• türk takımları açısından bakılınca collina kadar olmasa da güvenilir hakem. bir hakem sevilebilir mi bilemeyiz ama bu hakemle de dev bir rakiple mücadele ettiğinizde bilirsiniz ki bu adam ne görürse onu çalacaktır. yaptıkları yapacaklarının teminatıdır... örneğin bir frisk ile sittin sene real madrid ile madrid'de oynayın bir halt edemezsiniz.
  • oyunu pek kesmemeye dikkat eden ama "lan adam tekme atti lan lan lan" pozisyonlarinda bile duduk calmama ihtimali olan hakem.
  • şampiyonlar ligi finalini satan hakem..
  • 13 agustos 2003 galatasaray cska sofya maci'nin 41 yaşındaki alman hakemi. daha önce galatasaray'ın üç maçını yönetmistir. deplasmandaki üç müsabaka da eşitlikle biterken, sarı - kırmızılılar juventus'la 2-2, glasgow rangers'la 0-0 ve barcelona ile 2-2 berabere kalmistir.
  • aslinda bir di$ hekimidir kendisi.
  • turk vatandasligina gecmesi durumunda muhtemelen mazlum mert ismi onerilecek hakemdir kendisi, gordugunu calmaktadir, saha icinde otoritesi son derece saglam olup turk dostu olarak da bilinir kendisi.
  • o kadar uzun boyludur ki pozisyonları kuşbakışı görür bu kişi.
  • gun itibari ile uefa'nin iki numarali hakemiymi$. birincisi hala collina ve ucuncusu ise anders frisk'mi$.
    bu siralamayi nereden gorebilecegimizi ise bilmiyorum ama eski hakem yeni yorumcularimiza gore boyle.
  • uefa'nin has adamlarindan, hatta kismen tetikçilerinden olduguna olan inancim 12 nisan 2005 inter milan maci ile bir miktar daha güçlenmis kisi. daha maçin üçüncü dakikasinda andriy shevchenko'nin materazzi'ye attigi kafayi görmemis olmasi imkansiz olmasina ragmen bozuntuya vermedi. ki o shevchenko'nun ilk yarinin sonlarinda durumu 1-0 yaptigini ve daha ilk dakikalarda on kisi kalmasi gereken milan'in maçi 2 gol yemeden kapamasinin zorlugunu unutmayalim. bu pozisyonda, yanilmiyorsam bir terslik olmasin diye pozisyonu yakindan görmüs yan hakeminin yanina gidip konusmamasi bile ilginçti. tabi aralarinda isaretlesme olmus olabilir bilemiyorum. daha sonra adriano'ya yapilan bence penalti olan bir pozisyonda sessiz kalmasi her ne kadar "görmedi" ya da hakem karari diye açiklanabilirse de, 70. dakikada olaylara sebep olan gol iptal karari tam evlere senlik ve iyi niyetten uzakti zannimca. sonra da inter taraftari yillarin acisini çikardi haliyle sahadan..

    bu arada uefa shevchenko'nun kafasi ile ilgili ceza vermeyecegini çünkü pozisyonun yan hakemin gözü önünde oldugunu açiklamis. zannimca bazi takimlar var ki, bunlarin en önemlileri de ac milan, real madrid, manchester united ve juventus, birbirleriyle oynamadiklari zaman sampiyonlar liginden elenmeleri için rakip takimin amiyane tabirle hakemi de yenmeleri gerekiyor. bu islere de markus merk gibi memurlar ataniyor haliyle.
  • eski gerilim filmlerindeki psikopat, sapik karakterlerine (mesela norman bates ) benzemekte kendisi kanimca..ayrica maç boyunca kartlik bütün pozisyonlarda sak die kartini çikarmaktan zerre çekinmemesi nedeniyle, yönettigi maçlarin bol kartli geçtigini söylemek de pek mümkün.
hesabın var mı? giriş yap