oynanacaktır.maçın başlamasına yarım saat kadar bir süre vardır.marko miliç de saha da tek başına şut çalışmaktadır .antrenman biter, maç başlar, galanda öküzü orta sahadan üçlükler atar ibrahim, abdul rauf bunlara cevap verir falan... bu sırada gerçekleşen bir fast breakte marko miliç uzun pasla topu alır, karşısında duran daniel santiago öküzüne bakar, birinci adımını atar,ikinci adımını atar ve zıplayarak karşısındaki 20'lik inşaat kalasının üzeriden smacı koyar.salon hep bir ağızdan "heyaaaaaaaaa!" nidaları yükselir,duygu seli yaşanır.bir değildir,iki değildir miliç smaçları koydukça santiago maymuna döner.
  • fenerbahceden phoenix'e geri dondugu zaman macini izleyebilmek icin gece 4'e kadar bekledigim fakat kendisini kenarda takim elbiseyle oturur bi halde zar zor secebildigim ve halen hastaligini yapmakta oldugum basketbolcu.. soyadi gibi sevimli bir kisidir bu..
hesabın var mı? giriş yap